Hvordan bygge et tillegg?

Ingen andre ombyggingsprosjekter skaper så mye plass
Ingen andre ombyggingsprosjekter skaper så mye plass, koster så mye eller tar så lang tid som et hustilskudd.

Ingen andre ombyggingsprosjekter skaper så mye plass, koster så mye eller tar så lang tid som et hustilskudd. Likevel ser det ut til at et tillegg er det eneste huset som de fleste vil ha, vanligvis fordi de virkelig trenger ekstra plass, og ved å legge til kan de bli i sitt nåværende hjem i stedet for å kjøpe et større.

De fleste huseiere fullfører et tillegg ved å ansette en ombyggingsentreprenør eller byggherre, men det betyr ikke at eierne er praktiske. Tvert imot; huseiere må være involvert i hvert trinn i prosessen for å ta informerte beslutninger og sikre at arbeidet oppfyller deres forventninger. For å forberede seg på et hjemmetilskudd kan det hjelpe å se på prosjektet som et gigantisk trinnvis prosjekt.

Verktøy og rekvisita du trenger

Spesifikke byggematerialer og verktøy for å jobbe med dem varierer fra prosjekt til prosjekt, men som hovedregel inkluderer hjemmetilbehør de fleste (om ikke alle) de samme materialgruppene som et nytt hus krever.

 • Grunnleggende materialer
 • Innramming tømmer
 • Gulv, vegg og takbekledning
 • Fester
 • VVS-materialer og inventar
 • Elektriske materialer og utstyr
 • HVAC-systemkomponenter
 • Vinduer og dører
 • Interiør gulv, vegg og tak
 • Skap eller andre innebygde moduler
 • Utvendig sidespor og trim
 • Taktekking og takrenner
 • Maling og andre overflatebehandlingsmaterialer

Bruksanvisning

Bestem budsjett og omfang

Kjenn til omfanget av prosjektet ditt. Et hjemmetillegg er akkurat som å bygge et hus og innebærer design, budsjettering, tillatelser, entreprenører og underleverandører, og å bygge strukturen fra grunnen av. Det er viktig å være forberedt på arbeidet som er involvert, og å være realistisk med hensyn til budsjettet. Mens noen huseiere rapporterer at de betaler 37300€ til 56000€ for et fullskala, flerroms hustilskudd, er et mer realistisk antall sannsynligvis i de lave seks tallene.

Sikker finansiering

De fleste huseiere kan ikke betale for full tillegg i kontanter. Dermed er det behov for et lån eller en kredittlinje. Dette innebærer vanligvis å skaffe et boliglån, andre pantelån eller kredittlinje basert på mengden egenkapital eller verdi som hjemmene deres har.

Velg en totalentreprenør

Alt henger på å finne en god entreprenør som du kan jobbe med. Få reelle anbefalinger fra tarmen fra naboer, venner eller slektninger. Hvis de ikke kan anbefale en entreprenør, kan du miste sjenansen og banke på dørene til hjemmene som nylig har fått påbygg.

Den viktigheten av entreprenøren kan ikke undervurderes. Denne jobben er for stor til at du kan trekke ut alene, med mindre du har yrkeserfaring og god tid. Det første møtet etablerer omfanget av prosjektet, entreprenørens tidsramme, generelle designproblemer og kostnadsbesparende strategier.

Vet at du kan spørre entreprenøren om muligheter for å kontrollere kostnadene under prosessen. Dette er tross alt pengene dine, og en stor del av det.
Entreprenøren vil ta en prosentandel av bruttokostnadene. For eksempel, med et tillegg på 74600€, kan en totalentreprenør belaste 10 til 20 prosent, noe som resulterer i en total kostnad på 82100€ til 89600€

Arbeid med en arkitekt

Mens noen entreprenører kan designe ditt tillegg eller kan jobbe med planer for tillegg av lager, er det i mange tilfeller best å ansette en arkitekt. Det er noe verdt å gå med en arkitekt anbefalt av entreprenøren. Med denne ordningen har du to parter som er vant til å jobbe med hverandre. Men hvis du vurderer denne ordningen, bør du utføre den samme aktsomhet som du ville gjort når du valgte en arkitekt som ikke er relatert til entreprenøren.

Få tillatelser og klargjøre nettstedet

Entreprenøren din vil få tillatelser og vil bli bedt om å legge de godkjente tillatelsene på et synlig sted på eiendommen din. Et mannskap vil komme og slippe av et bærbart toalett, og kanskje sette opp et skilt som forteller verden hvilket firma som bygger tillegget ditt. For å forberede nettstedet må alt annet enn nivå, bare smuss rives, fjernes og klassifiseres. Hindringer vil bli fjernet, til og med trær (hvis samfunnet tillater det). Gjerder blir midlertidig tatt ned for å gi tungt utstyr tilgang til nettstedet.

Bygg fundamentet

For å forberede seg på et hjemmetilskudd kan det hjelpe å se på prosjektet som et gigantisk trinnvis
For å forberede seg på et hjemmetilskudd kan det hjelpe å se på prosjektet som et gigantisk trinnvis prosjekt.

Tillegget vil få et fullskala fundament, akkurat som et nytt hus. Avhengig av planene, vil mannskapet begynne å helle en betongplate eller grave ut for et krypeområde eller kjeller, etterfulgt av å helle betongfot og grunnvegger.

Ramme inn strukturen

Så snart fundamentbetongen er herdet, er gulv, vegger og tak innrammet. En dag kommer du hjem fra jobb, og plutselig har tillegget ditt to, tre eller til og med fire vegger opp! Innrammingen - hjemmets skjelettstruktur - går ganske raskt opp. I noen tilfeller er noen av innrammingene til og med konstruert utenfor stedet. På dette tidspunktet kan du føle at prosjektet er bare dager etter ferdigstillelse, selv om du fortsatt har en lang vei fremover.

Legg til kappe og taktekking

Veggbekledning og taktekking er nødvendig for å beskytte alt arbeid som kommer etterpå. Veggbekledningspaneler, vanligvis OSB, installeres raskt og dekkes vanligvis med husfolie på utsiden av panelene. Etter hvert som taktekking er fullført, ser det ut til at prosjektet beveger seg fremover i raskt tempo.

Installer vinduer og dører

Nye vinduer og dører er installert. I likhet med taket og ytterveggene, knytter de ytterligere konstruksjonen opp og holder den vanntett for påfølgende arbeid. Byggproffene beskriver bygningen som "tørket inn" etter dette stadiet, noe som betyr at interiøret er beskyttet mot elementene.

Rough-in det elektriske, VVS og HVAC

Viktige tjenester, som elektrisk, rørleggerarbeid og oppvarming / kjøling, er "grovt inn", noe som betyr at bakom kulissene er installert elementer som rør, ledninger og kanaler. Det er normalt at prosjektet ser ut til å avta når elektrikere, rørleggere og VVS-teknikere kommer inn, men disse fagene har en tendens til å fungere ganske raskt. Selve hakene har en tendens til å være forbundet med å vente på at byinspektører skal inspisere og godkjenne arbeidet.

Legg til isolasjon og gips

Med tilsetning av isolasjon og gips begynner prosjektet å se ut som en ekte struktur. Isolasjon kan være en eller flere av mange forskjellige typer, fra standard glassfiberflater til sprøyteskum til innblåst cellulose. Tørrvegg er en trinnvis prosess: henging av arkene, "mudding" av sømmene med våt gipsforbindelse, la forbindelsen tørke, og deretter pusse sømmene.

Fullfør interiøret

Gulv og skap er installert, og tak og vegger er malt. Gulv kan installeres før maling påføres, eller maling kan komme først. Vanligvis er det en kaste opp hvilken som er den mer effektive metoden (når det gjelder renslighet), så dette dikteres ofte av planlegging. Malingentreprenører har erfaring med å male rent etter at gulvet er ferdig installert. Tømrerne kommer inn og legger ut detaljert trimarbeid som underplater, vinduslist, kronforming og så videre. Dører henges.

Lag de endelige tilkoblingene

Rørleggere, elektrikere og VVS-installatører setter inn inventar og utstyr og lager de endelige servicetilkoblingene. Noe av dette arbeidet, som å sette opp varme og vannforsyning til bygningen, kan imidlertid gjøres før interiøret er ferdig.

Fullfør punchlisten

En punchliste er en oversikt over diverse gjenstander som skal gjøres. Mange av disse er ferdigbehandlingen som måtte vente på annet arbeid eller rett og slett ble savnet i prosessen. Ofte lager både entreprenøren og huseierne egne lister og kombinerer dem til en sjekkliste.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail