Fordeler og ulemper med å være din egen hovedentreprenør

Å tjene som din egen hovedentreprenør for et større ombyggings- eller byggeprosjekt kan potensielt spare
Å tjene som din egen hovedentreprenør for et større ombyggings- eller byggeprosjekt kan potensielt spare deg for titusenvis av dollar.

En gjør-det-selv-tilnærming er en fin måte å takle mange ombyggingsprosjekter på. Takket være god informasjon og tilgjengeligheten av nye byggematerialer som er vennlige for byggherrer, kan huseiere i dag med suksess påta seg mange tunge, komplekse prosjekter som tidligere kun var forbeholdt entreprenører og spesialister, inkludert gulvinstallasjon, fjerning av vegg og utskifting av vinduer. Gjør-det-selv-ombygging sparer deg ikke bare penger, men det kan være veldig givende når du nyter de vellykkede resultatene av ditt eget arbeid.

Men utvider gjør-det-selv-tilnærmingen seg til å tjene som din egen hovedentreprenør, en av de mest komplekse oppussingsoppgavene til alle? Å administrere et stort ombyggings- eller byggeprosjekt kan innebære intervjuer, forhandlinger om kontrakter og tilsyn med arbeidet til mange underleverandører, så det hjelper å kjenne til alle aspekter av jobben før du setter i gang med denne oppgaven.

Fordeler med å være din egen totalentreprenør

Det er noen fordeler ved å kutte ut mellommannen - hovedentreprenøren - og selv styre et større ombyggings- eller byggeprosjekt.

Du kan spare penger

Utsiktene til å spare penger på ombygging av hjemmet er hovedmotivatoren bak all gjør-det-selv-aktivitet. Når du tar på deg bestemte gjør-det-selv-oppgaver, kan du noen ganger spare en imponerende mengde penger, selv om besparelsen i andre tilfeller er mer beskjeden. For eksempel, hvis du installerer ditt eget gulv, kan besparelsene tillegges opptil tusenvis av dollar, mens hvis du sliper dine egne gulv i stedet for å ansette et mannskap, kan du bare spare noen få hundre dollar, avhengig av størrelsen på gulvene dine.

Men hvor mye penger du kan spare ved å fungere som din egen totalentreprenør, kan ikke være svimlende. Å finne en typisk 20 prosent entreprenørprovisjon for et stort romtillegg koster 149 000€, kan du spare 29 900€ ved å fungere som din egen entreprenør. Disse pengene kan brukes på avanserte materialer hjemme, ekstra ombygginger, reparasjoner, eller kan til og med brukes på collegeutgifter eller ferier.

Du får bedre kontroll

Uansett hvor mye GC har til hensikt eller lover å utføre dine ønsker, vil du alltid miste en viss grad av kontroll når du ansetter en totalentreprenør. Selv i det beste forholdet mellom entreprenør og klient går alltid kommunikasjon tapt i oversettelsen, og det er viktig å huske at entreprenørens ustyrte mål er å maksimere sin egen fortjeneste. Ved å fungere som din egen entreprenør har du total kontroll over alle aspekter av prosjektet, fra start til slutt.

Du vil opprette en viktig kontaktliste

Ved å fungere som din egen entreprenør, vil du bygge opp en kontaktliste med navn og kontaktinformasjon for selskaper og enkeltpersoner som senere kan hjelpe deg med andre prosjekter, for eksempel å installere gulv eller vinduer, male, hengende gips eller landskapsarbeid. Når en huseier har tjent som GC for ethvert større ombyggingsprosjekt, trenger de sjelden å søke etter proffer for å fullføre lignende prosjekter i fremtiden. Og å ha etablert forhold til en gruppe underleverandører kan føre deg til flere referanser når du trenger å søke etter andre fagpersoner. Din gipsveggentreprenør kan for eksempel godt kjenne en god husmaler.

Ulemper med å være din egen entreprenør

Det er også noen svært bemerkelsesverdige vanskeligheter med å påta seg pliktene til totalentreprenør for et større prosjekt. Problemene kan være alvorlige nok til at noen huseiere aldri lover å takle slikt arbeid av seg selv etter å ha prøvd å klare det hele uten entreprenør.

Du mangler erfaring

Det ser bare ut til at entreprenører ikke gjør noe mer enn å planlegge håndverkerne. Selv om det var sant, ville deres erfaring med å planlegge og føre tilsyn med arbeidere være uvurderlig. Entreprenører har et vell av erfaring som ofte er vant. I stedet for å starte fra bunnen av, kan du kjøpe år eller tiår med erfaring for kostnaden for entreprenørens provisjon.

En totalentreprenør som har en omfattende kontaktliste over murere, tømrere, elektrikere, rørleggere, VVS-entreprenører, landskapsarkitekter og husmaler er verdt mer enn du kan forestille deg. Og når profesjonelle forhold er det de er, kan det være vanskeligere (og noen ganger dyrere) å ansette de samme underleverandørene som lett jobber for etablerte hovedentreprenører.

Hovedentreprenøren kan også ha kilder til økonomiske byggematerialer og apparater som ikke er tilgjengelige for deg. Avhending av rivingsmateriell håndteres også vanligvis av GC, som du må ordne selv hvis du tar tak i hovedentreprenørrollen selv.

Små jobber er lettere

Mange eksperter advarer om at huseiere skal unngå å tjene som sin egen hovedentreprenør på veldig store jobber. Et stort romtilskudd som vil kreve utgraving, grunnarbeid, innramming, ytterkledning og taktekking, ledninger og rørleggerarbeid, VVS-arbeid og ferdig snekring er nesten like komplisert som å bygge et helt hus, og få huseiere er virkelig opp til oppgaven med å administrere hele jobben. Derimot er ombygging av et bad et mye bedre prosjekt for huseiere å lære tauene til GCing.

Du har ikke et nettverk av tilkoblinger

Det er også noen svært bemerkelsesverdige vanskeligheter med å påta seg pliktene til totalentreprenør
Det er også noen svært bemerkelsesverdige vanskeligheter med å påta seg pliktene til totalentreprenør for et større prosjekt.

Med erfaring kommer profesjonelle forbindelser. Erfarne entreprenører opererer i et sosialt og profesjonelt nettverk som du er ekskludert fra. En erfaren, ansett totalentreprenør kan ofte fremskynde prosesser som kan stimulere vanlige huseiere.

Hvis du for eksempel går til tillatelseskontoret som huseier, kan du oppdage at ingen vil hjelpe deg umiddelbart, eller at planene dine blir nøye undersøkt. En etablert entreprenør som besøker samme kontor, kan oppleve at dørene til kontoret åpnes umiddelbart. Bygningstjenestemenn og entreprenører snakker samme språk, de kan se hverandre flere ganger i måneden, og mange har etablert meget vennlige forhold. Med en historie med velvilje kan en totalentreprenør ha innrømmelser og fordeler fra bygningskontrollkontoret som huseiere ikke mottar.

Gode underleverandører pleier også å gi preferanse til hovedentreprenører som de har etablert forhold til. Du kan oppdage at elektrikere eller rørleggere som er villige til å by på din selvledede jobb, er profesjonelle i andre klasse som ikke er klarert av de etablerte hovedentreprenørene.

Kontrahering er stressende

Store oppussingsprosjekter er vanskelige og kan legge stor belastning på familie og forhold. En fordel ved å betale provisjonen til hovedentreprenøren er at du er isolert fra noen av de mest ubehagelige aspektene ved ombygging av hjemmet. Familier og par har en tendens til å være lykkeligere når de kan skille seg fra langvarige jobber, for eksempel å bygge et romtilskudd.

En annen kilde til ekstra stress er utfordringen med å administrere alle de enkelte underleverandørene selv. Det er ingen enkel bragd å konfrontere en fagmann med kvalitetshensyn eller planleggingsargumenter, og en fordel ved å jobbe med en GC er at de vil håndtere alle nødvendige konfrontasjoner med alle underleverandører.

Tidsstyring er vanskeligere

Ethvert prosjekt, uansett hvor stort eller lite, kan bli nervepirrende i det øyeblikket du pålegger det en tidsbegrensning. Hvis du ombygger et andre kjøkken i kjelleren eller et gjestesoverom, kan det hende du har god tid til å sakte plukke bort på jobben. Men hvis du ombygger det eneste kjøkkenet ditt, er tiden viktigst - prosjektet må gjøres så raskt som mulig. Hver dag kjøkkenet ditt er ute av drift, betyr det et nytt restaurantmåltid eller frossen middag tilberedt i mikrobølgeovnen.

Tilsvarende betyr ombygging av det eneste badet hjemme at du må fullføre arbeidet veldig raskt, noe som kan være vanskelig når du selv utfører GC-pliktene. Det er ikke uvanlig at et stort prosjekt kan fullføres av en god totalentreprenør på bare noen få uker for å strekke seg inn i mange måneder når en huseier prøver å administrere prosjektet.

Det er i din beste interesse å planlegge ombyggingen nøye slik at det tar så kort tid som mulig, men en totalentreprenør er enda mer motivert for å få jobben raskt. Jo mer tid du bruker på jobben din betyr mindre tid brukt på andre prosjekter for å tjene penger. Entreprenører må holde jobbkøen i bevegelse, ikke bare for å tjene penger for seg selv, men også for å betale sine underleverandører.

Bunnlinjen

Å tjene som din egen hovedentreprenør for et større ombyggings- eller byggeprosjekt kan potensielt spare deg for titusenvis av dollar. Men denne besparelsen kommer med en bemerkelsesverdig kostnad når det gjelder stress, tidsadministrasjon og kanskje til og med kvaliteten på arbeidet. Ikke påta deg denne rollen med mindre du er trygg på dine evner og nøye har veid fordeler og ulemper.

Beslektede artikler
  1. Hvordan lage en vakker tilpasset lampeskjerm med tapet eller stoff?
  2. Hvordan rengjøre og ta vare på en tung dyne?
  3. Hvordan bygge et DIY underholdningssenter?
  4. Hvordan lage et bord?
  5. DIY industrielle hyller
  6. Hvordan bygge en loftseng?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail