Du har bestemt deg for å ansette en malerentreprenør. Hva nå?

De fleste malingentreprenører vil ta seg av en hvilken som helst jobb
De fleste malingentreprenører vil ta seg av en hvilken som helst jobb, fra å bare male vindusdekorasjonen din til en fullhusmaling.

Enkelte oppussingsprosjekter krever en profesjonell. Det er ikke mange huseiere som er klare til å installere HVAC, helle et fundament eller bygge et tillegg. Andre prosjekter skjønner, som maling, bare å tigge om gjør-det-selv. Tross alt, hvem er ikke i stand til å dyppe en pensel i maling?

Men maling er vanskeligere enn det ser ut. Så det er med stor glede at mange DIY-malere bestemmer at det nå er på tide å ansette en malingentreprenør til å påta seg jobben. La oss finne ut hva malingentreprenører gjør, hvordan vi ansetter dem, og hvordan vi forhandler frem den beste prisen for malingsjobben.

Hva er en malingentreprenør?

En malingentreprenør kan jobbe som under, eller underentreprenør, under en totalentreprenør, eller kan leie seg ut direkte til huseieren. Vanligvis er malingentreprenøren en relativt liten operasjon, alt fra enmanns eneeier og opptil 20 eller 30 malere som jobber for et lite selskap.

Hvordan finne en

Malingentreprenører har en tendens til å være lokale (foreløpig er det ingen nasjonalt franchiserte malingentreprenører). Mens malingentreprenører konsentrerer seg om maling, utfører noen tilknyttede oppgaver som gipsreparasjoner, mindre gipsarbeider, trim og støping og tapetsering.

Den andre vanskelige delen er å få en malerentreprenør til å møte opp. Selv om denne generaliseringen ikke gjelder for alle malere, kan du sjelden få en malingentreprenør til å møte opp for å se på huset og senere lage et skriftlig estimat. Det er neppe malentreprenørene å skylde; det er en kombinasjon av at entreprenørene er mindre operasjoner sammen med stor etterspørsel etter arbeidet sitt.

Fordi det nærmest er umulig å finne informasjon om lokale malingentreprenører på Internett, gjelder ordtaket "snakk med naboer" her. Noen malingentreprenører viser skilt på plenene til husene de jobber med, men du finner dette mer hos hovedentreprenører og vinduer. Så bortsett fra malerenes hvite panelbil foran, vet du ofte ikke hva som skjer inne i naboens hus.

Byområder har ofte lokale magasiner (for eksempel i Seattle er det Seattle Magazine), og mange av dem har renoverte hjem. Disse delene vil liste opp navnene og telefonnumrene til entreprenøren og underleverandørene, men vær advart, disse underleverandørene er vanligvis veldig avanserte og dyre.

Hva ville en malingentreprenør gjøre?

De fleste malingentreprenører vil ta seg av en hvilken som helst jobb, fra å bare male vindusdekorasjonen din til en fullhusmaling. Men la oss anta at de maler interiøret ditt. Du kan vanligvis forvente:

 1. Dekning av alle områder som ikke blir malt, for eksempel gulv, vinduer, kjøkkenbenker og skap.
 2. Mindre overflateforberedelse før maling, noe som betyr lett sliping og skraping av løs maling, bank på noen utstående negler, rengjøring av treverket, bruk klut i noen områder. Nøkkelen her er "mindre", ettersom entreprenøren antar at huset stort sett er i malingsklar tilstand.
 3. Fjerning av elektriske plater, lys, dører og andre hindringer.
 4. Flytting av møbler for bedre tilgang til områdene som skal males. Dette er ikke en malers jobb, så du må bekrefte dette på forhånd.
 5. Grunning av ny gips eller den aktuelle malingen med en innvendig primer for latex.
 6. To strøk med fargen på innvendig latexmaling på veggene.
 7. To strøk takmaling.
 8. Maling av lister og støping (gulvlister, vinduslister, vindusmynt osv.).
 9. Touchups av tapte steder.
 10. Opprydding for ulykker (uansett hvor god dekning med drop-kluter, noen drypp vil skje).
 11. En avsluttende evaluering mellom malerarbeider og huseier.

Hvordan snakke med ham

I motsetning til å snakke med en elektriker, trenger du ikke å kjenne spesialisert lingo. De fleste husmalerientreprenører er flinke til å gjøre ting klart for huseieren.
Noen få emner du vil diskutere:

 • Er malingskostnaden inkludert i estimatet?
 • Hvilken type maling har entreprenøren til hensikt å bruke?
 • Hvor mange strøk blir lagt ned?
 • Hvordan vil de ikke-malbare områdene dekkes for beskyttelse?
 • Hvor lang tid kan du ta jobben?
 • Er det å foretrekke at beboerne forlater huset under jobben?
 • Vil maskebånd brukes rundt trimmen eller innskjæringsmetoden?

Hvor mye vil det koste?

Mer enn du forventer. Noen malingentreprenører vil ha formler de bruker, til sammen det kvadratiske området av vegger og tak, sammen med mål på trim. De vil beregne forberedelsestiden, samt de "harde kostnadene" for grunning og maling.

De fleste malingentreprenører vil gi deg et estimat basert på deres erfaring med lignende jobber. Selv om dette estimatet ikke kan knyttes til detaljene, er det vanligvis en rimelig god figur. For deg, huseieren, er den eneste måten du vil vite om dette er et godt estimat, å sammenligne det med tilbud du får fra andre entreprenører.

En helinteriørmaling som den som er beskrevet i denne artikkelen, kan enkelt koste rundt 7460€ eller mer.

Beslektede artikler
 1. Klar til å montere tilpassede sofaer fra sofaer
 2. Triexta PTT teppefiber
 3. Hvordan velge det beste stoffet?
 4. Tips før du kjøper en luftfukter
 5. Farge generatorer for interiør fargevalg
 6. 10 enkle tips for å spare penger i malingsbutikken
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail