Beregner hvor mye betong du trenger

Trenger du 1,48 meter betong
For å helle betongfot 20 meter lang, 2 meter bred og 1 meter lang, trenger du 1,48 meter betong.

Det er en veldig enkel måte å finne ut hvor mye betong du trenger når du heller betong. Som mange byggematerialer måles og selges betong i m3. I byggebransjen vil du høre folk snakke om hvor mange meter betong de trenger, eller hvor mange meter de hellte. Med noen få målinger og litt enkel matte kan du finne ut hvor mange meter betong du trenger for prosjektet ditt.

Selvfølgelig, når ordet "matematikk" tar opp sitt stygge hode i en diskusjon, er det siste ordet som kommer inn i hodet på noen mennesker "enkelt". Frykt aldri formelen du trenger å jobbe med, er nedenfor, slik at alt du trenger å gjøre er å koble til noen målinger.

Formel som brukes til å beregne hvor mye betong du trenger

Ikke vær redd for matematikkformler: de er egentlig ment å gjøre livet ditt lettere, og ta gjetningen ut av ting som å kjøpe riktig mengde betong til et prosjekt.

(L'xW'xH ') / 27 = m3 betong nødvendig

Eksempel som viser hvordan du bruker formelen

La oss gjøre et eksempel for å demonstrere hvordan formelen fungerer. La oss si at vi tømmer en betongfot for en murstein. For å bestemme hvor mye betong vi trenger, vil vi bruke formelen ovenfor. I henhold til formelen trenger vi tre målinger:

 1. Lengden, målt i fot
 2. Bredden, målt i fot
 3. Høyden, målt i fot

Apostrofene etter L, W og H indikerer "føtter". Dette er stenografi brukt av tømrere og andre innen bygging. For å angi tommer bruker du anførselstegn. Dermed betyr 15" 38 centimeter.

Vi kommer til å multiplisere alle disse tre tallene sammen. Deretter vil vi dele tallet med 27 for å se hvor mange m3 betong vi trenger.

La oss si at vårt fotfeste vil være 20 meter langt, 2 meter bredt og 1 meter høyt. La oss gjøre matte:

20x2x1 = 40

Del nå med 27:

40/27 = 1,48 m3 av betong

For å helle betongfot 20 meter lang, 2 meter bred og 1 meter lang, trenger du 1,48 meter betong. Når man snakker om betong, slipper folk vanligvis "kubikken" og bare sier "meter", så ikke vær forvirret hvis personen som tar bestillingen din når du bestiller betongen ikke bruker begrepet "kubikk".

Det er alltid bedre å ha litt ekstra enn å gå kort; la oss kalle det Better Safe Than Sorry-regelen. Det samme gjelder for bestilling av mange andre landskapsartikler. for eksempel:

 1. Steinstøv
 2. Brostein
 3. Kompost

Noen ganger kan du bestemme deg for å gjøre et unntak fra regelen. For eksempel, hvis fargen på mulken du bruker er viktig for deg, kan det være lurt å unngå å bestille for mye overflødig barkdekke, fordi fargen blekner over tid. Så i så fall vil du bestille ganske mye beløpet du tror du vil bruke umiddelbart.

Beslektede artikler
 1. Kan du spare penger på landskap vanning med vannbrønner?
 2. Steintrapp vs konkrete trinn i hager
 3. Hvordan bygge en konkret uteplass?
 4. Hvordan designe en regnhage?
 5. Å lage et regnfat
 6. Hvordan bygge landskapsarkitekturer?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail