Hva er en støttemur?

Det er betongblokker laget spesielt for å bygge støttemurer
Det er betongblokker laget spesielt for å bygge støttemurer, og bruk av disse gjør jobben overraskende lett.

En "støttemur" holder tilbake (eller "holder") jorden bak den. Trykket bak en høy vegg, som holder igjen tonnevis av jord og vann, kan være enormt; betydelig kunnskap og erfaring er nødvendig før du gjennomfører et slikt prosjekt. Selv en godt konstruert vegg ville bli kompromittert over tid hvis byggherren ikke klarte å gi et ordentlig utløp for avrenning, ettersom vanntrykk til slutt ville bygge seg opp til et uholdbart nivå.

Ring alltid anropet før du graver nummeret før du gjennomfører et slikt prosjekt, slik at du ikke skader nedgravde strømlinjer.

Hvordan brukes en støttemur?

En av de vanligste funksjonene til en støttemur er å stoppe erosjon i åssidene i tilfeller der voksende planter for å kontrollere erosjon er enten uønsket eller upraktisk. Men du undervurderer mulighetene for disse strukturene hvis du bare ser dem som erosjonskjemper.

Tenk på hvordan du endrer "landets lag" på eiendommen din når du reiser en støttemur. Et område som er skrånende og ubrukelig, kan utjevnes (bak veggen) for å skape et utendørs boareal, for eksempel en uteplass, eller for å lage nye hagesenger.

For å få et annet utseende, sett opp en serie mindre støttemurer, i stedet for en stor struktur, og terrasser på åssiden. Bruk terrassene til å vise frem blomsteråpninger som åpner øynene.

Velg materialene dine

Ikke overse den estetiske delen av støttemurene. Det er forskjellige måter du kan spille av denne komponenten, inkludert å velge et materiale som er synkronisert med dine overordnede designmål. For eksempel: Velg et vakkert, naturlig materiale for konstruksjonen som vil forbedre landskapsdesignet ditt slik enhver kvalitetshardscape- funksjon gjør. Stein er et utmerket valg, selv om teknikker for å bygge en steinmur er forskjellig fra de som brukes for å bygge en vanlig steinmur.

Derimot er betongblokker ikke veldig naturlige. Men det er greit i et landskapsdesign der det naturlige utseendet ikke er målet. For eksempel, hvis du har en uteplass laget av betongbeleggere, vil en nærliggende støttemur bygget med betongblokker utfylle den pent.

Det er betongblokker laget spesielt for å bygge støttemurer, og bruk av disse gjør jobben overraskende lett. Det er fordi de henger sammen, med en flens på baksiden av hver enhet designet for å gli pent over løpet nedenfor. De er også utformet slik at strukturen vil fortsette å skråle bakover mens du legger kurs etter kurs. Kombinert med tyngden av blokkene, resulterer disse kvalitetene i en solid støttemur.

Men mange forskjellige typer materialer kan brukes til å bygge støttemur. Hvilket materiale du velger vil avhenge av faktorer som designsmaken din, funksjonen til veggen og kostnadene. Hellet betong (armert med armeringsjern) brukes ofte i kommersielle omgivelser. I den andre enden av spekteret er trykkbehandlet tømmer eller tre populært i landlige omgivelser.

Hvordan bygge en støttemur

Før installasjonen må du takle det grunnleggende spørsmålet om du skal bygge strukturen selv eller ansette noen andre til å gjøre det. Du kan absolutt bygge en 3 meter høy vegg selv hvis du til og med bare har gjennomsnittlige DIY-ferdigheter og en ganske sterk rygg. Men alt høyere enn det bør overlates til fagpersoner. Ikke bare vil de ha tekniske ferdigheter for jobben, men de vil også være i fart med relevante byggekoder i ditt område.

Verktøy og rekvisita du trenger

 • Betongblokker designet for støttemur
 • Ryggstøtte, vernebriller, vernehansker
 • Skuffe
 • Landskapsstoff
 • Innsats, snor, avrettingsmasse, tømmernivå
 • Steinstøv og pukk
 • Hammer og meisel
 • Sirkelsag med diamantblad

For å bygge en 3 meter vegg som et DIY-prosjekt med betong, må du først vurdere hvor dårlig vannavrenning er i området; hvis det er dårlig, vær forberedt på å installere et perforert avløpsrør bak støttemuren før du fyller på igjen. Hvis ikke, følg disse grunnleggende instruksjonene (detaljene vil variere basert på mange faktorer, inkludert lokale bygningskoder, jordtype, klima og mengde avrenning).

 1. Tenk på hvordan du endrer "landets lag" på eiendommen din når du reiser en støttemur
  Tenk på hvordan du endrer "landets lag" på eiendommen din når du reiser en støttemur.

  Bestem deg omtrent hvor du vil at støttemuren skal være, og grav deg tilbake 2 meter derfra i skråningen; strekk landskapsmateriale over skråningen for å forhindre at smuss faller ned i fyllingen du vil bruke senere.

 2. Når denne jorden er fjernet, merker du nøyaktig hvor støttemuren vil være, ved hjelp av innsatser og snorer, med strengen som hviler på det som til slutt blir toppen av veggen.

 3. Under denne linjen, grav en grøft 5 centimeter dyp og bred nok til å imøtekomme blokkene dine.

 4. Forsikre deg om at denne basen er i vater ved å bruke et gulv og et tømmernivå tamp den ned.

 5. Påfør omtrent 5 centimeter steinstøv for det første løpet av blokker å hvile på; tamp den ned.

 6. Med hammer og meisel, slå flensen av blokkene du skal bruke til første kurs (du trenger ikke den her, og uten den vil blokkene hvile jevnere på bakken).

 7. Legg en blokk på denne basen, i den ene enden av støttemuren. Sjekk med snekkernivået ditt for å sikre at det er plant, både fra venstre til høyre og foran til bak.

 8. Gjenta med den andre blokken, lagt ved siden av den første. Ikke bare må den ligge perfekt selv i seg selv, men den må også justere perfekt med den første blokken. Fortsett på denne måten for å fullføre det første kurset.

 9. Legg andre kurs på samme måte. Men her må du forskyve leddene, slik at "sprekker" i andre bane ikke stemmer overens med de i første bane. Fordi dette vil kreve å ha halvblokker i hver ende, må du ha et verktøy for hånden for å skjære blokker.

 10. Fortsett å legge baner som er helt jevne, med forskjøvede skjøter, til den nødvendige høyden er nådd. Fyll på nytt med knust stein mens du går for ekstra stabilitet.

Beslektede artikler
 1. Planter som trives under trær
 2. Hvordan bygge steinhager for små områder?
 3. Hvordan plante en dverg buksbomhekk?
 4. Hvordan installere landskapskant?
 5. Plante Sumac-trær for høstløvverk
 6. Hvordan overvintre Dahlia-knoller?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail