Hvordan helle betongfot?

Må du helle en betongfot
Hvis det ikke er noen avsats hvor steinmuren din skal bygges, må du helle en betongfot.

Hver mørtelsteinvegg trenger et solid fundament. Hvis du er heldig, kan du bygge steinmuren på en avsats. Hvis det ikke er noen avsats hvor steinmuren din skal bygges, må du helle en betongfot.

Ikke la skjenking skremme deg bort fra å bygge en murstein. Det er ikke så vanskelig. Det er det ikke. I utgangspunktet skal du grave et hull i bakken og fylle det med blandingen. Du kan takle det.

Hell en konkret fotfeste

 1. Oppsett: Bestem hvor din murede steinmur skal bygges. Du må sørge for at alt blir støttet av en solid betongfot (eller av en avsats). Merk utformingen av veggen med innsatser eller spraymaling.
 2. Hvor dypt å grave: Du må sørge for at du graver under frostlinjen. Be lokalt for å finne ut hvor dypt du trenger å grave i ditt område. Hvis du heller fotfoten over frostlinjen, kan bakken fryse og heves, og forstyrre veggen din. Hvis du bor i et område som har veldig kalde vintre, må du kanskje grave ned tre meter eller mer. Det er mye arbeid. Men du vil sørge for at steinmuren ikke beveger seg etter at den er bygget. Det er verdt det harde arbeidet.
 3. Betongfotens høyde (vertikal tykkelse): Det er best å helle betongfotene tykke når du bygger mørtelstein; spesifikt kan du lage dem minst 30 centimeter i høyden. Hvis du bygger en veldig stor vegg, hell dem enda tykkere (høyere), fordi betongfoten må bære mer vekt.
  Selv om du kan helle betongfot for å være så korte som 30 centimeter, kan du helle ekstra betong for å komme tilbake til trinnnivå. Si at du måtte grave tre meter dypt for å komme under frostgrensen. Så helte du 30 centimeter betong. Nå begynner veggen din to meter under bakken. Du må bygge to meter av en vegg bare for å komme tilbake til bakkenivå. Det er mye bortkastede steiner og bortkastet arbeidskraft. Det er lettere å helle betongfoten nesten til bakkenivå. Du kan la betongfoten være noen centimeter under trinnet for å sikre at den ikke vises når veggen er ferdig.
 4. Bredde (horisontal tykkelse): Betongfoten din bør være litt bredere enn den murede steinmuren. Hvis veggen din blir 46 centimeter tykk, bør du gjøre betongfoten din 61 centimeter tykk. På den måten vet du at hele veggen vil bli støttet, og du vil ha et lite vrirom i tilfelle oppsettet ditt var litt av.
 5. Begynn å grave: Så nå vet du hvor betongfoten din går, og du vet hvor stort hull du trenger å grave. Etter å ha ringt Dig-trygt telefonnummer for å bekrefte at det er trygt, er det på tide å komme seg på jobb. Forsikre deg om at du legger skitt et sted der det ikke vil være i veien mens du bygger den mørte steinmuren. Du vil ikke måtte flytte den to ganger. Hvis du må grave et stort hull og oppgaven er litt for skremmende, kan du vurdere å ansette noen til å grave hullet for deg. Du kan også leie gravemaskiner som er enkle og trygge å bruke. Ta kontakt med dine lokale utleieselskaper. Forsikre deg om at de forklarer hvordan du trygt bruker utstyret før du tar det med hjem.
 6. Betongmengde: Du må vite hvor mye betong du skal få. Dette er et veldig viktig spørsmål, og det er veldig enkelt å avgjøre med litt enkel matematikk.
 7. Blanding av betong: Dette er den delen av jobben som kan skremme folk. Men hvis du følger de riktige trinnene for å blande betong, er det ingenting å bekymre deg for. For en stor betongfot vil den enkleste måten være å ansette en betongbil. For mindre jobber kan du blande betongen selv eller bruke de ferdigblandede posene. Bestem hvor mye betong du trenger først. Hvis du trenger mindre enn en hage, vil du ha det bra med de ferdigblandede posene. Hvis du trenger tre meter eller mindre, bør du vurdere å blande betongen selv. Hvis du trenger mer enn tre meter, kan du blande det selv, men det ville være lettere å leie en betongbil.
 8. Helling av betongen: Hell den blandede betongen i hullet. I de fleste tilfeller trenger du ikke å helle betongfoten din til en nøyaktig måling. Bare vær sikker på at den oppfyller kravene. Sørg også for å holde betongen litt under bakkenivå, slik at alt du vil se er steinmuren når jobben er over. Du kan dumpe betongen i hullet med en spade, men vær forsiktig så du ikke søler smuss i hullet når du gjør det.
 9. Pakk den på plass: Når betongen er hellet, bruk en hagehakke til å pakke den på plass. Bank betongen med den flate siden av haken. Dette vil sikre at alle tomrom er fylt og vil også bidra til å jevne ut betongen. Du kan la betongoverflatene være grove. Dette vil faktisk hjelpe deg med å oppnå et godt bånd med mørtel når du begynner å bygge steinmuren. Selvfølgelig, hvis du vil øve på dine sparkelferdigheter eller imponere vennene dine med hvor glatt betongfoten din er, kan du kjøre en sparkel over toppen av betongen for å glatte den ut.
 10. Herding: Gratulerer. Du helte bare en betongfot. I de fleste tilfeller, etter at betongen har sittet over natten, kan du begynne å bygge den murede steinmuren din neste dag. Hvis det er veldig varmt der du bor, må du ta ekstra forholdsregler for å la betongen herde ordentlig. Hvis den er under 4°C når du heller betongfoten, må du holde betongen varm.
Beslektede artikler
 1. Hvor kan jeg kjøpe steinstøv?
 2. Ulike typer steinutleggere
 3. Hvordan grave innleggshull og installere innlegg?
 4. Beregner hvor mye steinstøv du trenger
 5. Hvor mye knust stein trenger jeg?
 6. Hvordan bygge murstein?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail