Å lage et regnfat

Regntønner samler vann ved hjelp av en nedløpsrør som kommer fra taket eller takrennen
Regntønner samler vann ved hjelp av en nedløpsrør som kommer fra taket eller takrennen, ledet inn i fatet gjennom en avledning.

Europeerne bruker mer vann hvert år. Faktisk, ifølge Environmental Protection Agency, bruker den gjennomsnittlige familien 320 liter vann per dag, og det kan hovne opp til 1000 liter om sommeren. Heldigvis er det en uanstrengt måte å redusere vannavtrykket og vannregningene våre.

Regntønner samler vann ved hjelp av en nedløpsrør som kommer fra taket eller takrennen, ledet inn i fatet gjennom en avledning. Vannet blir filtrert gjennom en skjerm som dekker toppen og fanger rusk. Du kan deretter bruke vannet til planter, hager eller til og med å drikke i tørke. Alt i alt er disse fatene en av de mest effektive måtene å spare vann hjemme.

Heldigvis kan du lage og installere en regnfat på så lite som en time.

Materialer og verktøy

 • Regnløp
 • Bore
 • Stryksag eller brukskniv
 • Tapp
 • Skiver av gummi og metall
 • Slangeklemme
 • Vanntett tetningsmiddel
 • Landskapsarkitektur stoff
 • Ekstra avløpsmateriale eller avledning
 • Blyant
 • Målebånd

Installasjon av regnfat

 1. Bestem plasseringen til regnløpet ditt, helst rett under en nedløp. Legg den deretter på en flat, hevet overflate. Du kan bruke sementblokker eller murstein.
 2. Fjern regnløpet fra løfteren og legg den sidelengs på bakken. Bor et hull mot bunnen, på siden av fatet. Det er her du vil fjerne vann fra regnløpet. Hullet skal være litt mindre enn tapphullet ditt.
 3. Legg til både metall- og gummiskiver i tappen.
 4. Påfør vanntett tetningsmiddel rundt gummiskiven. Plasser inne i hullet og hold på plass i 20 sekunder.
 5. Nå inn i løpet og tilsett en gummi- og metallskive på den andre enden av tappen. Noen huseiere legger til en slangeklemme hvis de opplever tunge stormer. Dette sikrer at tappen holder på plass.
 6. Skjær et inngangshull på toppen av fatet. Det er her nedløpsrøret eller avlederen vil gå. Hullet skal være akkurat stort nok til at avlederen får plass. Du kan bruke en baufil eller verktøykniv til å kutte.
 7. Bor to utgangshull, på sidene av fatet, mot toppen. Hvis regnløpet ditt er fylt, vil disse hullene frigjøre noe av vannet og unødvendig trykk.
 8. Klipp nok landskapsstoff til å passe over regnløpet. Dette stoffet forhindrer mygg, blader og annet rusk i å komme inn i regnløpet.
 9. Åpne lokket og legg det kutte stoffet over det åpne regnløpet. Lukk lokket. Stoffet skal stikke ut av alle ender bare litt.
 10. Skjær nedløpet slik at det kan plasseres inne i regntøylen.
 11. Hvis du legger til en viderekobler, måler du viderekoblingen og sag av nedløpet etter behov.
 12. Fest avlederen som beskrevet.
 13. Plasser tilkoblingsrøret til porten og legg det i regnløpet.
 14. Test systemet ved å helle vann i takrennen fra en stige. La alltid noen holde stigen. Hvis vann ikke kommer inn i regntønnen, er det sannsynlig blokkering eller hull i takrennen eller nedløpet.

Priser på regnfat

Utover alle fordelene med et regnfat, er de også rimelige. Mens du kan gå til din lokale jernvareforretning og kjøpe alle nødvendige deler og verktøy, kan du også kjøpe regnfat sett for mindre enn 150€. Faktisk kan et 55-liters standard regntøysett variere fra 75€ til 110€, avhengig av stil.

Videre tilbyr mange byer, vanndistrikter og vannbeskyttelsesbyråer rabatter på regnfat, noe som reduserer kostnaden for regnfat enda mer. Ta kontakt med din lokale vannavdeling eller by for å se om du er kvalifisert.

Vannkonservering

Visste du at bare 1% av vannet på planeten vår er trygt, drikkevann? Vi kan faktisk leve opptil to uker uten mat, men bare dager uten vann.

Regnvann er det beste vannet du kan bruke til plantene dine. Behandlet vann fra slangen din har salter og kjemikalier som er tøffe mot planter. Regnvann har næringsstoffer og mineraler som hagen din vil elske.

Som du kan se, samler du vann fra en naturressurs ikke bare penger og forbedrer helsen din, men det beskytter og sparer også miljøet vårt!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail