Hvordan bygge en konkret uteplass?

Og frysende temperaturer kan ødelegge en hel betongplate
Regn kan ødelegge en betongfinish, og frysende temperaturer kan ødelegge en hel betongplate.
Oversikt
 • Arbeidstid: 24 timer
 • Total tid: 240 timer
 • Ferdighetsnivå: Avansert
 • Anslått kostnad: 1,90€-2€,60€ per m2

En uteplass av betongplate er vanskelig å slå. Den er flat og glatt, så den passer til alle slags møbler og utendørsaktiviteter. Det er lett å holde rent og etterlater ikke grus på skoene dine for å bli sporet inn i huset (som grusplasser). Det er praktisk talt ugjennomtrengelig for ugress og skifter ikke med sesongmessige endringer, i motsetning til utlegger og stein uteplasser. Kanskje best av alt, hvis du bygger terrassen selv, er betong mye billigere enn murstein, stein og andre harde terrasseflater.

Utfordringen med å bygge med betong er ikke overraskende selve betongen. Når betong er blandet, er det ingen vei tilbake, da det stivner uansett. Nøkkelen til suksess er forberedelse: Sørg for at skjemaene er godt sikret, og at alle verktøyene dine (og hjelpere) er klare til å jobbe for deg. Etter at betongen er hellet og avstøpt - den første prosessen med utjevning og utjevning av overflaten, ferdig med et langt 2x4-brett, er det viktig å la betongen sette seg ordentlig opp før du begynner med sluttbehandlingen. Når etterbehandlingen begynner, må du ikke overbelaste betongen. Å bringe opp for mye fuktighet svekker den ferdige overflaten.

Når skal man bygge en betongterrasse

Du kan helle betong i et ganske bredt temperaturområde, men for nybegynnere er det best å vente på tørt, varmt vær. Regn kan ødelegge en betongfinish, og frysende temperaturer kan ødelegge en hel betongplate. For å bremse herdeprosessen i veldig varmt, tørt vær, bruk en skygge for å holde betongen utenfor direkte sollys, og tør betongen med vann etter behov for å forhindre for tidlig herding, noe som svekker det ferdige produktet.

Koder og forskrifter

I de fleste områder krever store betongplater godkjenning fra byens bygnings- og / eller reguleringsavdeling. Plater er permanente strukturer, og som sådan er de underlagt reguleringsbegrensninger. Lokale bygningsreglement kan diktere flere elementer i designet, inkludert tykkelsen på grusbunnen og platen, betongtypen og den indre armeringen, og behovet (eller ikke) for en fuktsperre under platen. Kontakt byens bygningsavdeling for spesifikke anbefalinger for prosjektet ditt.

Tips

Før du bryter bakken, ring 8-1-1, den nasjonale "Call Before You Dig" -telefonen for å få alle underjordiske ledninger merket på eiendommen din. Dette er en gratis tjeneste, men det kan ta noen dager, så ring i god tid før du starter prosjektet.

Det du trenger

Utstyr / verktøy

 • Målebånd
 • Hammer
 • Masons linjer
 • Linjenivå
 • Snekkernivå
 • Rett 2x4 brett
 • Skuffe
 • Plate komprimator
 • Stålrive
 • Tre sag
 • Bor og skrutrekker
 • Betongblander
 • Trillebår
 • Mason's sparkel
 • Darby
 • Betongspor
 • Betongkant
 • Tre flyter
 • Medium-bust skyvekost (valgfritt)

Materialer

 • Innsatser
 • Kompakt grus
 • 2x4 trelast
 • 8,90 cm og 5,10 cm dekkskruer
 • Vegetabilsk olje
 • Bagged betong (eller ferdig blanding)
 • Plastfolie
 • Betongforsegler (valgfritt)
 • 1,30 cm x 8,90 cm ekspansjonsfugerlister (etter behov)
 • Spray lim eller betongspiker (etter behov)

Bruksanvisning

 1. Sett opp føringsstrenger

  Sett opp styrestrenger for å representere kantene på terrassen, ved å bruke innsatser og murlinjer. Start med å kjøre to innsatser i hvert hjørne av uteplassen, og plasser innsatsen omtrent 1 meter utenfor kantene på uteplassen. Bind murlinjer mellom par av motsatte innsatser for å lage en firkantet eller rektangulær layout. Punktene der strengene krysser markerer terrassens hjørner. Strengene skal være minst 15 centimeter over bakken.

 2. Firkant strengoppsettet

  Kontroller strengoppsettet for kvadrat ved å måle diagonalt mellom motsatte hjørner der strengene krysser hverandre. Hvis de to diagonale målene er like, er oppsettet kvadratisk. Hvis de ikke er like, justerer du innsatsposisjonene etter behov til målene er like.

 3. Hell strengene

  Hell strengene slik at terrassen skråner vekk fra huset på 0,30 cm per meter. For eksempel, hvis uteplassen måler 8 meter fra den ene enden til den andre, bør den skrå nedover med 2,50 cm over lengden. Mål 2,50 cm ned (i dette eksemplet) fra strengene i den nedre enden av terrassen, og merk innsatsen, og flytt deretter strengene til merkene.

 4. Grav ut uteplassen

  Fjern all vegetasjon på uteplassen, og strekk kantene ca 15 centimeter utover alle sider av uteplassen (for å gi plass til å sette betongformen). Grav jorden til en dybde på 20 centimeter. Mens du arbeider måler du ned fra layoutlinjene for å måle utgravningsdybden. Det er vanligvis enklest å grave ut sidene til full dybde, og deretter grave ut det indre området ved å bruke en lang, rett 2x4 og nivå for å sikre at hele området er plant (fra side til side; det vil skrå i den andre retningen). Tapp jorden grundig med en leid komprimator.

 5. Installer grusbunnen

  Fyll utgravd område med 5 centimeter komprimerbar grus. Rake grusen jevn, og komprimer den deretter grundig med platevibratoren. Legg til 2 tommer grus til, og riv det glatt. Mål ned fra layoutstrengene og bruk 2x4 med et snekkernivå på toppen for å sikre at grusen er plan side om side og skråner fra ende til side for å følge strengene. Komprimer det andre laget med grus.

 6. Bygg den konkrete formen

  Konstruer en betongform med 2x4 tømmer og 8,90 cm skruer. Formens indre dimensjoner skal være lik de endelige dimensjonene til betongplaten. Sett skjemaet på grusbunnen. Mål diagonalene (som med strengoppsettet) for å sikre at skjemaet er firkantet.

 7. Sikre skjemaet

  Bygg den konkrete formen
  Bygg den konkrete formen.

  Kjør vedpinner rundt utsiden av skjemaet, og avstand dem omtrent 2 meter fra hverandre. Innsatsen skal strekke seg omtrent 9 centimeter over bakken. Løft skjemaet slik at overflaten er 10 centimeter over bakken, og fest den til innsatsene med 5,10 cm dekkskruer som drives gjennom innsatsene og inn i skjemaene. Oppretthold jevn avstand mellom skjemaet og føringsstrengene. Fest skjemaet på alle innsatsene, og fjern deretter føringsstrenger og innsatser.

  Merk: Hvis terrasseplaten vil ligge an mot en eksisterende betongkonstruksjon, for eksempel en garasjeplate, innkjørsel eller husfundament, installerer du strimler av ekspansjonsfuger på den eksisterende strukturen ved hjelp av spraylim eller betongspiker. Juster toppen av ekspansjonsfugerlisten med toppen av formbrettene. Denne ekspansjonsfugen vil isolere den nye betongen fra den gamle for å forhindre sprekkdannelse.

 8. Hell betongen

  Smør formens indre overflater med vegetabilsk olje slik at betongen ikke holder seg til dem. Bland fiberarmert betong (eller som spesifisert av byggekoden) i en leid betongblander, i henhold til produsentens anvisninger. Overfør blandet betong til en trillebår, og dump deretter betongen inne i formen i hauger. Fordel betongen med en spade for å fylle skjemaet. Gjenta til skjemaet er fylt til toppen.

 9. Avstøp betongen

  Bruk det lange, rette 2x4-brettet til å avstryke betongens topp. Hvil brettet på toppen av begge sider av skjemaet, og flytt brettet frem og tilbake i en sagebevegelse mens du trekker det bakover. Bruk en spade til å fjerne overflødig betong, eller tilsett betong for å fylle ut lave flekker etter behov, slik at toppen av betongen er flat og plan. Hvis platen er større enn 8 meter i begge dimensjoner, skal du kutte kontrollfuger med 8 meters intervaller ved å bruke 2x4 og en murstensel. Plasser brettet på tvers av skjemaet, følg deretter kanten av brettet med sparkel, kutt ned i betongen for å skille grusen inni og skape en kontrollfuge (for å kontrollere sprekker).

 10. Gjør betongen ferdig

  La betongen herde til "bløtevannet" (fuktighet som stiger til overflaten etter avstryking) forsvinner, og glatt deretter ut overflaten med en darby. La utløpsvannet forsvinne igjen. Hvis du laget kontrollfuger, kan du gå over alle skjøtene med et sporverktøy ved å bruke 2x4 for å sikre rette linjer. Rund over kantene på platen med et kanterverktøy. Glatt ut eventuelle flekker i overflaten med en trefløter.

 11. Legg til en kostfinish (valgfritt)

  "Broom" overflaten av betongen, hvis ønskelig, for å legge til sklisikkerhet. Dra en skyvekost bakover over overflaten av betongen i rette, parallelle linjer. Etter at hele platen er kostet, kan du glatte kantene og kontrollere skjøtene igjen med en kant og trowel eller la kostelinjene strekke seg til kantene på platen.

 12. Dekk til og herd terrasseplaten

  Dekk betongen med plastfolie. Hold betongen fuktig mens du herder ved å løfte plasten og tåke betongen med vann hver dag. Hold ellers betongen tildekket. Gjenta denne prosessen i en til to uker.

 13. Fullfør jobben

  Fjern plasten fra betongen. Demonter treformen, og fjern alle innsatser fra bakken. Påfyll rundt platen med jord eller annet materiale. Hvis ønskelig, forsegler du betongen med betongforsegling, i henhold til produsentens anvisninger.

Tips for å bygge en betong uteplass

Å kjøpe betong i tørre, forblandte poser gir mening for relativt små terrasseplater. For å få et inntrykk av hvor mange poser du trenger, trenger en 50 m2 plate med en tykkelse på 10 centimeter ca. 28 36 kg poser eller 38 27 kg poser. Du kan kjøpe sekkbetong i et lokalt hjemmesenter eller tømmerhage, og du kan leie en betongblander på et hvilket som helst stort utleiekontor.

For store plater, bør du vurdere å bestille ferdig blandet betong levert av en betongbil. Klarblanding er dyrere enn sementbetong, men det er langt mer praktisk, og du trenger ikke å blande betongen eller bekymre deg for å få blandingen akkurat. Diskuter planene dine med lokale konkrete selskaper for å sammenligne kostnader og for å sikre at nettstedet ditt er egnet for ferdig levering.

Beslektede artikler
 1. Planter som trives under trær
 2. Hvordan bygge steinhager for små områder?
 3. Kan du spare penger på landskap vanning med vannbrønner?
 4. Hvordan designe en regnhage?
 5. Å lage et regnfat
 6. Hvordan bygge landskapsarkitekturer?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail