Kan du spare penger på landskap vanning med vannbrønner?

Men fordelene med private vannbrønner går utover å spare penger på vannregningen
Men fordelene med private vannbrønner går utover å spare penger på vannregningen.

Etter å ha lest artikkelen min om pengebesparende tips du kan bruke for landskapsarkitektur på et budsjett, skrev leser, Vincent Iannelli, for å fortelle meg om et annet tak som huseiere kan ta for å spare penger, mens de fortsatt holder landskapet sitt grønt: nemlig de kan bore vann vi vil.

Dette er ikke et spørsmål om tilgang til drikkevann (selv om du også kan ha det). Snarere er spørsmålet: Hvis du gjør mye vanning i landskapet ditt, bør du bore en vannbrønn for å redusere avhengigheten av den offentlige vannforsyningen? Her er informasjonen som Vince ga:

Kostnad ved å bore vannbrønner

Dette er selvfølgelig bare ett eksempel: avhengig av mange faktorer, inkludert hvor du bor, vil kostnadene ved å bore vannbrønner variere. Men Vince rapporterer at det kostet ham "ca 1340€" for en 60 meter x 2 meter vannbrønn.

Kostnadsbesparelser fra vannbrønner

Vince må vanne 2,5 mål (ca. 1 mål dekket av sprinklere) på eiendommen sin i Texas (Europa), og han føler at kostnadene for å installere vannbrønner på sikt er vel verdt det. "Jeg tror jeg vil tjene opp pengene i vannregninger om bare et år," skriver han og legger til, "I det gamle huset mitt, som var på en halv mål, var vannregningene mine omtrent 110€ til 150€ i måneden om sommeren. De er omtrent 15€ nå. "

En annen fordel: vannbrønner er private

Men fordelene med private vannbrønner går utover å spare penger på vannregningen. Selv om du gjerne vil bruke pengene på byvann for å redde dine tørste planter midt på en varm sommer, er det noen ganger rett og slett ikke noe vann å få. Ja, vi snakker her om den fryktede vannmangelen og de påfølgende forbudene mot "ikke-viktig vanning. Hvem vet når bystyret ditt vil slå av tappen og la landskapet ditt og plantene vokse på det høyt og tørt?

Og når det gjelder å spare penger, husk: Hvis plantene dine (inkludert gresset i plenen din) dør av tørke, vil det koste deg penger å erstatte dem, forutsatt at du ikke bryr deg om å bo i en ørken. Å eie en vannbrønn (selv om det bare er en reservevanningsforsyning) forbedrer overlevelsessjansene for din lille oase når tørke rammer.

Alternativ

Hva om du lever fra lønn til lønn, og du ikke har råd til å installere en vannbrønn på dette tidspunktet, selv om det betyr å spare penger på sikt? Eller hva om du bare ikke har tid og energi til å se på en slik installasjon? Et alternativ er å velge mindre tørste planter.

Beslektede artikler
  1. Beskytt nye busker fra solen med skyggeklut
  2. Veiledning til landskapsdesign
  3. Steintrapp vs konkrete trinn i hager
  4. Hvordan bygge en konkret uteplass?
  5. Hvordan designe en regnhage?
  6. Å lage et regnfat
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail