Hvor kan jeg kjøpe steinstøv?

Så før vi diskuterer hvor du skal kjøpe steinstøv
Så før vi diskuterer hvor du skal kjøpe steinstøv, la oss se nærmere på hva steinstøv er fordi det er et viktig byggemateriale.

Etter å ha lest om DIY hardscape- prosjekter, slår nybegynnere ofte en veisperring når de monterer forsyninger, fordi de ikke vet hvor de skal kjøpe "steinstøv". Det er mye forvirring over akkurat hva dette materialet er. Ved første øyekast vil det sannsynligvis ikke minne deg om stein, og det er heller ikke sannsynlig at du forbinder det med støv.

Faktisk er den forvirringen delvis ansvarlig for vanskeligheter du kan ha med å kjøpe den, fordi virksomheter i ditt område som selger stein, landskapsforsyninger osv. Kanskje ikke selger et produkt som går spesifikt under navnet "steinstøv", men ha et passende produkt som er likt, men som har et annet navn.

Så før vi diskuterer hvor du skal kjøpe steinstøv, la oss se nærmere på hva steinstøv er fordi det er et viktig byggemateriale.

Hva steinstøv er

Steinstøv er som en grovere versjon av sand. Det er ofte et biprodukt av å kjøre steiner gjennom en pukkemaskin for å lage pukk. Den nøyaktige sammensetningen vil åpenbart avhenge av hva slags stein som ble kjørt gjennom maskinen. Noen ganger kjøres for eksempel granitt gjennom en slik maskin; i andre tilfeller kan det for eksempel være kalkstein. Maskinen har en skjerm som fanger det større materialet (det vil si pukk). Det mindre materialet eller "screenings" faller gjennom skjermen. Avhengig av størrelsen på hullene i skjermen som brukes, kan den ha så fin struktur at den i utgangspunktet er et pulver. Dette er hva du kjøper som "steinstøv". Men det kan gå under andre navn, for eksempel:

  • Bruddstøv
  • Steinbruddsvisninger
  • Grus
  • Nedbrutt granitt

Nedbrutt granitt er et av de mer gjenkjennelige navnene i denne gruppen. Teknisk sett er det imidlertid et annet materiale som forekommer naturlig. Merk at du også finner terminologien "stabilisert nedbrutt granitt." Dette betyr bare at en stabilisator har blitt lagt til produktet for å gjøre det mindre utsatt for erosjon.

Et annet materialnavn som du er nødt til å møte når du undersøker byggeplasser osv. Er " polymersand." Dette byggematerialet inneholder tilsetningsstoffer som gir det muligheten til å fungere som et bindemiddel. For eksempel kan du bruke polymersand til å fylle sprekkene mellom steinene når du bygger en uteplass. I slike tilfeller vil du bruke vann på dette fyllstoffet etterpå for å fukte tilsetningsstoffene, og derved aktivere deres bindingsegenskaper.

Hvordan den brukes

Steinstøv er mye brukt som en dekkseng for noen av de forskjellige typene steinbeleggmaskiner (fliser som malstein som eksempel) som brukes av huseiere i små prosjekter. Den kan glattes for å skape en veldig flat overflate, og den er sterk nok til å bære vekten av steinbelegger, noe som kan være ganske betydelig.

Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle innen byggebransjen nødvendigvis vil anbefale steinstøv som førstevalg for slike prosjekter. Noen observerer for eksempel at steinstøv ikke gir det beste når det gjelder dreneringskvaliteter. Slike motstandere kan foretrekke å bruke sand som en dekkseng.

Hvor kan man kjøpe steinstøv (inkludert hvor mye man skal kjøpe)

Du kan kjøpe steinstøv på de fleste steingårder og steinbrudd. Noen utgravningsselskaper selger den også, sammen med pukk, sand, grus, murstein, fliser, etc. som du kanskje trenger for andre prosjekter. Mot et gebyr vil de fleste av disse stedene levere produktet til eiendommen din.

Du kan også være i stand til å kjøpe steinstøv på ditt lokale Lowes eller Home Depot. Du kan for eksempel kjøpe den på Lowes i en 18 kg pose.

Les denne artikkelen for å lære hvordan du beregner hvor mye steinstøv du trenger for prosjektet ditt.

Beslektede artikler
  1. Ulike typer steinutleggere
  2. Beregner hvor mye steinstøv du trenger
  3. Hvordan bygge murstein?
  4. Hvor mye stein trenger du for å bygge en vegg?
  5. Hvordan grave innleggshull og installere innlegg?
  6. Hvordan lage en sandkasse?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail