Steintrapp vs konkrete trinn i hager

Permanente landskapstømmer brukes noen ganger til innramming av trinnbokser
Permanente landskapstømmer brukes noen ganger til innramming av trinnbokser, med fliser eller hellet betonginnsats i tømmerkassene.

Hvis landskapet ditt inkluderer en merkbar skråning som gjør det vanskelig å bevege seg fra ett nivå til et annet, kan en eller flere fly av hagetrinn være svaret. Uansett antall byggematerialer kan brukes til å lage hagetrinn, som fliser, feltstein, stabelstein og utleggere.

Profesjonelle landskapskonstruksjonsfirmaer installerer mange flere steintrapper enn hellet betong fordi stein ofte foretrekkes av huseiere takket være det naturlige, attraktive utseendet. Men steintrinn er vanskelig å installere på grunn av materialets store vekt. Mens noen huseiere har taklet det selv, blir arbeidet oftere utført av fagfolk i landskapskonstruksjon. En enkel form for hellede trappetrinn i betong er et mer praktisk DIY-prosjekt; men mens arbeidet ikke er komplisert, involverer det hardt arbeid.

Sammenligning av estetikk og holdbarhet

En grunn til at huseiere ofte foretrekker naturstein er at den ser mye mer naturlig ut i et landskap og tilbyr flere designalternativer. Mens hellbetong har en tendens til å være nøytral grå, kommer stein i mange forskjellige farger og strukturer for å møte nesten alle estetiske landskapsdesigner. Stein er også mer holdbar, siden betong har en tendens til å sprekke over tid med mindre den legges perfekt; selv da er noen sprekker uunngåelig over tid. Med steintrinn og utleggere er det ganske enkelt å bytte ut individuelle steiner, men sterkt ødelagte betongtrinn må rives og pusses ut. Hvis et huseier ønsker å installere en mer formell utendørs trapp, kan utleggere være et bedre valg fordi de er mye sterkere enn blandet betong.

Kostnadssammenligning

For profesjonell installasjon kan betongtrinn vanligvis koste nesten 220€ per trinn, i motsetning til omtrent 110€ for et steintrapp. Mens betong som materiale kan være billigere enn stein, er det vanskeligere og mer tidkrevende å installere. I gjennomsnitt tar det et profesjonelt mannskap omtrent to hele dager å legge konkrete trinn, men bare en halv dag for steintrapper. Forberedelse og installasjon av betong er også mye mer grundig fordi det er mer rom for feil. Men for en huseier som er villig til å helle en forenklet type trappetrinn i betong, og som har villige venner til å hjelpe, kan hellet betong være billigere enn stein.

Installasjonsoversikt: steintrinn

Installering av steintrinn kan gjøres på en ganske formell måte, og konstruere dem for å være veldig presise i høyden på stigerørene og dybden på slitebanen. De kan også gjøres mer uformelt, med en minimal mengde utgravning, der steinplater er innebygd i jorden for å lage slitebaner som i det vesentlige flyter. Mer formelle steintrinn krever en betydelig mengde nøye måling og beregning, og utgravningsarbeidet kan være betydelig. Et godt landskapsmannskap kan gjøre dette arbeidet på en enkelt dag, og bare de mest fryktløse gjør-det-selv-arbeidere bør prøve det. DIYere kan noen ganger installere mer uformelle steintrinn, men vær oppmerksom på at disse tunge byggematerialene ikke er enkle å bevege seg rundt og plassere.

Her er en oversikt over hvordan en typisk installasjon kan kjøre.

Først beregnes bredden på hagetrappen. Med store steinheller kan bredden på platene avgjøre trinnet med trinnene, men du kan også plassere mindre steiner side om side for å oppnå samme bredde. Generelt sett bør alle hagetrinn være minst 3 meter brede, og 4 eller 5 meter er et bedre minimum.

Deretter legger du ut trappen i skråningen med innsatser og strenger. Begynn å grave for det nederste trinnet først, ved hjelp av en spade for å fjerne gress og kutt i skråningen for å danne en flat overflate. Bruk layoutstrengene som en guide for å stille inn bredden på utgravningen. De fleste hagetrinn er omtrent 7 til 20 centimeter høye og minst 30 centimeter dype. Dybden skal være noe for stor siden de påfølgende trinnene vil hvile på den bakre slitebanen til forrige trinn. Jevn ut bunnen av utgravingen med en hagearbeider for å flate overflaten.

Plasser fjellet (eller steinene) i rommet for det første trinnet, og pass på at det er omtrent jevnt. Hvis du stabler lag av flat stein for å oppnå riktig høyde for trinnet, må du sørge for at trinnets frontflate er relativt glatt og jevn. Ideelt sett bør det være en veldig liten stigning fremover til trinnet for å hindre vann i å plaske. Du vil sannsynligvis trenge å systematisk fjerne eller legge til jord under steinen (e) til du har oppnådd et ganske jevnt trinn. Når det første trinnet er i vater, kan du bruke en gummiklubb til å banke på toppen av steinen og "sette" den i jorden.

Gjenta denne prosessen for neste trinn, grav ut skråningen, flat utgravingen, plasser den, planer og sett steinen / steinene for neste trinn. Ideelt sett bør det andre trinnet overlappe baksiden av det første trinnet noen få tommer. Sjekk med et nivå før du fortsetter.

For profesjonell installasjon kan betongtrinn vanligvis koste nesten 220€ per trinn
For profesjonell installasjon kan betongtrinn vanligvis koste nesten 220€ per trinn, i motsetning til omtrent 110€ for et steintrapp.

Fortsett på denne måten for alle de påfølgende trinnene til du kommer til toppen av skråningen. Med en veldig svak skråning der det ikke er praktisk for hvert trinn å overlappe det forrige og hvile direkte på steinen, kan du bryte opp trappene i kortere fly på 2 til 4 trinn, atskilt med bredere landinger laget av fliser eller annen stein.

Noe justering av steiner kan være nødvendig etter at alle trinn er installert. Grav mer jord, eller legg under lavtliggende trinn med tynne steinstykker for å skape jevne overflater. Plante bunndekke rundt kantene på trinnene og landinger vil bidra til å forhindre erosjon og forankre trinnene.

Installasjonsoversikt: hellede betongtrinn

Betongtrinn kan være veldig formelle, presise installasjoner, best håndtert av et profesjonelt mannskap, men det er også mulig å lage et mer uformelt, enkelt sett med betonglandskapstrinn ved å bruke 1 x 6 eller 1 x 8 tømmer for å lage tre-sidig rektangulær bokser 41 centimeter dype og 4 meter brede, som betong helles i. Her er en oversikt over prosessen.

Skjær fronten og sidene av boksene, og skjøt dem sammen med skruer. La baksiden være åpen.

Bruk en slegge for å legge hver boks i bakken med den åpne baksiden drevet inn i skråningen. Forsikre deg om at boksene er relativt jevne, med en veldig liten vinkel mot fronten for å hjelpe med vanndrenering. Sett hver side av boksene til bakken for å holde dem på plass, og skru boksveggene til innsatsen fra innsiden og ut. Legg til lengder på stålstang for hvert betongtrinn for ekstra støtte.

Du vil deretter bruke en kontinuerlig helle for å fylle hver eske med betong. En pumpebil er nyttig for denne typen prosjekter, fordi det kan være vanskelig å bruke trillebår, og timing er viktig. Arbeid fra bunnen mot toppen, og bruk en sparkel og kantverktøy for å glatte toppen av betongtrinnene mens du går. Noen mennesker liker å kjøre vertikale lengder av armeringsjern i jorda, med toppen av stangen godt under toppen av trinnet. Når betongen helles rundt dem, vil disse armeringsjern "innsatsene" innebygd i betongen bidra til å forankre trinnet på plass i skråningen.

Når betongen er ganske herdet, men ennå ikke herdet, fjern boksene og glatt kantene på trinnene med en rundsparkel. Eventuelle små hulrom i sidene av trinnene eller fronten av trinnene kan festes ved å trowle på ekstra betong.

Rekkverk?

Rekkverk er ofte ikke installert for utendørs hagetrinn, og kodekravene varierer mye. I mange områder er det ingen regler for trinn som ikke er festet til en permanent struktur, men i andre områder kan regelen være at enhver trapp med en total stigning på mer enn 3 meter, eller med mer enn fire individuelle trinn stigerør krever et håndrekkverk.

Hagetrinn er ofte noe uformelle forhold med dype horisontale trinn på hvert trinn og brede landinger. Hvis området ditt har krav til rekkverk, kan de lett unngås ved å dele den totale stigningen i en serie korte flyreiser 3 eller 4 trinn høyt, atskilt med brede landinger. Dette har også fordelen av at trinnene blandes med landskapet mer naturlig. Hvis koden krever et gelender, bør de stanses i en høyde mellom 30 og 94 centimeter over trinnene. For utendørs bruk er et godt værbestandig materiale som tilpasset jern eller sedertre et godt valg.

Kombinere materialer

En utendørs hagetrapp er et sted der byggematerialer kan kombineres effektivt. Å bruke utleggere og stein sammen er et eksempel, der utleggere brukes til gangveier og landinger, med naturstein for trinnene som gjør overgangen mellom nivåer. Permanente landskapstømmer brukes noen ganger til innramming av trinnbokser, med fliser eller hellet betonginnsats i tømmerkassene.

Beslektede artikler
  1. Planter som trives under trær
  2. Kan du spare penger på landskap vanning med vannbrønner?
  3. Hvordan bygge en konkret uteplass?
  4. Hvordan designe en regnhage?
  5. Å lage et regnfat
  6. Hvordan bygge landskapsarkitekturer?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail