Tips før du kjøper en luftfukter

Er det viktig å overvåke fuktigheten i huset ditt hele året med et eget hygrometer
Selv om luftfukteren din har et innebygd hygrometer, er det viktig å overvåke fuktigheten i huset ditt hele året med et eget hygrometer.

Noen få kjøptips vil gjøre det lettere å kjøpe luftfukteren. Hvis du ikke er sikker på at du virkelig trenger en luftfukter, kan det være lurt å måle fuktighetsnivået i hjemmet ditt med et hygrometer. De er rimelige og kan hjelpe deg med å overvåke luften du puster, slik at du kan gjøre noe for å opprettholde den på et optimalt nivå.

Gjennomgå anbefalt fuktighetsnivå for å kontrollere fuktighet. Sortering gjennom luftfukterdetaljer kan være skremmende, og forbrukerne har mange spørsmål. Disse tipsene hjelper deg med å finne ut hva du trenger å se etter når du handler etter en luftfukter.

Kult tåke vs. varm tåke

Først må du bestemme hvilken type luftfukter du leter etter varm eller kald tåke, eller om en dobbel enhet ville være mer praktisk. Hvis du ikke er sikker, kan du lære forskjellen mellom en varm og kjølig tåkefukter for å hjelpe deg med å finne ut hva som er best for deg. En luftfukter med kaldtåke sprer vann som har romtemperatur i en tåke, mens en varm-tåke luftfukter koker vannet før det spres, og dreper dermed bakterier eller mugg i vannet før du kan puste det inn gjennom luften.

Noen føler at en kul tåke er tryggere når små barn er til stede. Det er også modeller som fukter og renser (eller vasker) luften. Disse er vanligvis dyrere, men det kan være verdt å vurdere.

Når du opprettholder en skikkelig fuktighet i hjemmet, må du kontrollere fuktigheten i hjemmet, ettersom for lite eller for mye fuktighet kan være problematisk.

Type fuktingsprosesser

Det er i utgangspunktet to typer prosesser som en luftfukter kan bruke til å generere fuktighet eller dampfordampning, som er mer vanlig og generelt den billigste, og ultralyd som gir en finere vanntåke.

Enten type kan brukes til varme eller kule tåke modeller, men ultralyd anses som tryggere siden det ikke produserer tåke ved kokende vann. Luftfukteren inneholder derfor ikke varmt vann som kan utgjøre en fare hvis enheten ble slått om.

Personlig, bærbar, konsoll eller gjennomstrømning

En personlig luftfukter er en veldig kompakt, ikke mer enn 1 liter som kan tas på turer for å gi fuktighet der du trenger det. Selv om det er effektivt for personlig bruk, er dekningsområdet begrenset. Også betraktet som bærbar, kan en luftfukter variere i kapasitet fra kompakt til stor romstørrelse og brukes oftest i soverom eller oppholdsrom.

En konsollmodell er en stor, frittstående enhet på hjul. På grunn av den større kapasiteten og effektiviteten, betraktes konsollmodeller som husenheter. En annen type luftfukter for hele huset er en gjennomstrømningsbypass som må installeres på husets kanalsystem.

Bestem kapasitet

Det er viktigst å dimensjonere luftfukteren til romstørrelsen. Luftfuktere er vurdert for et dekningsområde i kvadratisk område. Utfør målinger for å bestemme riktig romstørrelse du leter etter. Modeller på 700 m2 er tilstrekkelig for et soverom eller lite rom.

Hvis luftfukteren er for stor for rommet, vil det oppstå kondens på innsiden av vinduene, og bakterier og mugg kan vokse i dette miljøet. Kapasitet er vanligvis angitt på emballasjen, men det skal ikke forveksles med fuktighet som vil være mer enn vanntankens kapasitet. Vanntankstørrelse er ofte en bekvemmelighet.

Kontrollerer fuktighet

Luftfukteren inneholder derfor ikke varmt vann som kan utgjøre en fare hvis enheten ble slått om
Luftfukteren inneholder derfor ikke varmt vann som kan utgjøre en fare hvis enheten ble slått om.

Mens noen luftfuktere er grunnleggende i fuktighetskontroll med to eller tre varierende viftehastigheter, kan andre ha et innebygd hygrometer for å indikere fuktighetsnivået i rommet og en fuktighetsstatus som du kan stille inn for at enheten skal sykle på / av for å opprettholde riktig nivå. Med mindre du vil overvåke rommets fuktighetsnivå og justere innstillingene for å opprettholde det, er disse målefunksjonene veldig praktiske og verdt den ekstra kostnaden.

Påfylling av bekvemmelighet

Bærbare romenheter selges i forskjellige størrelser av vannreservoarer, fra en liter til fem liter eller større. Dette er en bekvemmelighetsfaktor. Hvor ofte vil du fylle på den? En 2-liter vil vanligvis gå i 12 eller flere timer på lav, men en 1-liter vil kreve påfylling hver åttende time eller så.

Kjøretiden vil reduseres betydelig hvis enheten brukes på høyt og hvor tørr luften er, vil også påvirke hvor raskt fuktighet tilføres rommet. Emballasje eller produktbeskrivelse vil vanligvis betegne hvor lenge enheten skal kjøre på fyll.

Enkel håndtering og vedlikehold

Noen vanntanker er litt vanskeligere å fjerne og fylle på, noen løfter seg lett. Kan vekten av en full tank være et problem for deg? Ta deg tid til å inspisere enheten for å se hvor enkelt vanntanken fjernes fra basen. Legg også merke til om modellen vil kreve filterendringer, sjekk tilgjengeligheten, samt hvor enkelt de er å endre. Vurder å kjøpe et par filtre sammen med din nye luftfukter, ettersom vedlikehold er avgjørende for å redusere risikoen for bakterier og usunn luft.

Driftsnivå og innstillinger

Forvent litt driftsstøy fra en luftfukter, men hvis enheten er for et soverom, vil du kanskje se etter en med lav, natt eller stille stilling. Stille modeller er kanskje ikke utrolig stille, men det er ikke akkurat en ulempe. Det kan hjelpe å 'drukne' ut andre huslyder.

Du bør ha minst to innstillinger på enheten, høye og lave alternativer. Ultralydfukter regnes som de mest lydløse å bruke siden det ikke er vannkoking (susing) og fukt blir kastet ut i en veldig fin tåke.

Fordeler med å skifte luftfukterfilter

De fleste romfuktere har filtre. Fordampingsmodeller har veke-filtre som fanger støv og partikler. Noen enheter har to-trinns filtrering som er viktig for å fjerne allergener. Mineralavsetninger i vannet danner hvitt støv som akkumuleres på møblene i rommet, men noen filtre vil fange disse avleirene og redusere tilstedeværelsen av støv i fuktigheten som ledes ut i rommet. De med hardt vann kan ha nytte av å bruke destillert vann i luftfukterne, noe som reduserer opphopningen av kalk og mineralforekomster.

Avstenging av sikkerhet og andre funksjoner

Digitale kontroller gir mer komfort. Mange modeller har sikkerhetsfunksjoner der enheten slås av automatisk når vannbeholderen er tom - en må-ha-funksjon. Hvis du ikke kan fortelle fra emballasjen, er dette absolutt verdt å spørre forhandleren. Ellers må du være flittig med å slå den av når den går tørr. En annen flott funksjon er en innebygd fuktighetsstatistikk som regulerer driften for å opprettholde det innstilte fuktighetsnivået i hjemmet ditt.

Regelmessig vedlikehold og garanti

Alle luftfuktere krever regelmessig rengjøring for å redusere bakterieveksten. Sjekk produktinformasjonen ettersom noen modeller har oppvaskmaskinsikre vannmagasiner, noe som gjør rengjøringen enklere. Enhetens bunn krever også manuell rengjøring regelmessig. Garantiene er vanligvis ett år, men det er noen modeller med lengre perioder. Disse enhetene er rimelige, og erstatning er vanligvis mer økonomisk enn å prøve å få den betjent etter at garantien utløper.

Mer om å kjøpe apparater med luftkvalitet

Selv om luftfukteren din har et innebygd hygrometer, er det viktig å overvåke fuktigheten i huset ditt hele året med et eget hygrometer. Det er ikke uvanlig at et hjem krever en luftfukter for å tilføre fuktighet i løpet av vintermånedene når varmesystemet er i drift, men om våren og høsten er det nødvendig med en avfukter for å fjerne overflødig fuktighet fra visse områder av hjemmet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail