Hvordan velge det beste stoffet?

Velg et stoff som utfyller både møbelet
Velg et stoff som utfyller både møbelet og interiøret i huset ditt.

Det første du kommer til å tenke på når du tenker på å kjøpe polstrede møbler, er vanligvis hvilken farge du skal velge. Det er vanligvis den eneste største faktoren i stoffvalg. Men mens farge er viktig, er andre faktorer like viktige.

Varighet

Betydningen av stoffets holdbarhet varierer avhengig av møbelet, hvilket rom det brukes i og personlige aspekter av familien, for eksempel hvis barn og kjæledyr bor i huset. Stoffvalget ditt skal gjenspeile disse problemene.

  • Vevde mønstre holder lenger enn trykte, i likhet med høyere trådtelling og tette vevinger. Trådtall refererer til antall tråder per kvadratmeter stoff, og tettere stoff holder lenger.
  • Velg et stoff basert på hvem som skal bruke sofaen din. Hvis kjæledyrene dine deler sofaen din med deg, bør du vurdere et mikrofiberstoff eller lær fordi disse tåler ekstra slitasje.
  • Stoffets holdbarhet er viktig hvis sofaen eller stolen din får daglig bruk.

Stil

Velg et stoff som utfyller både møbelet og interiøret i huset ditt.

Ditt stoffvalg skal være harmonisk med stilen og karakteren til stykket det dekker. For eksempel er et tradisjonelt stoff et valg for en ramme i tradisjonell stil. Når det er sagt, hvis du har en eventyrlig følelse av stil og kunnskap for å slå sammen to tilsynelatende forskjellige stiler, gå for det. Denne tilnærmingen tilfører originalitet til rommet ditt. Et eksempel på det uventede valget kan være et geometrisk design på en vingestolstol. Dette eksemplet fungerer best i et rom som er moderne, med vingestolstolen en aksent i seg selv, slik at utskriften kobles til resten av innredningen.

Noen stoffer virker uformelle, mens andre ser mer formelle ut. Velg stoffet som gjenspeiler stilen din og stemningen til innredningen i det rommet.

Tenk på skalaen til mønsteret. Det bør være passende for størrelsen på møblene de dekker, samt romstørrelsen. Et stort dristig mønster kan fungere bedre i et større rom, mens et mer dempet eller mindre kan være et bedre valg for et mindre rom.

Farge

Den fargen på stoffet er svært ofte det første valget du gjør når du kjøper møbler, og den har en betydelig innvirkning på innredning, spesielt hvis møblet er en stor sofa som vil dominere rommet.

Forsikre deg om at fargevalget ditt er et du kan leve lykkelig i lang tid. For eksempel kan det være best å unngå en veldig fet farge i et mindre rom, spesielt hvis sofaen din også er stor. Nøytraler er generelt den sikreste ruten siden de pleier å tilfredsstille over tid.

Unngå delikat fargede stoffer hvis du har barn eller kjæledyr.

For å oppnå riktig stemning, vurder fargetemperaturen. Varme og kule farger påvirker stemningen i rommet, og det aspektet bør være en del av avgjørelsen. Unngå trendy farger, med mindre du liker dem. De kan se datert ut lenge før sofaen eller stolen trenger å komme seg.

Spesielle hensyn

Det er noen andre faktorer du bør vurdere før du velger et valg av møbelbelegg. Dette har å gjøre med miljøet der du skal plassere sofaen din. Får rommet ditt mye sol, eller er det fuktighet? Er det kjæledyr som deler møblene med deg? Lider noen av allergier?

  • Fade-motstand: Denne faktoren er viktig hvis den plasseres i et rom som får rikelig med sollys eller nær et vindu.
  • Muggmotstand: Se etter stoff som er muggbestandig hvis du lever i et fuktig klima.
  • Allergier: Vurder stoff som mikrofiber for visse allergier, fordi det er lofritt og ikke tiltrekker støv.
  • Kjæledyr: Hvis du har kjæledyr, unngå å bruke delikat stoff som silke eller annet stoff med mye tekstur. Velg kjæledyrvennlig polstring i stedet.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail