Hvordan mestre oppskjæringsmaling?

Må du bringe malingslinjen helt opp til kanten av trimmen
Så når du maler veggene, må du bringe malingslinjen helt opp til kanten av trimmen.

Hvis du er som folk flest, hater du sannsynligvis prep. Å legge ned gulvkluter og fjerne lysbryter- og utløpsdeksler kan føles som bortkastet tid, men det er viktig for rene resultater og for å forhindre rotete ulykker. På den annen side er påføring av maskebånd sammen med vindus- og dørbekledning, over underplater og under kronforming, ansett som valgfritt forarbeid, og det er vanligvis bedre å hoppe over det helt.

En malingsteknikk som ofte er assosiert med profesjonelle malere, og i mindre grad med DIYere, lover å eliminere maskering. Den bruker heller ikke gimmicky malingskanter. Med bare en stødig hånd og en børste kalles denne teknikken å kutte inn. Praksisen innebærer å manuelt tegne rette linjer med maling sammen med elementer som ikke blir malt, og eliminere behovet for maskeringstape eller malermaskeringsfilm.

Når og hvorfor du skal kutte inn

Tenk deg at du vil ha hvit pynt rundt vinduene dine, omgitt av mørkere fargede vegger. Først maler du trimmen. Så når du maler veggene, må du bringe malingslinjen helt opp til kanten av trimmen. Du kan maskere av trimmen med tape, men hvis du har en jevn hånd, kan du ganske enkelt "tegne" linjen med farget maling freestyle.

Vinduslist er bare ett eksempel. Du kan skjære inn langs gulvlister og andre typer pynt, i tillegg til hjørnene der veggene møter tak eller de, møter vegger i en annen farge. Fordelene med å kutte inn gjelder i alle disse situasjonene:

  • Muligheten til å komme til maling umiddelbart med minimale forberedelser
  • Øyeblikkelig tilfredsstillelse av å se fargene med en gang og kan gjøre justeringer, om nødvendig
  • Redusere kostnadene fordi du ikke kjøper dyrt malertape
  • Ingen tid brukt på å vente på at malingen tørker før du kan fjerne tapen

Verktøy og rekvisita du trenger

De eneste spesialforsyningene du trenger for å skjære inn er en to-tommers børste og en "kuttet bøtte." Fordeler anbefaler en vinklet børste, ofte kalt en sash brush. En kuttet bøtte er ganske enkelt en malingsbøtte som ikke har leppe. Leppen tillater maling å akkumulere, noe som gir deg mer maling enn du vil ha på penselen. Selv en plastbøtte vil fungere - akkurat som en solid bøtte med rette sider.

  • To-tommers sash børste av høy kvalitet
  • Klipp bøtte
  • Maling
  • Ren hvit fille

Bruksanvisning

Fyll bøtta

Fyll en kuttet bøtte med ikke mer enn 1,30 cm maling. Hold sidene på skuffen fri for å tørke av overflødig maling fra penselen.

Legg i børsten

Dyp spissen av børsten inn i malingen, og dra bustene mot kanten av bøtta for å fjerne overflødig maling. Børsten skal være relativt tørr. Det skal ikke mye maling til for å dekke trim.

Påfør børsten

Ta tak i børsten løst nær børsten, på samme måte som å gripe en blyant. Plasser bustene på overflaten og danner en kileform. Bruk den skarpe enden av kilen for å starte malingslinjen. Tegn bustene langs linjen du vil male. Når du begynner å flytte børsten, kan du prøve å la dem danne en vifteform. De ytterste børstene tegner faktisk linjen, ikke hele bustflaten.

Start med halvmåne-metoden

Du vil først ønske å tegne veldig flate halvmåner. Disse halvmånene vil begynne litt vekk fra linjen, bevege seg over og spore langs linjen i noen centimeter, og deretter gradvis trekke seg bort fra "faresonen" (glass, pynt eller hva som ikke blir malt) og mot deg selv. Du kan kaste sammen en lang rett linje gjennom flere av disse flate halvmånene.

Streve etter rettere og flatere

Når du blir mer erfaren, vil du oppleve at halvmånene blir færre og flatere til du kan tegne en ganske lang linje med en enkelt lineær penselbevegelse.

Tørk opp klut

Bruk en ren, hvit klut litt fuktet med vann for å tørke av maling som kommer på utilsiktede overflater eller for å rydde opp i en rotete linje. Hvis du tørker av malingen så snart den er påført, løsner den uten problemer. Å vente bare noen få minutter kan gjøre det vanskeligere å fjerne. Av denne grunn er det en god ide å ha en fuktig klut til enhver tid (fordi noen filler er uunngåelige, i det minste mens du lærer).

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail