Den riktige måten å fjerne malertape på

Standard maskebånd fungerte bra ved skjerming av overflater mens du malte
Standard maskebånd fungerte bra ved skjerming av overflater mens du malte, men når du fjerner tapen, kan det også skrelle bort tørket maling med den.

For de som liker å maskere kantene på treverk eller andre overflater for å sikre skarpe linjer mens de maler, er malertape en flott ressurs. Det blir imidlertid ofte misbrukt, siden mange velger å fjerne tapen umiddelbart etter maling, mens malingen fremdeles er våt. I virkeligheten er bedre praksis å vente til malingen er helt tørr før du trekker av båndet.

Et overraskende antall mennesker følger hardnakket med å trekke av tapen mens malingsjobben fremdeles er våt - en tradisjon som kan dateres tilbake til problemer med de opprinnelige typene maskeringstape.

Malertape er en unik form for maskeringstape

Maskebånd i seg selv ble opprinnelig laget i 1925 av en ingeniør fra 3M-selskapet for å hjelpe arbeidere i bilindustrien som trengte et produkt for å maskere av kanter mens de malte metalldeler. Maskebåndsproduktet var i det vesentlige en tøff klasse papir lagd med et trykkfølsomt lim på den ene siden, og det fungerte veldig bra på metaller. Produktet ble også raskt et populært husholdningsgjenstand, og da folk begynte å bruke det til å maskere treverk og veggflater, fant de ut at lim som fungerte bra på metall, kunne være litt for aggressive på treverk og veggflater. Standard maskebånd fungerte bra ved skjerming av overflater mens du malte, men når du fjerner tapen, kan det også skrelle bort tørket maling med den.

Tapeprodusenter raffinerte gradvis limene som ble brukt. De originale typene maskebånd eksisterer fremdeles, men produktene som nå markedsføres så spesifikt som malertape, er en spesiell form for maskeringstape som bruker lim som praktisk talt garantert ikke skreller bort tørket maling når de fjernes. Produktinstruksjoner antyder enstemmig at malingsjobben din skal tørke helt før du tar bort malertapen.

Riktig påføring av malertape

For best resultat bør du fylle området og bruke riktige installasjonsinstruksjoner når du bruker malertape:

  • Forsikre deg om at overflaten er ren, tørr og støvfri, slik at tapen kleber ordentlig.
  • Påfør tape på overflaten mens du trykker ned mens du går.
  • Fest tapen ved å trykke den fast med en jevn kant.
  • La båndet stivne i omtrent 30 til 60 minutter før du maler.

Riktig fjerning av malertape

Hvis du er i tradisjonen med å fjerne malertape mens malingen fortsatt er våt, bør du vurdere problemene som dette skaper:

  • Fjerning når det er vått skaper et rot. Når du trekker ned malertape, har du å gjøre med flere meter malingbelagt tape, som uunngåelig vil berøre dine fine, rene vegger eller gulv. Å fjerne en masse tape fylt med våt maling uten å skape et rot er veldig vanskelig.
  • Sider. I det øyeblikket du fjerner båndet, kan våt maling sive inn i det tidligere tapede området. Ved å holde tapen på plass til malingen har tørket, er sive begrenset.

I stedet for å møte disse problemene, må du vente til malingen tørker helt før du tar bort malertapen. Hver malers tape har en anbefalt periode der båndet kan fjernes effektivt. Mange produkter vil bli spesifisert som "14-dagers" fjerning. Teipen kan fjernes når som helst i løpet av denne tiden uten å etterlate klebrig rester. Hvis du blir liggende lenger enn dette, risikerer du at limrester blir liggende igjen på treverket eller veggene.

Når du tar bort malertapen, er den riktige prosedyren å begynne og den ene enden og trekke malingstrimmelen på seg selv i en jevn, langsom bevegelse i en 45-graders vinkel mot den malte overflaten. Den skarpe kanten på tapen skjærer gjennom den tørkede malingsoverlappingen, og gir deg en skarp, skarp malt kant.

I sjeldne tilfeller at tapen river eller ikke trekker seg bort, kan en skarp verktøykniv eller X-Acto-blad brukes til å skjære malingen og fjerne tapen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail