Å bygge et hustillegg: Fordeler og ulemper

Å bygge et tillegg er som å designe et helt nytt hus uten bekostning av et helt nytt hus
Å bygge et tillegg er som å designe et helt nytt hus uten bekostning av et helt nytt hus.

Hver gang renten faller og boliglån blir overkommelige, oppstår et orkester av hammer og sag over hele landet. Dette er lyden av arbeidere som hektisk bygger hustilskudd. Hustillegget er det dyreste enkeltbyggeriet som en huseier noen gang vil gjøre. Det er vanligvis den eneste gangen at et huseier skriver ut en sjesifret sjekk for ett prosjekt. I motsetning til en interiørmaling eller landskapsarbeid, er et hustilskudd et prosjekt som ikke kan angres. Så det lønner seg å nøye vurdere denne prosessen, som kan vekselvis være givende og skattlegging, fra alle vinkler før du skriver den første sjekken til entreprenøren.

Fordeler

Hustilskudd er hele opprettelsen din

Du kan ha et gammelt hus som opprinnelig ble opprettet av en byggherre og deretter ble endret gjennom årene av andre huseiere. Når du installerer nye gulv, male veggene eller ombygge et bad, legger du bare til ditt unike preg på denne pastiche.

Men et hjemmetillegg er plass som du legitimt kan kreve som din egen skapelse. Å bygge et tillegg er som å designe et helt nytt hus uten bekostning av et helt nytt hus. Få ombyggingsprosjekter er like spennende og kreativt tilfredsstillende som å jobbe med den tomme skifer som tilleggsbygg gir deg.

Tillegg overgår andre måter å legge til plass

Når du ser på de forskjellige måtene å legge til plass i huset ditt, samsvarer ingen andre romskapende metoder med hustillegget når det gjelder økonomisk og emosjonell verdi.

Solrom er dårlige investeringer, ettersom senere kjøpere kan se dem mer som forpliktelser som skal rives enn som kvalitetsrom. Hvis du bestemmer deg for å investere seks figurer i et fullt utstyrt solrom, kan du like godt bare bygge det du virkelig vil, et hustilskudd.

Ferdige kjellere er levedyktige rom for å bo og underholde. Men med mindre du har en dagslyskjeller, der den ene siden er bakkenivå eller nesten så, kan kjellere være dystre steder med få eller ingen vinduer. I tillegg legger du ikke til noe mer kvadratisk område til hjemmet ditt.

Romtilskudd kan best beskrives som minihustilskudd. Dette er et tillegg, men er bare ett rom, ikke flere. Ekte hustilskudd består av mange rom. Selv om romstillegg er det beste kostnadsbesparende alternativet til hustilskudd, har de fortsatt en betydelig økonomisk kostnad og forstyrrelse av personvernet ditt.

Stor høy pris-verdi-forhold

Studier viser at nesten alle kostnadene for et mellomstor tillegg i to etasjer kan bli gjenopprettet på salgstidspunktet. Nøkkelfrasen "kan gjenopprettes" betyr at det ikke er noen måte å forutsi eiendomsmarkedet år på forhånd. Det er vanligvis billigere å bygge et tillegg enn å kjøpe et nytt hjem som tilsvarer plassen til ditt eksisterende hus pluss et tillegg. I det minste vil sluttkostnadene forbundet med å selge det gamle huset ditt og kjøpe det nye huset presse dette alternativet over toppen.

Ulemper

Høyere videresalgspris garanteres ikke

Fordi perifere kostnader øker, kan du likevel tape penger når du bestemmer deg for å selge huset. Mer plass i tillegget betyr høyere oppvarming og kjølingskostnader, flere vinduer å vaske og takrenner for rengjøring, økte eiendomsskatter og mer hus å rengjøre.

Selv om tillegg tilbyr potensialet for høyere pris-verdi-forhold enn andre oppussingsprosjekter, kan det hende at du fremdeles ikke får tilbake hele kostnaden for tillegg når du selger. Det er et gamble som mange huseiere lager. Å bygge et tillegg med full kunnskap om at du vil selge huset innen et år eller to, betyr vanligvis å tape penger, med mindre du er i et spesielt varmt eiendomsmarked.

Hustilskudd bruker eiendomsareal

Med mindre du legger til en ny historie, mister du yardplass ved å bygge et tillegg. Når du først har bygd et hus på bakkenivå, er dette plass som aldri kan gjenopprettes.

Hvis du har små barn og liker at de skal leke ute, kan det være lurt å holde ut med tilskuddet til de har modnet eller ikke lenger bryr seg om lek utenfor. Trenden mot mindre og mindre verft fortsetter når hus i mammutstørrelse omslutter mye. I noen lokalsamfunn har en tilbakeslag mot hagesmulende hjem og tilbygg fremkalt krav om endringer i regulering og tillatelse.

Tilleggsbygging er følelsesmessig beskattende

I løpet av de første dagene med å bygge et tillegg kan det være spennende. Først kan du knapt vente på at arbeiderne skal dukke opp. De ser ikke ut til å komme snart nok.

Så en lørdag våkner du tidlig til brølet fra en gassgenerator fem meter fra soveromsvinduet ditt og innser at romantikken din med å bygge et tilskudd har truffet steinene. Verre enn det, forholdet ditt til ektefellen eller partneren din kan treffe steinene. Mange årsaker bidrar til dette, hvorav noen er: å ha arbeidsmannskaper i huset ditt seks dager i uken; støy og støv; stadig arbeider med entreprenøren i stedet for hverandre; mangel på privatliv; og den ultimate forhold-stressor, penger bekymrer.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail