Oppussing av kjøkken: En oversikt

Kjøkkendesignere bemannet hjemmeoppussingsfirmaer eller i kjøkkenbutikker designer typisk kjøkkenet
Kjøkkendesignere: Kjøkkendesignere bemannet hjemmeoppussingsfirmaer eller i kjøkkenbutikker designer typisk kjøkkenet ditt gratis.
 • 01

  Oppussing av kjøkken

  Få husrenoveringsprosjekter har flere fordeler - og mer hodepine - enn en større jobb for ombygging av kjøkkenet. Hvis du ansetter en totalentreprenør (GC) for å administrere en større jobb som utvider kjøkkenets fotavtrykk, kan kostnadene lett gå inn i sekssifret utvalg. Hvis du har mot til å takle arbeidet selv, kan jobben ta mange måneder å fullføre, og du må kanskje leve uten kjøkken en god del av den tiden.

  Men et skinnende nytt kjøkken vil gjøre hjemmet ditt mer levelig, og det vil øke egenkapitalverdien til din eiendom som få andre ombyggingsprosjekter kan gjøre. Et flott nytt kjøkken vil være fokus for familielivet og kan være sentrum for sosiale sammenkomster. Et fullstendig ombygd kjøkken er absolutt et prosjekt verdt tid, penger og krefter, og du kan unngå å bli overveldet hvis du fullt ut forstår trinnene som går inn i prosessen før du begynner.

 • 02

  Trinn 1: vurdering av behov, ønsker, ressurser

  Mange kjøkkenoppussingsprosjekter ender med å skuffe en huseier - eller sjokkere dem med kostnadene, ganske enkelt fordi de ikke brukte den nødvendige tiden til å finne ut hva de ønsket og hva de hadde råd til.

  Ønsker og trenger

  Begynn med å spørre deg selv hvilke vedvarende problemer du opplever med ditt nåværende kjøkken. Er det snakk om for lite plass til å lage mat effektivt? For lite plass til å lagre mat og servise? Mangler du spiseplasser? Er apparatene ineffektive eller for gamle? Eller får kjøkkenet deg bare til å wince fordi det er så datert og så stygt?

  Lag en prioritert liste over ting du vil ha på det nye kjøkkenet ditt, rangert etter deres betydning. Det er nyttig å skille mellom de elementene du absolutt trenger og de du bare vil ha.

  Virkelighetssjekk

  Tidlig i planleggingen din, konfronter du den todelte virkeligheten til et kjøkkenoppussingsprosjekt: logistikken til selve arbeidet og de involverte utgiftene.

  Hvis arbeidet blir utført av underentreprenører som administreres av en totalentreprenør, vil du få fremmede til å spore gjennom huset ditt og lage støy og rot i løpet av noen uker eller kanskje til og med et par måneder. Hvis du planlegger å gjøre jobben selv, vil nedetid for kjøkkenet sannsynligvis være mye lenger - og har du virkelig den tiden og DIY-ferdighetene som er nødvendige for å oppnå dette?

  Vurder også den økonomiske tilbakebetalingen på et nytt kjøkken. Hvis du planlegger å bli i huset ditt i mange år, kan et drømmekjøkken være verdt 63400€ det vil koste, siden det vil fungere som et funksjonelt og attraktivt familierom i flere tiår. Men hvis du er en tom gjester som planlegger å redusere til et mindre hjem de neste fem årene, er kanskje en renovering på overflaten på kjøkkenet virkelig det mer praktiske alternativet. Et kjøkken er et veldig personlig rom, og ideen din om et drømmekjøkken er kanskje ikke noe som den neste eierens idé. Kjøkkenoppussinger gir en god del av kostnadene i forbedret egenkapital, men ikke alt. Et kjøkken på 74600€ kan forbedre boligverdien din med 37300€ til 56000€, men forvent ikke å få tilbake hele investeringen.

  Forbered deg på kompromiss

  Helt fra begynnelsen av planleggingsfasen, etabler et tankesett som er villig til å se etter måter å redusere kostnadene på kjøkkenoppussingsprosjektet ditt.

  Den klart enkleste (men dyreste) måten å ombygge et kjøkken på, er å laste det meste av planlegging, design og ledelse av arbeidere til en totalentreprenør. Men GC kommer til en betydelig kostnad, og du kan spare mye penger hvis du er villig til å tjene som din egen GC og ansette og føre tilsyn med enkelte underleverandører for å gjøre det praktiske arbeidet. Dine kostnadsbesparelser vil bli sterkt forsterket hvis det er noen av oppgavene du er villig til og i stand til å takle deg selv.

  Vær også klar til å gå på akkord med materialene i det nye kjøkkenet ditt. Det er lett å få alle drømmende øyne om egendefinerte skap i valnøtt og italienske marmorgulvfliser, men du vil finne at det finnes lagerskap med finér i massivt tre og masseproduserte gulvfliser i porselen som også vil se bra ut. Er det gassområdet av kommersiell kvalitet virkelig nødvendig, eller vil et forbrukerutvalg av god kvalitet gjøre jobben? Er lava-stein benkeplater på 190€ per m2 virkelig så mye bedre enn solid overflate countertops på 63€ per m2?

  Hvis du er virkelig kreativ, kan du til og med tenke på å bruke gjenvunne skap og andre materialer for å skape et vintage kjøkkenutseende som er både unikt og billig.

 • 03

  Trinn 2: utforming og planlegging

  Med en realistisk ide om hva du trenger i et nytt kjøkken og en tankegang med bestemt fleksibilitet, kan du begynne å brainstorme og begynne å finpusse en konkret, gjennomførbar plan for ditt nye kjøkken.

  5 grunnleggende kjøkkenplaner: start med bevist suksess

  Hvorfor finne opp hjulet på nytt? Mens du har et bredt spekter av muligheter, kan du bruke en av de fem klassiske kjøkkendesignplanene. For å lette bevegelsen representerer alle planene en eller annen form for den klassiske arbeidsflytmodellen, kjøkkentrekanten.

  • One-Wall Design
  • Korridordesignet
  • L-formdesignet
  • Double-L Design
  • U-formdesignet

  Etter all sannsynlighet vil en av disse klassiske kjøkkendesignplanene være det logiske valget for ditt nye kjøkken. Derfra kan du se på en rekke ressurser for å hjelpe deg med å utvikle faktiske plantegninger og tegninger for kjøkkenet ditt:

  • Programvare for kjøkkendesign : Rimelig programvare for datamaskindesign hjelper deg med den vanskelige oppgaven med plassplanlegging.
  • Bokbaserte designpakker: Disse settene er tilgjengelige i bokhandler, og har pappstans som representerer skap og apparater. Ved å plassere utstansinger på et kjøkkenrist kan du realistisk se på tilgjengelig plass.
  • Kjøkken designere: Kjøkken Designere bemannet hjemme forbedring selskaper eller på kjøkkenet design butikker typisk designe ditt kjøkken gratis. Imidlertid vil de lede deg til sine egne leverandører og til sine egne arbeidsmannskaper. Uavhengige designere vil ha mest frihet og kan gi deg det beste produktet fordi de har færre restriksjoner. Imidlertid vil de belaste deg for sine tjenester, enten per time eller i prosent av prosjektkostnaden.
  • Hovedentreprenører: De samme GC-ene som administrerer prosjekter for kjøkkenoppussing, kan være i stand til å hjelpe deg i de tidlige stadiene av planleggingen av kjøkkenet, selv om deres designassistanse ikke blir detaljert før du ansetter dem. Men de fleste GC-er som byr på en jobb, vil tilby forslag og muligens til og med plantegne som en del av deres forslag. Bare det å snakke med entreprenører kan hjelpe deg med å avklare dine egne planer.
 • 04

  Trinn 3: Ansette entreprenører. Eller ikke.

  Enten du har laget kjøkkenplanen selv eller jobbet med en designprofessor, når du har avgjort et kjøkkenoppsett og utviklet tegninger, er det på tide å ta den viktige avgjørelsen om hvem du skal ansette for å gjøre disse ideene til virkelighet. Det er tre alternativer:

  • Ansett en GC (totalentreprenør). Dette er generelt bygg- og anleggsfirmaer som spesialiserer seg i å administrere store prosjekter fra start til slutt. De kan variere fra små selskaper med to eller tre personer, til et stort firma med dusinvis av ansatte. I store firmaer varierer kommisjonen som belastes av GC fra 15 til 25 prosent av den totale jobbkostnaden. Mindre GC-er er ofte eier- / operatørvirksomhet der eieren kan utføre en god del av arbeidet selv, muligens en eller to snekkere, og deretter legge ut spesialarbeid, for eksempel ledninger, rørleggerarbeid og flisinstallasjon. En eier / operatørentreprenør med gode resultater er et utmerket valg for et kjøkkenoppussingsprosjekt, siden de faste kostnadene vanligvis er mye lavere enn større selskaper. Disse mindre entreprenørene belaster vanligvis ikke provisjon, siden kostnadene deres er beregnet på de samlede jobbanslagene.
  • Gjør det selv. I den andre enden av skalaen gjør du alt praktisk arbeid selv. Dette er et praktisk alternativ hvis du er en veldig erfaren DIYer, fullstendig kunnskapsrik i alle ferdigheter som kreves, og hvis du har god ledig tid til å gjøre jobben. Men dette er ikke et alternativ for de svake, fordi kjøkkenoppussing er et stort prosjekt. Det er ikke uvanlig at en DIYer som takler et større kjøkkenoppussing, finner seg et helt år inn i et prosjekt med enden enda måneder unna. En god DIYer kan imidlertid redusere prosjektkostnadene i to ved å gjøre alt arbeidet.
  • Ansett dine egne underleverandører. En kompromissstrategi er å tjene som ditt GC-funn, ansette og føre tilsyn med de enkelte underleverandørene (tømrere, rørleggere, elektrikere, gulvproffs osv.) Selv. Dette kan spare deg for mye penger over et GC-administrert prosjekt, men det krever mye innsats for å administrere arbeidsflyten og overvåke de forskjellige underleverandørene. En fordel med denne tilnærmingen er imidlertid at du kan velge å takle noen aspekter av jobben selv for å spare penger. for eksempel kan du velge å gjøre rivingen selv, deretter ansette tømrere til å gjøre innramming, ledninger og rørleggerarbeid, og deretter gjøre gulv- og skapinstallasjoner selv.

  Byggetillatelser

  På det punktet hvor du er klar til å ansette en totalentreprenør eller begynne arbeidet selv, er det på tide å søke om tillatelser. Tillatelser må innhentes fra forskjellige byråer. Byen din eller fylket ditt kan administrere tillatelser for elektrisk, rørleggerarbeid og bygget. Vannfirmaet ditt kan også trenge å tillate noe arbeid knyttet til vannforsyning og drenering. Hvis en totalentreprenør håndterer renoveringen, vil han få alle nødvendige tillatelser. Hvis du gjør det selv, kan du starte med å ringe til ditt lokale by- eller fylkestillatelsesbyrå.

 • 05

  Trinn 4: Forbered deg på å leve uten kjøkken

  Lag beredskapsplaner for måltider i den tiden kjøkkenet ditt er ute av drift. Med noen kjøkkenoppussinger kan rørleggerarbeid og apparater være i drift for noen deler av prosjektet. Oftere vil imidlertid komfyren, vasken og andre apparater kobles fra og være fraværende i minst kort tid, eller til og med i mange uker, ettersom kjøkkenet ditt blir ombygd.

  Gjør ordninger for å leve uten kjøkkenet i så mange uker det vil være ut av kommisjonen. Du kan kanskje klare deg hvis du flytter noen apparater til et annet rom og setter opp et uformelt kjøkken for hele tiden. Et fritidsrom eller hjemmebar med vask kan tjene som matlagings- og spiseplass for denne tiden. Hvis du lager et antall måltider på forhånd og oppbevarer dem i en fryser, trenger du ikke mer enn en mikrobølgeovn for å varme dem opp til måltidene.

  Dette kan være en tid da du spiser flere måltider på restauranter, eller en tid da du finner deg selv sammen med sympatiske venner og slektninger for måltider hjemme, sannsynligvis hvis du tilbyr å lage mat for dem.

 • 06

  Trinn 5: riving

  Med alt forberedelsene ute av veien, er det første virkelige trinnet en støyende og rotete en-og en som også kan være morsom.

  Enten det gjøres av deg eller hovedentreprenørens mannskap, er det første trinnet på veien til det nye kjøkkenet å fjerne de gamle hvitevarer og rive ut de gamle materialene. Dette kan være hardt fysisk arbeid, men det er ikke spesielt komplisert med mindre rivingen innebærer å fjerne bærende vegger.

  Dette kan være en del av prosjektet du velger å gjøre selv. Husk i så fall å bruke sikkerhetsutstyr og ta forholdsregler hvis det er noen sjanse for at blybasert maling eller asbest er til stede. Disse materialene krever spesiell håndtering. Og hvis du gjør rivingen selv, må du sørge for en avfallsrester eller andre måter å hale bort søppel og eventuelle kasserte apparater.

 • 07

  Trinn 6: strukturell utbygging

  Når rivingen er fullført, begynner en typisk kjøkkenoppussing for alvor med at entreprenørens tømmermannskap utfører det innrammingsarbeidet som er nødvendig for prosjektet. Avhengig av det nye kjøkkenets konfigurasjon, kan dette innebære noen veldig store konstruksjonsoppgaver. Legger du til eller bytter ut vinduer? Eller fjerne vinduer for å øke skapplassen? Å ta ned vegger for å åpne kjøkkenet til resten av huset? Selv mindre ombyggingsprosjekter for kjøkken kan trenge bjelker som er styrket for å støtte tyngre apparater eller innebygde moduler, for eksempel en kjøkkenøy.

  Kjøkkenoppussinger gir en god del av kostnadene i forbedret egenkapital
  Kjøkkenoppussinger gir en god del av kostnadene i forbedret egenkapital, men ikke alt.

  Innrammingsarbeid er noe mange erfarne DIYere kan gjøre selv, og arbeider i henhold til byggeplanene som ble utviklet i planleggingsfasen.

 • 08

  Trinn 7: VVS, ledninger og HVAC grov inn

  Etter innrammingsarbeidet er neste trinn at nye eller omdirigerte rørleggerarbeid, ledninger og VVS-kanalarbeid kjøres. Denne prosessen er kjent som den mekaniske innblandingsfasen, og den gjøres normalt av lisensierte rørleggere, elektrikere og VVS-proffer ansatt enten av hovedentreprenøren, eller av en huseier som betjener den rollen.

  Hvis du gjør jobben selv og lærer mens du går, vil dette gå tregt. Rørleggerarbeid og ledninger er ikke fag du lærer over natten, og kjøkken krever vanligvis mye nytt rørleggerarbeid og ledninger. De gjeldende kravene til kabelføring for kjøkken kan bety at flere helt nye kretsløp må installeres. Kompleksiteten i arbeidet og de iboende farene hvis ledninger og rørleggerarbeid ikke gjøres riktig, betyr at alle, bortsett fra de mest dyktige gjør-det-selv, vil ønske å levere denne jobben til profesjonelle, som kan gjøre arbeidet med bemerkelsesverdig hurtighet.

  Rørleggerarbeid

  Med mindre kjøkkenprosjektet bare innebærer å bytte ut en vask, oppvaskmaskin og kjøleskap på de samme stedene, vil det normalt være noen omlegging av vannforsyningen og avløpsledningene til nye steder. Selv om armaturene forblir på samme sted, er dette et godt tidspunkt å oppdatere gamle rør for rørlegger-galvaniserte stålrør kan erstattes med PEX, for eksempel. VVS-endringene kan være ganske kompliserte, for eksempel hvis du flytter en vask til en senterkjøkkenøy.

  Når rørleggerarbeidet er ferdig, vil det motta den første av to inspeksjoner som er pålagt av tillatelseskrav. Inspektøren vil gjennomgå installasjonen mens veggflatene fremdeles er fjernet for å sikre at det er gjort i henhold til kode. Hvis du har gjort dette arbeidet selv, er det ditt ansvar å sørge for inspeksjonen.

  Ledningsnett

  Så komplisert som rørleggerarbeidet kan være, kan oppgraderingene til elektriske tjenester for et stort kjøkkenoppussing bli enda mer feiende. Moderne kjøkken har veldig tunge elektriske belastninger, og koden kan kreve så mange som syv kretsløp eller mer. For effektivt å drive et stort moderne kjøkken, bør hjemmet ditt ha minst 200 amp-tjenester. Dette betyr at mange kjøkkenoppussingsprosjekter krever at en elektriker oppdaterer hele elservicen til huset.

  Når elektrikeren kjører de nye kretsene til kjøkkenet, vil han sannsynligvis forlate eksisterende kretsledninger på kjøkkenet til fordel for å kjøre nye ledninger for alle kjøkkenkretsene. s Her må også installasjonen av ledninger være gjennomgått og bestått av inspektøren før prosjektet kan gå videre til neste fase.

  HVAC røff inn

  Selv om det ikke alltid er nødvendig, gjøres alt nytt VVS-kanalarbeid som kreves av prosjektet samtidig som ledningsarbeidet og rørleggerarbeidet avsluttes. Installering av rørplater er vanligvis utført av en VVS-entreprenør som forstår fysikk i luftstrømmen og kan plassere de nye ventilasjonsregistrene og returluftregistrene for kald luft på de mest effektive stedene.

 • 09

  Trinn 8: Etterbehandling av vegger og tak

  Med neste trinn vil kjøkkenet begynne overgangen fra en kampsone til noe som ser ut som et kjøkken.

  Når rørleggerarbeidene, ledningene og VVS-innpakningene er fullført og passert av inspektøren, kan veggene og taket lukkes. Yttervegger vil bli isolert med glassfibervatter for å gi en buffer mellom kjøkkenet og dårlig vær. Når vegghulen er tilgjengelig, er dette et godt tidspunkt å installere isolasjon av høy kvalitet.

  Deretter blir gips hengt og sømmene teipet og ferdig. Vegger og tak er nå grunnet og malt. Hvis tak blir strukturert, blir teksturen nå brukt.

  Isolering, installering av gips og grunning og etterbehandling av vegger og tak er alle oppgaver som huseiere kan gjøre selv for å spare penger. Vær imidlertid oppmerksom på at proffene kan gjøre dette arbeidet veldig raskt og er relativt billige.

 • 10

  Trinn 9: Legging av gulv

  Gulvinstallasjon er en av de siste trinnene før skap, apparater og inventar installeres. Det lagres normalt til slutten for å forhindre slitasje på det nye gulvet.

  Hvis prosjektet ledes av en totalentreprenør, vil hans underleverandører av gulv nå ankomme for å gjøre installasjonen. Tiden som kreves (samt kostnaden) vil avhenge av hvilken type gulv du har valgt.

  • Arkvinyl er det billigste gulvvalget og kan vanligvis legges på en dag. DIYers kan gjøre denne jobben, men fordi arbeidstiden ikke er stor, er profesjonell installasjon ikke veldig dyrt.
  • Keramiske fliser krever en base av sement bakplate, som fliser er festet med tynt mørtel. Flisen blir deretter fuget. Selv med billig fliser kan profesjonell installasjon være kostbar på grunn av omfattende arbeidskraft. DIYere som er i stand til og villige til å gjøre dette arbeidet, kan glede seg over gode kostnadsbesparelser.
  • Konstruert tre føles som heltre (overflatebehandlingen er ekte tre), men det er mye billigere. Tung-og-spor-planker er relativt enkle for DIY-installatører å installere.
  • Laminatgulv er et svært populært valg for kjøkken på grunn av den lave prisen og enkel installasjon. Noen former anbefales ikke for fuktige steder som kjøkken. Laminatplanker er enkle for DIYere å installere.
  • Massivt løvtre: Hardved er mindre populært fordi vann kan vride det hvis det ikke raskt duppes opp. Imidlertid, med riktig pleie, er det et levedyktig valg for kjøkkenet. Installatører kan legge tre i et middels stort kjøkkengulv på tre dager. Å installere tregulv selv er et veldig vanskelig DIY-prosjekt.
 • 11

  Trinn 10: Installere skap og benkeplater

  Når kjøkkenoppussingen nærmer seg slutten, vil tømrere som er ferdig, installere skapene og benkeplatene.

  Henging av skap krever tålmodighet. Din lokale skapleverandør bør ha arbeidsmannskaper som kan henge skapene dine, vanligvis over en periode på en dag eller to. Hvis du underleveranderer arbeidet, kan en hvilken som helst kompetent tømrer gjøre denne jobben. Eller du kan gjøre det selv, selv om du trenger hjelpere for å gjøre det.

  Selv om det ser enkelt ut, er det vanskeligere å installere benkeplater. Benkeplater for keramiske fliser installeres sannsynligvis best av fliser som kan installere keramiske fliser. Hvis du bruker menneskeskapte materialer, for eksempel Silestone, Formica eller Corian, har du kanskje ikke engang muligheten til DIY-installasjon, da disse materialene er vanskelige for DIYere å kjøpe. Disse faste overflatematerialene må produseres og installeres av autoriserte produsenter tilknyttet produsentene. Benkeplater i granitt, marmor og syntetisk kvarts er så tunge at det beste alternativet er å få dem installert av butikken som har fabrikert dem i henhold til dine spesifikasjoner.

  Fordi benkeplater må installeres helt jevne og flate, avhenger god installasjon av underskap som er helt jevne og solid forankret.

 • 12

  Trinn 11: Installere apparater, rørleggerarbeid og ledningsnett

  Du er på den nest siste installasjonen av apparater og den endelige tilkoblingen av rørleggerarbeid og lysarmatur. Hvitevarer leveres og settes på plass, og rørleggeren kommer tilbake for å koble til oppvaskmaskin og kjøleskap, og for å installere og koble til vasken og kranene. Elektrikeren kommer også tilbake for å installere lysarmaturer og koble til brytere og uttak, og kanaldekselet er installert.

  Noe eller alt dette arbeidet kan gjøres av huseiere, men hvis profesjonelle ble brukt i tidligere ledd av ledningsarbeidet og rørleggerarbeidet, er de endelige tilkoblingene normalt en del av det kontraktede arbeidet.

 • 13

  Trinn 12: inspeksjoner og siste grep

  Med alle ombygningsoppgavene fullført, er det nå tid for siste hånd:

  Hvis du jobber med en totalentreprenør, må du gjennomgå og lage en liste med detaljer som ikke oppfyller din fullstendige tilfredshet. Å diskutere denne punchlisten med GC-en din er en normal del av ethvert ombyggingsprosjekt, og inkluderer ting som trimlistfuger som ikke passer nøyaktig, fikser arr og dinger på veggene som oppstod under installasjon av apparatet, deksler til kranhåndtaket ennå ikke satt på plass, samt store avvik du måtte merke. Nå er det på tide å sørge for at du er fornøyd med alt arbeidet som er gjort.

  På slutten av prosjektet må tillatelsene dine være "ferdig" - det vil si at de forskjellige inspektørene må besøke kjøkkenet ditt, gjennomgå arbeidet og stemple tillatelsessøknaden "endelig". Hvis du har jobbet med entreprenører, ordner de normalt de nødvendige inspeksjonene, men hvis du har utført arbeidet selv, har du ansvaret for å kontakte inspektørene for å fullføre tillatelsene.

  En god entreprenør ansetter en rengjøringspersonell som spesialiserer seg på bygningsrelatert rengjøring. Hvis du gjør det selv, gi deg selv en pustepause og ansett en rengjøringsmiddel for å rengjøre kjøkkenet ditt.

  Og nå er kjøkkenet ditt ferdig! Nyt den nye plassen og bekvemmeligheten, og føl deg bra med å ha gjort et av de bedre valgene for hjemoppussing!

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail