Reparere det lille badet ditt raskt og effektivt

Vurder hvem som skal bruke badet
Sammen med å definere typen lite bad, er du ombygging, vurder hvem som skal bruke badet.

Huseiere forestiller seg ofte at ombygging av et lite bad, som er omtrent 50 m2 eller mindre, vil være mye raskere, mye enklere og mye billigere enn å ombygge et stort bad. Og de blir ofte overrasket over å finne at det bare er litt raskere, litt lettere og litt billigere. Grunnen? Et lite bad har de fleste av de samme elementene som et stort bad, og ombygging krever assistanse fra de samme etterspurte fagfolk som et stort bad. Virkeligheten er at et bad på 50 m2 kan være en tredjedel av størrelsen på et stort 150 m2 bad, men ombygging koster vanligvis omtrent 75 prosent av et stort bad når det gjelder tid, penger og krefter.

Det er likevel måter å gjøre den lille ombyggingsjobben din litt raskere og mindre kostbar.

Planleggingshensyn

Bad kan kategoriseres som en av tre typer, uavhengig av størrelse. Å kjenne igjen hvilken type bad du har, vil hjelpe deg å være realistisk i planleggingen.

 • Pulverrom: Større hjem har ofte et pulverrom, eller halvbad, som har lite mer enn en vask, toalett og en dør for privatliv. Det er et praktisk bad som brukes av familiemedlemmer og gjester når de ikke har behov for fasilitetene til et komplett bad. Den lille størrelsen og et begrenset antall inventar betyr at et pulverrom kan ombygges ganske raskt, men fordi det er et sekundært bad, betyr det også at du kan ta deg god tid siden det er minst ett annet bad som kan fylles ut i løpet av ombygging.
 • Fullt bad: Dette begrepet refererer til ethvert bad med et komplett utvalg av toalett, forfengelighet, vask og badekar / dusj. Det er et bad som normalt brukes hver dag. I hjem med to eller flere komplette bad kan ett fullt bad betegnes som hovedbad, mens andre er dedikert til ett eller flere barn. Komplette bad får mye bruk, noe som har innvirkning på inventar og materialer du velger for det.
 • Gjestebad: Dette er et bad med full service, med vask, toalett og kombinasjon av dusj eller dusj / badekar, men et som brukes sporadisk, mest når gjestene besøker. I hjem med tom reir kan barnas komplette bad konverteres til et gjestebad. Fordi gjestebad bare får sporadisk bruk, velger mange å bruke økonomi-inventar og materialer, noe som kan redusere kostnadene sterkt. Og fordi dette er et sekundært bad, kan du ta deg tid til å ombygge det, noe som også sparer kostnader.
 • Hovedbad: Dette er et fullservicebad som du bruker til daglig. I hjem med to eller flere komplette bad, betegner begrepet "mester" vanligvis den som brukes av husets eier daglig. I hjem med bare ett bad, fungerer det badet som hovedbad, selv om det er ganske lite. Dette er vanligvis et ganske viktig rom, hvor eierne kan bruke ganske mye penger på kvalitet, holdbare og attraktive inventar og materialer.

Sammen med å definere typen lite bad, er du ombygging, vurder hvem som skal bruke badet.

 • Du: Hvis det lille badet ditt tilfeldigvis er ditt hovedbad, bruker du det til alt, fra å sminke til å bruke toalettet til å dusje. Det kan være lurt å kaste bort lagringsskap og mer avanserte materialer. Når alt kommer til alt, må du se på dette badet minst to ganger om dagen i mange år.
 • Barn: Små bad for barn kan trenge å tåle flere tiår med bruk og misbruk. Små barn trenger et badekar; dusjer er ubrukelige. Gulv er viktigst siden små barn kan oversvømme baderomsgulv med vann ved å gå ut av karet. Gode holdbare inventar og vanntette gulv og vegger er avgjørende for bad som brukes av barn. God lagring er viktig også her.
 • Overnattende gjester: Hvis dette badet er for overnattende gjester, kan det være lurt å skimme kvaliteten på materialene. Du trenger heller ikke økt lagringsplass for gjester.
 • Dagsgjester: For et pulverrom trenger du lite mer enn en vask, toalett og håndklestang. Vasken kan til og med være en dekorativ vask - et fartøyvaske, for eksempel fordi gjestenes eneste behov er å vaske hendene.
 • Eldre eller funksjonshemmede: Denne spesielle klassen av brukere kan kreve ekstra eller utvidede funksjoner som håndtak, lavere benkeplater og glidende gulvområder. Hvis det lille badet ditt har plass til det, er et walk-in-badekar et godt hjelpemiddel for eldre eller funksjonshemmede.

Tid er penger

Det er ingen vei rundt det: Det koster mer å bygge om raskt enn å ta deg tid. Dette er først og fremst fordi en rask ombygging virkelig krever en totalentreprenør (GC) for å koordinere prosjektet med forskjellige underleverandører (rørleggere, elektrikere, flisleggerentreprenører), og du betaler for totalentreprenørens dyktighet og erfaring. Selv om det er mulig for et huseier å tjene som sin egen hovedentreprenørintervjuing, ansettelse, tilsyn og betaling av enkeltpersoner for å gjøre jobben sin i orden, er dette alltid en tregere prosess enn å la en GC koordinere sine foretrukne underleverandører. Å ansette dine egne underleverandører kan imidlertid spare deg for mye penger, ettersom du eliminerer tiden og overhead til hovedentreprenøren.

Den billigste ruten av alle også vanligvis den som tar mest tid: å gjøre hele eller det meste av jobben selv. En veldig (veldig) dyktig byggherre med god tid og en gruppe villige venner og hjelpere kan være i stand til å fullføre en baderomsoppussing nesten like raskt som en totalentreprenør, men svært få huseiere faller inn i den kategorien. Og det er spørsmålet om kvalitet: gode entreprenører vil gjøre jobben profesjonelt, mens mange gjør-det-selv-installasjoner vil kunne gjenkjennes som arbeidet til en amatør.

Selv om det er unntak, fungerer formelen i de fleste tilfeller:

 • Rask (ansette proffer) er dyrt.
 • Billig (DIY) er treg.

Pro vs DIY. Eller begge

Valget om du skal gjøre jobben selv eller å ansette proffer (en totalentreprenør eller administrere dine egne underleverandører) vil selvfølgelig avhenge av din vurdering av dine egne ferdigheter, men også av budsjettet og tidsplanen din. Hvis du har begrensede gjør-det-selv-ferdigheter og det lille badet er det eneste badet du har, er det verdt den ekstra kostnaden ved å ansette proffer, om du vil ta et lån for å gjøre ombyggingen ferdig raskt og riktig.

På den annen side, hvis hjemmet ditt har ett eller flere ekstra bad som kan fylles ut, og hvis du har moderate til avanserte DIY-ferdigheter, er det ingen grunn til at du ikke kan ta deg tid og gjøre alt eller det meste av jobben selv. Denne ruten har også fordelen av å gi deg tid til å finne og kjøpe alt materialet til badet ditt, noe som kan gi enorme kostnadsbesparelser.

Det er også entreprenører som er helt villige til å dele arbeidet med energiske og dyktige huseiere. Du kan for eksempel tilby å gjøre alt rivings- og malings- / ferdigarbeidet selv, i bytte mot et nedsatt bud fra en totalentreprenør. Og hvis det er andre oppgaver du er i stand til og villig til å ta på deg, kan du diskutere dette med entreprenøren din. Men sørg for å diskutere det på forhånd. Tid er penger for en totalentreprenør, og han vil ikke at fremdriften hans blir forsinket mens en huseier hiver seg på å installere keramiske fliser på gulvet, for eksempel.

Velge og kjøpe materialer

Baderomsentreprenører gir deg alltid en rekke valg når du velger materialer og inventar, men du kan fortsatt forvente å betale litt påslag på disse materialene. Det er ingen bedre måte å redusere kostnadene enn å gjøre undersøkelser og se etter rabatterte materialer fra online kilder eller lokale forhandlere som kanskje stenger ut fjorårets produktlinjer. Hvis du har tid og et sted å lagre materialer, vil du gjøre ombyggingsjobben din mye billigere og mye raskere når du kjøper alt du trenger for å ombygge det lille badet ditt i god tid.

Advarsel

Noen hovedentreprenører vil installere materialene du velger og kjøpe selv, men andre foretrekker å (eller til og med insistere på) å jobbe med leverandørene de er kjent med. Hvis du jobber med en entreprenør, diskuter dette på forhånd og sørg for at du er enig.

Prosessoversikt

Det er likevel måter å gjøre den lille ombyggingsjobben din litt raskere
Det er likevel måter å gjøre den lille ombyggingsjobben din litt raskere og mindre kostbar.

En generell oversikt over ombyggingsprosessen vil hjelpe deg med å finne ut hvor du kan spare tid eller penger.

 • Planlegging. Både DIY og entreprenøroppussingsjobber er avhengig av god planlegging for å kontrollere kostnadene og holde ting raskt. Noen av nøkkelelementene inkluderer tegningsplaner (viktig hvis ombyggingen din vil innebære endringer på badet), skaffe byggetillatelser, signere kontrakter med alle profesjonelle du vil bruke og planlegge tiden deres, og kjøpe og bestille materialer. En totalentreprenør vil gjøre det meste av dette arbeidet for deg (det er derfor han koster mer), men for å spare penger kan du gjøre alt planleggingsarbeidet selv.
 • Riving. Alle ombyggingsjobber starter med å rive ut og fjerne elementer som skal byttes ut. Avhengig av nivået på ombyggingsjobben din, kan dette være et enkelt spørsmål om å fjerne gamle inventar og gulv, eller så komplisert som å fjerne alt ned til veggpinnene og gulvbjelkene. Uansett kan dette være hardt arbeid, men det er ikke vanskelig, og de fleste huseiere kan gjøre dette arbeidet selv for å spare penger. Mest riving kan gjøres på en helg. Du må leie en avfallsrester eller sørge for at et avhendingsfirma tar bort en haug med rivningsrester.
 • Innramming grovt. Dette refererer til ethvert strukturelt innrammingsarbeid som er nødvendig. Ombygginger på lavt nivå krever kanskje ikke grov innramming i det hele tatt, mens andre kan involvere arbeid som innramming i en ny dusjkabinett. Mens noen ferdigheter er involvert, kan DIYere vanligvis gjøre dette arbeidet hvis de har moderat gode tømrerferdigheter. Innrammingen kan kreve en inspeksjon for å sikre at arbeidet blir utført riktig.
 • Rørleggerarbeid. Rørleggerarbeidet er et område der byggherrer bør være forsiktige, ettersom resultatene av en dårlig installasjon kan være katastrofale. Svært dyktige DIYere kan gjøre sine egne rørleggerarbeid (og spare mye penger), men de fleste DIY-ombyggere ansetter proffer for rørleggerarbeidet. Rørleggeren kan gjøre flere besøk i løpet av ombyggingsjobben - det er en grunn til at dette er en av de dyrere komponentene i prosjektet. To inspeksjoner kreves: en i grovfasen, en annen etter endelig installasjon.
 • Elektrisk innbrenning. Dette er en annen oppgave som bør overlates til proffene, med mindre du er en av de få DIY-ekspertene som er eksperter på det. En autorisert elektriker vil kjøre nye kretser der det er nødvendig, installere belysning og ventilasjonsvifter, og vil sørge for at arbeidet blir inspisert. Senere, etter at inspeksjonen er fullført og veggene og takene er ferdige, vil elektrikeren gå tilbake til tilkoblingsuttak, lysarmaturer og vifter. To inspeksjoner kreves vanligvis: en i grovfasen, en annen etter endelig installasjon.
 • Installasjon av gipsplater. De fleste ombyggingsjobber vil innebære å åpne i det minste noen av veggene og takene, og etter at rørleggerarbeidene og ledningene er inspisert og bestått, kan en gipsprofessor eller DIYer deretter installere og fullføre gipsplaten. Dette er litt kjedelig arbeid, men det ligger godt innenfor ferdighetsnivået til de fleste DIYere. Pengebesparelsene her er imidlertid beskjedne fordi profesjonell installasjon av gipsplater ikke er kostbar.
 • Fliser og gulv. Keramiske fliser kan utgjøre en av de mer betydningsfulle kostnadene for et bad, både når det gjelder tid og materialkostnader. Dusj og gulv i keramiske fliser er førsteklasses materialer som mange huseiere velger å overlate til proffene for installasjon. Flisearbeid kan være vanskelig å få rett for en DIYer, men de kostnadsbesparende fordelene kan være betydelige, da dette er arbeidskrevende arbeid. Andre gulvalternativer er betydelig rimeligere, så vel som DIY-installasjon. Fliser og gulv er et område der du kan spare penger ved å forske og kjøpe materialer på nettet eller når produktlinjer blir avviklet.
 • Skap. I de fleste tilfeller blir forfengelighet, forfengelighet og andre veggskap montert etter at vegger og tak er ferdig, men før de endelige rørleggerinnretningene er installert. Dette kan være litt klønete å gjøre på et lite bad der det er begrenset plass, men mange gjør det selv.
 • Tilkobling av inventar. Det siste trinnet er at rørleggeren og elektrikeren kommer tilbake for å installere de forskjellige armaturene og lage rørlegger- og ledningstilkoblingene. Det er en iboende fare med alt rørleggerarbeid og ledningsarbeid, men når proffene har kjørt rørleggerarbeid og ledninger inne i veggene, ligger de siste tilkoblingene godt innenfor dyktighetsområdet for erfarne DIYere. Forsikre deg om at den endelige installasjonen er inspisert.

10 designtips for bedre små bad

1. Bruk en hjørnerom. På veldig små bad kan en vask som er konfigurert til å passe i et hjørne være et flott plassbesparende alternativ. Selv sokkelvask kan være vanskelig å få plass på veldig små bad.

2. Bruk et dusjforheng eller skyvedørsdør. Dusjdører som svinger på hengslene, fungerer kanskje ikke på små bad. Bruk i stedet et dusjforheng eller en glassdør som glir på spor.

3. Velg en forfengelighet med avrundede hjørner. I trange rom kan forfengelighet med skarpe hjørner være farlig. En forfengelighet med avrundede hjørner kan forhindre blåmerker i hoftene.

4. Forleng disken over toalettet. Litt ekstra benkeplass som opprettes når forfengelighetstelleren strekker seg over tilstøtende toalett, kan være overraskende effektiv.

5. Bruk mønstre i stor skala. Store firkanter, brede striper og andre store mønstre kan lure øyet og få mellomrom til å virke større.

6. Speil veggen. I trange rom kan to personer bruke det samtidig å ha et speil på hele veggen bak forfengelighet.

7. Monter håndklebøylen på døren. Når plassen er begrenset, holder du håndklær lett tilgjengelig når du monterer en håndklebjelke på dusjdøren eller baksiden av inngangsdøren.

8. Velg en kumvask. Når den er montert på en vegg, frigjør den lave profilen til en kumvaske gulvplass for lagring.

9. Bruk en forfengelighet med åpne hyller. Åpne hyller tilbyr oppbevaring uten svingbare dører som kan komme i veien på et lite bad.

10. Bruk en veggmontert kran. Montering av en kran på veggen gir mulighet for en mindre forfengelighet, noe som hjelper med å frigjøre plass på et lite bad.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail