Hva betyr begrepet "grovt"?

Innarbeid bør fullføres før første besøk fra en bygnings
Innarbeid bør fullføres før første besøk fra en bygnings, elektro- eller rørleggerinspektør.

I hjemmet og ombygging refererer begrepet "grovt inn" til byggetrinnet etter at grunnleggende innramming er fullført og de første lednings- og rørleggerinstallasjonene er fullført, men før vegger og tak lukkes med veggplate. Dette er det punktet hvor mye av dette arbeidet først blir gjennomgått av bygningsinspektøren. Fraværet av vegg- og gulvbelegg muliggjør lettere modifisering hvis innbrenningen ikke består inspeksjonen, eller hvis huseieren gjør en endringsordre for å endre prosjektet.

Typer av grovt

Med elektrisk arbeid betyr en grov innføring at alle elektriske kabler er trukket gjennom pigger og andre innrammingselementer og settes inn i vegg- og takbokser. Men lysbryterne, uttakene, lysene og andre enheter er ikke festet - inspeksjon av det aspektet av arbeidet skjer under den siste inspeksjonen.

En rørleggerarbeid innebærer at alle vannforsynings- og avløpsrør har blitt kjørt gjennom borede hull i piggene og andre innrammingselementer, og at alle rørforbindelser er laget. Men ingen vasker, kraner eller andre inventar og sluttelementer er ennå installert i denne fasen.

Hvordan grovtone passer inn i tillatelsesprosessen

Innarbeid bør fullføres før første besøk fra en bygnings, elektro- eller rørleggerinspektør. Disse inspeksjonene passer inn i den typiske arbeidsflyten slik:

  1. Vegg, gulv- og taksystemer er bygget og åpnes. Ingen gips er installert ennå.
  2. Elektrikeren kommer inn og kjører en elektrisk ledning fra servicepanelet til forskjellige endepunkter, som stikkontakter og lysbrytere. Innenfor hver boks blir ledningen stående og ikke festet.
  3. Rundt samme tid kommer rørleggeren inn og kjører forsynings- og avløpsrør gjennom pigger og under gulv til kjøkken- og baderomsvasker, dusj, badekar, vaskerom osv.
  4. Inspektører gjør første besøk og godkjenner eller mislykkes arbeidet.
  5. Installatører av gipsplater kommer inn for å henge og fullføre gipsplaten.
  6. Elektriker, rørlegger og andre håndverkere kommer tilbake og installerer sluttpunktsenhetene, som stikkontakter, lys og lysbrytere for elektrikeren, og vasker, dusjer og badekar for rørleggeren.
  7. Inspektører besøker igjen.
  8. Den byggetillatelse er godkjent ("finaled") eller ikke. Hvis tillatelsen ikke er godkjent på grunn av problemer med installasjonen, må arbeidet korrigeres. Inspektørene kommer tilbake til arbeidet er fullført til deres tilfredshet.

Forventninger til grovt

Bygge fagfolk nærmer seg alle vanskeligheter med forventning om at installasjonen er endelig, ikke et pågående arbeid. Det samme skal gjelde for alle huseiere som utfører ombyggingsarbeid. Rough-in skal være din beste innsats, arbeid utført nøyaktig etter spesifikasjon. Imidlertid, hvis en inspektør skulle bestille en modifikasjon, eller hvis en huseierklient krever en endring, vil det faktum at arbeidet forblir tilgjengelig gjøre det lettere for disse endringene å bli gjort.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail