3-slot vs 4-slot tørketrommel: hva er forskjellen?

Må den gamle trefastes tørketrommelen ommonteres med en firepinnsledning
Du har ikke lenger lov til å installere et tørketrommeluttak med tre spor, og hvis du flytter inn i et hjem med det nyere uttaket med fire spor, må den gamle trefastes tørketrommelen ommonteres med en firepinnsledning.

Gass tørketrommel og elektrisk tørketrommel har mye forskjellige elektriske behov. En gasstørker produserer varme ved å forbrenne enten naturgass eller flytende propangass (LP), og den bruker 120 volt elektrisk for tiden bare for å snurre tørkerommet og kjøre kontrollene. En gass tørketrommel plugges inn i en vanlig 120 volt stikkontakt, og den har en ledning utstyrt med en vanlig apparatplugg. En elektrisk tørketrommel, derimot, varmer opp luften med elektriske varmeelementer og går på 240 volt strøm, noe som krever en helt annen stikkontakt og en spesiell kraftig apparatledning med en unik plugg.

Men det er to forskjellige stikkontakter og plug-in-ledningsstiler som brukes til disse 240 volt elektriske tørketrommelene. Noen har tre spor, designet for å ta imot apparatledninger med tre stifter, mens andre utsalgssteder har fire spor, designet for å ta imot firestiftsledninger. Det er så mange av begge typer tørketrommeluttak i hjem over hele USA, at nyinnkjøpte tørketrommel vanligvis ikke har noen ledning i det hele tatt, noe som lar deg velge og installere en ledning som passer til hvilken slags tørketrommel du finner hjemme.

Hva er et tørketrommeluttak med tre spor?

Før 2000 var det vanlig praksis for 240-volts tørketrommel å ha tre-ledningsledninger som ble koblet til 240-volts stikkontakter som hadde tre spor-to 120-volts "varme" spor og et kombinert "bakken / nøytralt" spor. I denne konfigurasjonen ble jordforbindelsen på tørketrommelen bundet til den nøytrale forbindelsen, slik at enkeltwiren fungerte både som den nøytrale strømveien og som jordingsveien. Dette betydde ikke at apparatet ikke var jordet, men bare den nøytrale ledningen fungerte også som jording. Dette er normalt ikke et problem, siden nøytrale ledninger alltid er jordet i hovedtjenestepanelet. Under noen unike omstendigheter er det imidlertid en veldig liten sjanse for sjokk med denne konfigurasjonen.

Siden 1990-tallet har NEC og standard lokal kodepraksis gitt mandat til at nye installasjoner må inkludere tørketrommeluttak med fire spor for 240-volts tørketrommel, og at tørketrommelen må være utstyrt med firekantede ledninger for å matche dem. Det er imidlertid ingen mandat som krever at huseiere slutter å bruke eller konvertere eksisterende tørketrommel med tre spor. Risikoen er så liten at koden gjør at eksisterende tre-stikkontakter kan forbli på plass for huseiere å bruke. Hvis du kjøper en ny tørketrommel, men bare har en eldre stikkontakt med tre spor, er det greit for deg å installere en tretappsledning som passer til stikkontakten.

Hva er et tørketrommel med fire spor?

Siden 1990-tallet har standard ledningsføringspraksis og NEC rettet seg til at 240-volts tørketrommeluttak skal ha en konfigurasjon med fire spor, der den nøytrale elektriske banen og jordingsbanen bæres av separate ledninger. Dette skjedde fordi det gradvis ble anerkjent at den hyppige tilstedeværelsen av vann i vaskeriet skapte potensial for sjokk med mindre en separat, dedikert bakkebane også var til stede i tørketrommelen. En fire-spors stikkontakt, fire-spiss pluggkonfigurasjon er derfor noe tryggere enn den eldre metoden med tre spor, tre-spiss, siden den har en dedikert jordingsbane som ikke tjener noen annen funksjon.

Du har ikke lenger lov til å installere et tørketrommeluttak med tre spor, og hvis du flytter inn i et hjem med det nyere uttaket med fire spor, må den gamle trefastes tørketrommelen ommonteres med en firepinnsledning. Igjen, skjønt, er du ikke pålagt å konvertere den gamle stikkontakten med tre spor til en ny stikkontakt med fire spor

Når skal du velge et uttak med fire spor over et uttak med tre spor

Hvis du installerer et stikkontakt for en 240 volt tørketrommel, vil du aldri velge et tørketrommeluttak med tre spor, siden den elektriske koden ikke lenger tillater dette. Selv om du ville, kan det være vanskelig å finne dem. I stedet bør du alltid installere riktig stikkontakt med fire spor.

Husk at hvis du tilfeldigvis har en eldre tørketrommel med en trepunktsledning, må du bytte ut ledningen med en firepinnsledning for å matche det nye stikkontakten med fire spor. Dette er et enkelt prosjekt som tar bare noen få minutter å fullføre.

Konvertere et tørketrommeluttak eller tørketrommel selv

Å bytte en tørketrommel fra en trepinne til en firepinne (eller omvendt) er et enkelt prosjekt for de fleste. Prosessen er relativt enkel, og dette er vanligvis den beste måten å håndtere situasjonen når tørketrommelen ikke samsvarer med tørketrommelens stikkontakt i hjemmet ditt.

Hvis du har veldig gode ferdigheter som DIY-elektriker, kan du også vurdere å koble til et nytt stikkontakt selv, men du trenger gode ferdigheter og forståelse for elektriske systemer. For de fleste er det bedre å ha en sertifisert elektriker eller apparatreparatør for å gjøre denne installasjonen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail