En guide til påskruningssikringer

SL sikringen har en avvisningsbase
Den eneste forskjellen mellom SL og TL sikringer er typen base: SL sikringen har en avvisningsbase, og TL sikringen har en Edison base.
 • 01

  Sikringsskapet

  En sikringsskap er en type elektrisk servicepanel, som er et slags kontrollkort for hele det elektriske systemet i et hus. Mens ethvert hjem bygget rundt 1960 eller senere har et servicepanel fullt av effektbrytere, brukte paneler i eldre hus sikringer for å gi overstrømsbeskyttelse for husholdningskretsene.

  En sikringsboks har en serie gjengede kontakter som sikringene skrus inn i som lyspærer. Hver krets i hjemmet er beskyttet av en sikring, og hver sikring må være av riktig type og ha en passende strømstyrke for kretsen. Å bruke feil type sikring for en krets kan utgjøre en alvorlig brannfare, så det er viktig å identifisere riktig sikring for hver krets.

 • 02

  Skru inn sikringsbaser

  Sikringer for standard kretser (ikke høyspenningskretser) kalles pluggsikringer og har innskrubare baser. Det er to forskjellige typer baser og skrusikringer: Edison- basen (funnet på Type T-sikringer) og avvisningsbasen (funnet på Type S-sikringer).

  Edison-basen (Type T) ser ut som en lyspærebase og passer til standardkontaktene som finnes i gamle sikringsskap. Avvisningsbunn (Type S) -sikringer fungerer bare med stikkontakter av Edison-type når de kombineres med en adapterbase som skrues og låses i Edison-kontakten. Type S-sikringen skrues deretter inn i adapteren.

  Avvisningsbaser er også kjent som "manipuleringssikker", og de ble utviklet for å hindre huseiere i å bruke feil type sikring til en krets. Hver type S-sikring med en spesifikk strømstyrke har en matchende baseadapter med en spesifikk trådstørrelse som forhindrer at sikringene ikke samsvarer. For eksempel hindrer det en person i å sette en 20-amp sikring i en 15-amp krets, en potensielt alvorlig feil. Denne tilstanden kalles "over-fusing" og kan føre til at sikringen ikke blåser før ledningene i kretsen overopphetes og potensielt tar fyr.

  En 15-amp Type S passer kun til en 15-amp base adapter. Derimot kan en Type T-sikring passe inn i hvilken som helst Edison-kontakt, uavhengig av kretsens strømstyrke. Hvis du har en gammel sikringsboks med Edison-stikkontakter, gjør panelet mye tryggere ved å bytte til stikkontakter og Type S-sikringer.

 • 03

  Type-w sikringer

  Type-w sikringer er en eldre type sikring ved bruk av en Edison base og er alt annet enn foreldet i dag. De er generelle pluggsikringer og er "hurtigvirkende", det vil si at de ikke har noe tidsforsinket sikringselement og avbryter raskt kretsen når sikringens nominelle strømstyrke er overskredet.

  Disse sikringene er designet for bruk i generell belysning og strømkretser som ikke inneholder elektriske motorer. Elektriske motorer trekker ekstra strøm ved oppstart og vil blåse en type W-sikring hvis motoren er av noen betydelig størrelse. På grunn av dette brukes tidsforsinkelsessikringer mye oftere enn type W-sikringer.

  Type-w sikring: 120 volt; opptil 30 ampere

 • 04

  Type-sl og type-tl sikringer

  Passer til standardkontaktene som finnes i gamle sikringsskap
  Edison-basen (Type T) ser ut som en lyspærebase og passer til standardkontaktene som finnes i gamle sikringsskap.

  SL og TL sikringer er mellomstore sikringer og er nå de mest brukte pluggsikringene som finnes i elektriske hjem. Den eneste forskjellen mellom SL og TL sikringer er typen base: SL sikringen har en avvisningsbase, og TL sikringen har en Edison base.

  SL og TL sikringer inneholder en plugg med varmeabsorberende lodde som er festet til midten av sikringselementet (delen som brenner ut, eller "blåser" under kretsoverbelastning). Dette gjør at sikringen absorberer en midlertidig kretsoverbelastning, for eksempel den som er forårsaket av en kort økning i kraftbehov når en motor starter. Uten en tidsforsinkelsesfunksjon, kan det bare føre til at en sikring sprenges ved å starte søppelkasseringen eller kjøleskapet.

  Type SL og TL sikring: 120 volt; opptil 30 ampere

 • 05

  Type-s og type-t kraftige tidsforsinkelsessikringer

  Kraftige tidsforsinkelsessikringer brukes til kretser med kritiske eller høye motorbelastninger eller kretser som betjener motorer som ofte sykler av og på (for eksempel en sumppumpemotor). Disse sikringene har en lengre tidsforsinkelsesfunksjon enn SL- eller TL-sikringene. Imidlertid, akkurat som SL og TL sikringene, er den eneste forskjellen mellom S og T kraftige sikringer basene: type S har en avvisningsbase; type-T har en Edison base.

  Tidsforsinkede sikringer inneholder en fjærbelastet metallsikringslenke festet til en loddeplugg. Hvis den overbelastede kretstilstanden fortsetter for lenge, smelter loddepluggen og fjæren trekker sikringsleddet fritt og kutter strøm til kretsen. Dette gjør at sikringen absorberer en lengre midlertidig kretsoverbelastning enn med andre sikringsforsinkelser.

  Type S og T kraftig sikring: 120 volt; opptil 30 ampere

 • 06

  Mini-sikring

  Mini-sikringer er ettermonterte sikringer som skrues inn i Edison-bases sikringsstikkontakter. De erstatter i hovedsak en sikring med en bryter med trykknapp. Minibrytere har en liten knapp som spretter ut når kretsen er overbelastet. Alt du trenger å gjøre er å trykke knappen inn igjen for å tilbakestille bryteren. Minibrytere er også designet for tidsforsinkelse, slik at de ikke tripper unødvendig når motorer eller apparater starter.

  Mini-breaker sikring: 120 volt; opptil 20 ampere

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail