Hva er overflatemontert ledning?

Flere forskjellige systemer er tilgjengelige som bruker enten metall- eller plastbaner som strekker
Flere forskjellige systemer er tilgjengelige som bruker enten metall- eller plastbaner som strekker seg fra et eksisterende vegguttak eller takboks og lar deg føre ledninger langs veggen eller taket til en eller flere utenpåliggende uttak eller lysarmaturer.

I ettermonteringsapplikasjoner, hvor det ikke er praktisk å kutte i en vegg eller et tak for å legge til ekstra uttak eller lysarmaturer, er et flott alternativ å bruke et overflatemontert ledningssystem. Flere forskjellige systemer er tilgjengelige som bruker enten metall- eller plastbaner som strekker seg fra et eksisterende vegguttak eller takboks og lar deg føre ledninger langs veggen eller taket til en eller flere utenpåliggende uttak eller lysarmaturer. Det kan være en fin måte å få bedre elektrisk service til en leilighet, for eksempel der en leietaker kanskje ikke har muligheten til å gjøre større renoveringer.

Installere utenpåliggende ledninger

Generelt er denne typen ledninger ofte kjent som wire mold, selv om teknisk Wiremold er et merke fra Legrand-selskapet. Wiremold kommer i enten plast- eller metallform og varierer i dybde og tykkelse, avhengig av installasjonen.

Individuelle ledningsledere mates fra boks til boks gjennom den overflatemonterte løpsbanen som beskytter den, med spesielle albuer som brukes til å lage innvendige og utvendige hjørner, venstre og høyre sving. Det er også fagforeningsskjøt som brukes til å bli med i individuelle rette seksjoner for lange løp.

Overflatemonterte deler og løpsbane kommer i metall og plast. Hjemmesentre kan du kjøpe sett inkludert lengder på rette løpsveier og beslag, eller individuelle lengder på løpsvei og beslag, etter behov. Produsentens instruksjoner for installasjon er generelt veldig enkle å følge. Metall er mer holdbart enn plasten, men plast er lettere å kutte og jobbe med. Begge typene er malbare.

Så hvis du er i en klemme og trenger å utvide en krets for å legge til en lysarmatur, bryter eller stikkontakt og ikke vil rive inn i veggene, kan overflatemonterte ledninger være noe for deg.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail