Hvordan slå av strømmen i bryterboksen eller sikringsboksen til hjemmet ditt?

Servicepanelet lar deg også slå av strømmen til alle kretsene samtidig ved å bruke hovedbryteren
Servicepanelet lar deg også slå av strømmen til alle kretsene samtidig ved å bruke hovedbryteren eller hovedsikringen.

Alle hjem har et elektrisk servicepanel, ofte kjent som en bryterboks eller sikringsboks. Panelet mottar innkommende strøm fra det elektriske verktøyet og fordeler strømmen til de forskjellige kretsene i huset. Å slå av strømmen på det elektriske servicepanelet er den tryggeste måten å slå av en krets før du arbeider med den. Servicepanelet lar deg også slå av strømmen til alle kretsene samtidig ved å bruke hovedbryteren eller hovedsikringen.

Etter at du har slått av strømmen til en krets, må du alltid teste for strøm i ledningene og enhetene du vil jobbe på eller i nærheten, ved hjelp av en berøringsfri spenningstester, før du berører ledninger eller enheter.

Advarsel

Hovedbryteren eller hovedsikringen slår ikke av strømmen til innkommende servicelinjer fra verktøyet eller tilkoblingene der disse linjene møter hovedbryteren eller sikringen inne i servicepanelet. Linjene forblir dødbringende med strøm, med mindre strømforsyningsselskapet stenger dem.

Grunnleggende om kretsbryter

De fleste hjem har et servicepanel som bruker strømbrytere for beskyttelse mot overbelastning. Bryteren slår seg automatisk av hvis det er et problem med kretsen, for eksempel en kortslutning, eller hvis kretsen er overbelastet og trekker for mye strøm til at kretsen trygt kan håndtere. Brytere og kretsene de beskytter kan også slås av manuelt ved å bytte dem til AV-posisjon.

Hvis du åpner døren til hjemmets servicepanel, vil du se en "hoved" strømbryter klassifisert for 100, 150 eller 200 ampere, eller muligens mer, i et veldig stort moderne hus. Tallet som er trykt på bryterens vippebryter er strømstyrke og indikerer hvor mye strøm kretsen trygt kan håndtere.

Under hovedbryteren vil du se flere grenbrytere, som hver styrer strømmen til en individuell krets i hjemmet ditt. Disse bryterne er vanligvis 15 ampere eller 20 ampere hvis de er 120 volt kretser. Hvis de er 240 volt kretser, vil hver bli styrt av en dobbeltpolet strømbryter, som vanligvis opptar samme plass som to 120 volt brytere.

Slå av hovedbryteren

For å slå av strømmen til alle grenkretsene, slå hovedbryterens vippebryter til AV-posisjon. Dette vil slå av all strømmen i huset. Det er nødvendig å slå av hovedbryteren når du skal bytte ut eller legge til en 120- eller 240 volt bryter eller utfører noe arbeid inne i panelet. (Dette er bare jobber for en lisensiert elektriker eller en veldig erfaren DIYer med kunnskap om elektriske ledninger.)

Hvis du trenger å jobbe med en enkelt krets, for eksempel når du bytter ut en stikkontakt eller lysarmatur, og du ikke kan identifisere riktig grenbryter for å slå av strømmen, kan du slå av alle husholdningskretsene ved å bruke bryter. (Bare vær forberedt på å tilbakestille alle klokkene dine!)

Slå av en grenbryter

Før du arbeider med en hvilken som helst krets, for eksempel når du bytter ut en bryter eller oppgraderer et gammelt uttak til et GFCI-uttak, må du slå av strømmen til kretsen - og det er formålet med grenbryterne. Identifiser riktig bryter for kretsen ved å bruke katalogen (vanligvis fast på baksiden av døren til servicepanelet) eller skrivingen ved siden av hver bryter.

Når du har funnet strømbryteren, snur du bare bryterens vippebryter til AV-posisjon. Hvis du ikke kan identifisere riktig strømbryter for kretsen du vil jobbe med, eller hvis bryterne ikke er merket, kan du bruke en elektronisk bryterfinner til å identifisere hver krets positivt.

Bruke hovedfrakoblingen i et sikringspanel

Eldre hjem kan ha servicepaneler med sikringer i stedet for brytere. Sikringspaneler inkluderer vanligvis en eller flere blokker som inneholder kassettesikringer. En av disse blokkene fungerer som hovedsikring eller hovedfrakobling for servicepanelet. Hver av de andre blokkene serverer vanligvis et 240-volts apparat, for eksempel en elektrisk rekkevidde eller en tørketrommel. Sikringsboksen inneholder også et antall skrusikringer som betjener individuelle grenkretser.

For å slå av strømmen til alle grenkretsene, ta tak i håndtaket på hovedfrakoblingsblokken med bare en hånd og trekk rett ut for å fjerne blokken helt fra panelet. Å bruke den ene hånden er en sikkerhetsforanstaltning for å forhindre at elektrisk strøm lett går gjennom kroppen din i tilfelle kortslutning.

Fjerne sikringene i grenkretsen

Grenkretser styres med sikringer som har gjengede ender som skrues inn i stikkontakter i sikringspanelet. For å slå av strømmen til en enkelt grenkrets, skru av sikringen mens du bare berører sikringen eller ansiktet. Skru den helt av og ta den helt ut av kontakten. Ikke berør sikringens metallgjengede bunn mens du tar sikringen ut av kontakten.

Påsikrede sikringer finnes i to hovedtyper: Edison- sikringer har store gjengede stikkontakter som ser ut som lyspærestikkontakter. Type-S, eller "Rejection", sikringer ligner Edison-sikringer, men har mindre gjengede baser. I et gammelt sikringspanel kan det være stikkontakter av Edison-type som inneholder adaptere som godtar Type-S-sikringer. Disse hindrer brukere i å installere feil type sikring og skape en potensiell brannfare.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail