Dverg buksbom busker

Et vanlig problem for engelske buksbombusker er "vinterbronsing"
Et vanlig problem for engelske buksbombusker er "vinterbronsing", manifestert av en endring i løvfargen til en rødbrun eller gulaktig.

Engelske buksbombusker har lenge vært symboler på eksklusive egenskaper. De er fantastiske for de formelle landskapene med mange rette linjer og mønstre. Fordi den raffinerte, geometriske stilen koster høyt vedlikehold, foretrekker de fleste gartnere i dag den mer avslappede hytte-hagestilen. Men det er fortsatt noen spesialiserte bruksområder for disse gammeldags favorittene som moderne gartnere burde vite om.

Taksonomi og botanikk

Plant taksonomi klassifiserer dverg buksbom busker (Norsk utvalg) som Buxus sempervirens. Sorten er Suffruticosa. Engelsk buksbom er eviggrønne busker. Disse buskene er også kategorisert som bredbladede eviggrønne planter.

Beskrivelse

Engelske buksbombusker er verdsatt for sine tettpakket, lysegrønne blader og avrundede, kompakte vekstvaner. Disse plantene når tre meter ved modenhet (med litt større spredning). Ekte dverger, Suffruticosa engelske buksbombusker er saktevoksende planter som lett formes ved beskjæring, noe som er et ønskelig trekk for hekker og topiarier. En annen dvergsort er koreaneren (Buxus sinica var. Insularis). Den når en moden høyde på bare to meter høy (med litt større spredning).

Plantepleie fakta

Beskjæring (klipping) gjøres for estetiske formål, men husk å knuse engelske buksbombusker som et praktisk spørsmål. Røttene deres er grunne, så de må beskyttes mot varmen. Oppretthold et lag med organisk hage-mulch, tre inches tykk, rundt hver plante. Begynn å klø to centimeter ut fra stammen - som en generell regel er det dårlig å bøye helt opp mot stammen til en busk eller et tre, fordi det inviterer skadedyr og sykdommer - og arbeid deg omtrent en fot utover, rundt hele omkretsen, plass som tillater det. Gjødsel med en allsidig gjødsel om våren før fremveksten av ny vekst.

Langt det primære vedlikeholdet i å dyrke en gruppe av disse buskene som en hekk vil komme i form av å holde hekken trimmet pent. Heldigvis er disse plantene hjortebestandige busker, så du trenger vanligvis ikke å bekymre deg for at Bambi gjør trimmingen for deg.

Et vanlig problem for engelske buksbombusker er "vinterbronsing", manifestert av en endring i løvfargen til en rødbrun eller gulaktig. Det er et resultat av eksponering for vind og sol om vinteren. Slik eksponering forårsaker vanntap som skader løvverket. Planter er allerede fratatt vann om vinteren av det faktum at vannet er låst i frossen mark, et problem som blir verre av den tørkende innflytelsen av eksponering for vind og sol.

En måte å løse problemet med vinterbronsing på disse dvergboksvedbuskene på er å spraye et anti-tørkemiddel på dem i slutten av november og igjen i slutten av januar og sørge for at plantene dine blir vannet tilstrekkelig gjennom hele vekstsesongen. Bygg også en struktur rundt buskene dine som vil beskytte dem mot vind og sol om vinteren.

Men å skjerme disse plantene, som å trimme dem, er en operasjon utført av estetiske, ikke praktiske grunner. Vinterbronsing dreper ikke engelske buksbomvedbusker. Noen gartnere har ikke noe imot - eller til og med faktisk verdsetter - vinterbronsing på løvet. Imidlertid anser andre gartnere det som stygge. Normalt grønt løvverk skulle imidlertid komme tilbake om våren på den nye veksten av disse små eviggrønne buskene; bare beskjær det skadede bladverket på dette tidspunktet hvis du føler at dets tilstedeværelse ødelegger utseendet til plantene.

Voksende tips

Planteaksonomi klassifiserer dvergboksvedbusker (engelsk sort) som Buxus sempervirens
Planteaksonomi klassifiserer dvergboksvedbusker (engelsk sort) som Buxus sempervirens.

Disse dverg buksbom busker kan dyrkes i USDA plantehardiness soner 6 til 8. Den koreanske typen er litt mer kaldharde og bedre egnet for gartnere i sone 5.

Engelske buksbombusker krever godt drenert jord, eller de vil lide av rotrot. Selv om de kan tåle jord med lavere pH, sertifisert jordforsker, bemerker Victoria Smith at de foretrekker en jord-pH i området 6,8 til 7,5. De vil ta full sol til delvis skygge, men å plante dem i et område badet i flekkete skygge den varmeste delen av ettermiddagen er å foretrekke. For når de er skjermet av trær, vil røttene til dverg-engelske buksbom tjene på de kjøligere jordtemperaturene.

Landskap bruker

Mens folk av og til bruker engelske buksbombusker som eksemplarer i landskapsdesignarbeidet, grupperes de oftere i grunnplantninger eller for å danne hekker. Dverg buksbom er kjent for sin bruk i formell landskapsdesign. De reagerer godt på beskjæring, noe som gjør dem populære som knute-hageplanter, som toppplanter og som bonsai-planter. Wall germander (Teucrium chamaedrys ) brukes på en lignende måte.

Andre bruksområder for disse buskene strekker seg lenger enn plantens levetid. Som et kutt eviggrønt for høytiden, brukes kvister av det i kranser, kranser, kysseboller og topiære "tre" -arrangementer.

Navn opprinnelse og historie

Utenfor USA blir buksbombusker vanligvis referert til som "boks". Faktisk brukte de gamle grekerne og romerne treet til å lage dekorative bokser (Buxus i sitt vitenskapelige navn betyr "boks" på latin).

Engelske buksbombusker finnes ikke bare i de koloniale hagene i Williamsburg, Virginia, men også i Det hvite hus. De av Suffruticosa-sorten favoriseres i slike hager fremfor deres fettere, Buxus sempervirens Arborescens, fordi de vokser saktere, og vekstvanen til dverg-engelske buksbom er mer stram og mer kompakt. B. sempervirens Arborescens er for sonene 5 til 8; det er en høy type (8 til 12 meter i høyden, med en spredning på 8 til 10 meter).

En tredje buksbom som er mye å finne er Buxus microphylla japonica, den japanske buksbom, som er foretrukket i områder der det er behov for en mer tørke-tolerant busk. Det er for sonene 6 til 9 og har modne dimensjoner på 6 til 8 meter høye og 10 til 15 meter brede. Japanske buksbomvirke er fremtredende på en rekke historiske steder i Østen.

Andre typer buksbom

Det er mange typer buksbom, og den beste planten for deg avhenger av dine spesifikke landskapsbehov. Andre typer, som alle passer til sonene 5 til 9, inkluderer:

  • B. microphylla japonica Vinterperle: Fire til seks meter høy og bred; cultivar-navnet kommer fra det behagelige gullet og bronsefarget som løvverket får om vinteren.
  • B. microphylla japonica Golden Triumph: To til tre meter høy og tre til fire meter bred; verdsatt for sine fargerike blader.
  • B. sempervirens Monrue Green Tower: Ni meter høy med en eller to meter bred; sterkt søyleform gjør den flott for å skulpturere topiar eller for bruk der det er begrenset plass. Voks to til å flankere en inngangsport, slik du ville gjort med Sky Pencil holly.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail