Topptips for landskapsarbeid med lite vedlikehold

Som når du må erstatte en som har bukket under for tørke
Men plener kan også være kostbare, som når du må erstatte en som har bukket under for tørke.

Ta disse tipsene til hjertet hvis du er seriøs med landskapsarbeid med lite vedlikehold. Siden vanning og klipping av plenen bruker en stor del av omsorgstiden, er det største skrittet du kan ta for å minimere arbeidsbelastningen, å redusere vanningsbehovet ditt og kutte ned mengden gress du må klippe. Bli "vannmessig" og introduser planter som fungerer som alternativer til gress. Det er mange arbeidsbesparende løsninger for ugress, skadedyr og irriterende kjæledyr.

 • 01

  Xeriscaping kan spare vann, krefter, penger

  De som har måttet slå plener hele livet, er klar over hvor mye arbeidsplener er. Men plener kan også være kostbare, som når du må erstatte en som har bukket under for tørke. Ikke vent til tørke streiker for å revurdere visdommen i å ha omfattende, arbeidskrevende, tørste plener. Ta i stedet forebyggende tiltak ved å endre landskapsdesignet ditt. Et vannmessig alternativ til plener er xeriscaping, ved bruk av planter som Sedum Autumn Joy.

 • 02

  Automatiske vanningsanlegg

  Du har sannsynligvis tenkt på å ha det praktiske med et automatisk vanningsanlegg i hagen din. Kanskje du har blitt revet mellom å gjøre det selv eller ha en profesjonell installasjon. Denne FAQ kan hjelpe deg med å bestemme deg og begynne å nyte dette praktiske hjelpemidlet til landskapsarbeid med lite vedlikehold.

 • 03

  Kløver som et alternativ til gress

  Kløverfrø pleide å være inkludert i den typiske plenfrøblandingen, og ble verdsatt som et bunndekke med mange attraktive kvaliteter. Kløverplener har mange fordeler i forhold til gressplener, inkludert:

  Kløver er også insektresistent, konkurrerer godt med ugress og trenger ikke å klippe ofte, noe som gjør disse plantene med lite vedlikehold til en ypperlig erstatning for gress.

 • 04

  Steinhager for landskapsarbeid med lite vedlikehold

  Steinhager inneholder vanligvis tørke-tolerante planter som ikke trenger mye pleie. Videre tilbyr klippene selv en innredning som aldri trenger å vannes eller pleies på noen som helst måte. Når du lærer deg de grunnleggende prinsippene bak å bygge steinhager og finner ut hvilke planter som fungerer best i disse miljøene, kan du bestemme hvilke eksemplarer som passer best inn i designvisjonen din.

 • 05

  Hjortbestandige bakkedeksler

  Å bruke bakkedeksler er en smart landskapsløsning som kan redusere vanningsbehov og klippetid. Men når hjorte skadedyr kommer til å bite på bakkeplanter, må du avgrense strategien din. Noen bakkedeksler er mer effektive i rådyrkontroll enn andre. Oppdag planter hjort pleier ikke å spise, noe som sparer deg tid, energi og penger som kreves for å erstatte spiste planter. Og disse hjortebestandige bakkedekslene har mange andre fine egenskaper som gir deg god grunn til å dyrke dem.

 • 06

  Mulch: usunget helt

  Forutsatt at du ikke er en slags arbeidsnarkoman, vil du før eller senere komme til å gjenkjenne mulch som en av de ubesungne heltene i landskapsarbeid. Den er svært bærbar, formbar, og for visse typer mulch kan du til og med lage din egen. Hvis du har et problemområde som det ikke ser ut til å være noen annen løsning på, er mulch sannsynligvis svaret ditt, spesielt hvis du trenger en rask og enkel løsning. En påføring av mulch kan redusere vanningsbehovet ditt betydelig. Mulch undertrykker også ugress, noe som gjør pleie av hagen mye lettere.

 • 07

  Tørketolerante stauder

  De som har måttet klippe plener hele livet er klar over hvor mye arbeidsplener er
  De som har måttet klippe plener hele livet er klar over hvor mye arbeidsplener er.

  Den oppfattende vil oppdage en delplott i denne listen over tilnærmingsmåter som er lite vedlikehold: vannbeskyttelse og, mer generelt, forvaltning av vann. Planter som krever mye vann vil være en av dine største utfordringer hvis du prøver å redusere mengden omsorg landskapsarbeidet ditt trenger. Løsningen er ikke å prøve å dyrke vann-guzzlers i områder av hagen i full sol. I stedet velger du tørke-tolerante busker, stauder osv.

 • 08

  Kontroller erosjon med smarte plantevalg

  Erosjonskontroll er også et vannproblem, om enn fra et annet perspektiv. Her er det ikke å spare vann som er utfordringen, men snarere å takle det destruktive potensialet til vann på skrånende land. Avrenning som kommer ned en bakke kan ha ødeleggende effekter, ikke bare på landskapsarbeidet ditt, men til og med på hjemmet ditt.

  En måte å bekjempe erosjon som også gjør hagen din vakrere, er å dyrke egnede planter i en skråning som er i fare for å erodere. Krypende einer (juniperus horizontalis) brukes ofte til dette formålet, men et spennende alternativ er bergkotoneaster (Cotoneaster horizontalis) fordi:

  • Den sprer seg, noe som gjør den i stand til å holde tilbake mye jord.
  • Det gir deg mer høyde (3 meter høy) enn krypende einer.
  • Med sine røde bær og fin høstløvverk er den penere.

  Dette landskapsrike tipset om lite vedlikehold faller delvis inn i kategorien forebygging: Ved å være proaktiv og ta tiltak før erosjon oppstår, kan du spare deg for mye vedlikehold senere. Men å plante en åsside med slike bakkedekk sparer deg også arbeidet med å måtte klippe gress der, en jobb som kan være både vanskelig og potensielt farlig.

 • 09

  Mos som et alternativ til gress

  Moser er oppstyrfrie planter som kan brukes som alternativer til plengress i skyggefulle flekker, der de fleste typer gras nekter å vokse. Med tanke på hvor ofte mose vokser i plenområder som er problematisk for gress, foreslår det seg selv som et slikt alternativ. Voksende mose representerer minste motstands vei i disse problemområdene.

 • 10

  Landskapsarbeid og hunder: ikke akkurat en kamp laget i himmelen

  Hunder kan kjøre hagen din ulasete. Hvis hundene dine får lov til å løpe rundt ute, må du sannsynligvis gjøre justeringer i landskapsarbeidet ditt. Men de smarteste tilpasningene du vil gjøre er de som gir deg minst arbeidskraft på lang sikt. Blant disse er det å bytte til en type gress som holder seg bedre under "potetrafikk."

Mindre arbeid i hagen din betyr mer tid til å nyte det

Du lever et fullt, travelt liv. Hagen din skal være et fristed der du lader batteriene etter en hard dag på kontoret, ikke en timesink. Men for å nå det målet, må du ta smarte valg. Nå som du vet hvordan du kan redusere ansvaret for landskapsvedlikehold, kan du ha mer tid for deg selv. Med den resulterende tidsbesparelsen vil det bli mer tid til å bruke hagen din slik den er ment å brukes: til din glede.

Beslektede artikler
 1. Hvordan velge kantplanter for landskapet ditt?
 2. De beste tørketolerante plenalternativene
 3. Blomstrende vinstokktyper og hvordan du bruker dem
 4. Blå blomster
 5. Hagearbeid på taket
 6. Utendørs løvverk
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail