Hvordan bestemme kostnaden per kvadratfot for å bygge en garasje?

Alle utbyggere har en grunnleggende kostnad per m2 som de beregner de mest grunnleggende innrammings
Alle utbyggere har en grunnleggende kostnad per m2 som de beregner de mest grunnleggende innrammings- og konstruksjonsarbeidene.

Nesten alle entreprenører har en historie om at en kunde ringer og spør: "Hvor mye vil det koste å bygge en 24 x 24 meter garasje?" En entreprenør må svare nøye på dette spørsmålet fordi den faktiske byggekostnaden for to identiske garasjer lett kan variere med 7460€ eller mer, avhengig av hvordan klienten ønsker å bygge og fullføre den. Kostnadsoverslag må inneholde detaljerte spørsmål og svar for å fastslå de faktiske byggekostnadene.

For å bestemme byggekostnaden for den nye garasjen din, vil entreprenøren vurdere flere elementer.

Bestemme riktig størrelse

Dessverre er det ikke en 'garasjemeny' som sier at små, mellomstore og store garasjer hver har satt prispoeng. En huseier har så mange alternativer å vurdere at et grovt tilbud over telefon ikke vil være nøyaktig. Når det er sagt, er det noen standardstørrelser og byggekostnader som entreprenører stoler på når de byr på et garasjeprosjekt. En en-bil garasje er vanligvis minst 12 x 20 meter i størrelse, mens minimumsstørrelsen for en to-bil garasje er 20 x 20 meter. Disse dimensjonene betraktes som minimum, og anbefalingen er vanligvis å bygge en garasje som er større for å maksimere lagringsplass og gi god plass til å åpne bildører. De fleste huseiere synes at en 24 x 24 meters garasje gir best ytelse for en typisk to-bil garasje, forutsatt at byggeplassen gir nok plass.

Alle utbyggere har en grunnleggende kostnad per m2 som de beregner de mest grunnleggende innrammings- og byggearbeidene. Mens dette kan variere noe fra region til region avhengig av lokale lønnskostnader, er en god tommelfingerregel å bruke landsgjennomsnittet på 30€ per m2 for en garasje som blir lagt inn på siden av ditt hjem, slik at den deler felles vegger, eller 52€ per m2 hvis garasjen bygges fra bunnen av. For en frittliggende 20 x 20 meter ny garasje, planlegg omlag 20900€ dollar, som inkluderer et grunnleggende fundament av betongplate, innrammede vegger og tak og standard asfalttak.

Dette er bare et utgangspunkt, siden det er en rekke faktorer som kan legge til denne grunnleggende byggekostnaden.

Fundament

Når du bestemmer kostnaden per m2 for en garasje, er det best å jobbe fra grunnen av. Den første kostnaden du må estimere er grunnlaget for enheten, som bestemmes av hvilket klima du bor i. I områder der bakken ikke fryser, kan huseiere komme unna med å bygge garasjene sine på en betongplate som helles rett på karakter. I deler av landet hvor frost gjennomsyrer, er det sannsynligvis en bedre idé å ha et fundament med bunntekst under frostlinjen, med platen hellet mellom de ytre betongveggene som strekker seg nedover for stabilitet. Gjennomsnittlig nasjonal kostnad for en grunnleggende fritt flytende plate er ca 3€ per m2, og hvis ytterste stengveggfundamenter brukes, stiger prisen til ca 3,70€ per m2.

I vårt eksempel på en garasje på 20 x 20 meter, vil et nytt fundament koste mellom 1190€ og 1490€. Denne kostnaden kan variere noe avhengig av omstendighetene. For eksempel, hvis større utgraving er nødvendig, kan kostnadene være høyere. Eller hvis den nye garasjen bygges på stedet for en gammel garasje med et solid eksisterende fundament, kan kostnadene bli lavere.

Antall garasjeporter

Det meste av tiden må du hente inn et selskap som spesialiserer seg på å installere overliggende garasjeporter, ettersom flertallet av entreprenører ikke vil ha hodepine og farer som følger med å installere strekkfjærene. Dette betyr at du betaler ekstra lønnskostnader i tillegg til det faktiske kjøpet av dørene. Garasjeportene kommer med alternativer som vinduer, isolasjon, malingsfarge osv. Selvfølgelig, jo mer avanserte garasjeportene, jo mer bør du forvente å betale. Den nedre siden av en garasjeport er rundt 370€, mens en isolert eller tredør med vinduer kan koste oppover 1870€ for porten pluss installasjon. Planlegg å doble kostnaden hvis du installerer to dører i en dobbel garasje. Denne prisen inkluderer ikke garasjeportåpneren eller elektriske ledninger som må gjøres.

Vinduer og sideinngangsdør

I større garasjer hvor du har plass til å jobbe, er vinduer et fint tillegg for å slippe inn litt lys og få en naturlig bris. Selvfølgelig vil antall vinduer du installerer også øke den totale kostnaden for prosjektet. Det gode med garasjevinduer er at de er mer funksjonelle enn stilige, slik at du kan kjøpe en billigere type enn du ville gjort for en stue eller et soverom. Garasjen din trenger også en sideinngangsdør, som er obligatorisk med kode i de fleste områder.

Kostnadsoverslag må inneholde detaljerte spørsmål
Kostnadsoverslag må inneholde detaljerte spørsmål og svar for å fastslå de faktiske byggekostnadene.

Standard enkeltvinduer er i gjennomsnitt cirka 220€ hver, og det er vanligvis ingen ekstra lønnskostnader siden installasjonen er inkludert i det grunnleggende snekkerarbeidet. En enkel inngangsdør laget av flatt stål er i gjennomsnitt ca 220€, med arbeidskraft som allerede er inkludert i de grunnleggende byggekostnadene. Du betaler mer for mer forseggjorte dører med glassruter, dekorative paneler eller glassfiberkonstruksjon.

Noen mennesker liker ikke den svake lenken til et tyveri som et garasjevindu gir, og velger takvinduer i stedet. Hvis du velger takvinduer, kan du forvente å legge til ca 93€ i tid og materialer for hver utklipp.

Type ytterkledning og taktekking

En av de rimeligste garasjebehandlingene etterlater eiendommen dekket av Tyvek hjemmepapir. Det er vanligvis fordi en huseier gikk tom for penger eller at en entreprenør hoppet over byen. Men folk flest vil ha et mer stilig eksteriør som:

  • Vinylkledning er billig, enkelt å installere, med mange fargesortiment og lange garantier. Nasjonalt er vinylfasader i gjennomsnitt ca 3€ per m2, installert.
  • Aluminiumsbekledning er mer holdbar, kan være sømløs og kan males. Gjennomsnittlige kostnader, installert, er 2,20€ til 6€ per m2, med stålkledning noe dyrere enn aluminium.
  • Fibercement sidespor har blitt veldig populært takket være det unike utseendet og holdbarheten (ofte med 50 års garanti). Den kan males og er ugjennomtrengelig for varme og kulde. Denne sidesporet er tilgjengelig i både planke- og riste- / singelform. Gjennomsnittlige nasjonale kostnader er ca 7,50€ per m2, installert. Shake / singel typer er noe dyrere enn planketyper. Selv om det var noe dyrt i utgangspunktet, er dette et av de aller beste og lengstvarende ytterkledningene du kan velge.
  • Cedar sidespor er estetisk tiltalende og miljømessig bærekraftig og har anstendig varmeisolerende egenskaper. Tilgjengelig i både sideplanker og shakes eller helvetesild, var sedertre sidespor en gang standard for et hjem med malt sidespor. Rister og helvetesild blir noen ganger uferdige. Nasjonale gjennomsnitt går fra 2,20€ til 3€ per m 2 for sideplanker, installert, og noen ganger dobbelt så mye for risting eller helvetesild. Husk imidlertid at sedertre er et sidesporemateriale med høyt vedlikehold, og at dets levetid i gjennomsnitt er omtrent 20 år.
  • Stucco er et veldig slitesterkt sidesporemateriale, og det kan være å foretrekke hvis ditt hjem er stucco. Nasjonalt går gjennomsnitt fra 4,50€ til 6,70€ per m2 for stukkatur. Riktig vedlikeholdt, kan stucco sidespor vare så lenge som selve garasjen.
  • Teglbekledning er vanligvis konstruert ved å påføre en mursteinfasade mot en standard trebelagt vegg. Det brukes oftest på garasjer for å matche et hjem som bruker murstein. Gjennomsnittlige kostnader for installasjon løper fra 4,50€ til 6,70€ per m2. Riktig vedlikeholdt er dette et annet veldig langvarig sidesporemateriale.

Taktekking er priser i henhold til firkanter - en måleenhet som tilsvarer en 10 x 10 meter overflate. Derfor, hvis du har et 600 m2 garasjetak, trenger du faktisk 6 firkanter. Nasjonalt gjennomsnitt er 60€ til 75€ per kvadrat for asfalt helvetesild, uten tvil det vanligste valget for garasjer. Asfalt helvetesild er et økonomisk valg, med levetid som varierer fra 20 til 40 år, avhengig av kvaliteten på materialene.

Andre takmaterialer er også tilgjengelige, og blir vanligvis valgt for å matche det taktekking som brukes på hjemmet:

  • Taktekking av metall: Gjennomsnittlige kostnader går mellom 5,20€ og 10€ per m2 (dette taket måles vanligvis ikke i firkanter). Selv om de er dyre, er disse takene veldig holdbare, med en levetid på 75 år ganske vanlig.
  • Taktekking: Gjennomsnittlige kostnader er mellom 520€ og 600€ per kvadrat. Selv om de er dyre, er disse takene veldig holdbare. De kan imidlertid kreve ekstra rammeforsterkning for å støtte den betydelige vekten.

Tilleggskostnader

Et siste alternativ du må bestemme deg for når du skal bestemme kostnaden per m2 for en garasje, er om du vil fullføre innerveggene med en gang. Avhengig av R-faktoren du velger, må du legge til mellom 0,40€ og 2,20€ per m2 for isolasjon, så vil gips, sliping og maling tilsette ytterligere 1,50€ per m2. Heldigvis er denne typen ferdigarbeid ganske enkle for DIYere, og mange velger å vente med å fullføre dette arbeidet senere.

Det er også kostnadene for ledninger og rørleggerarbeid å vurdere. De fleste kodeområder krever minst en grunnleggende elektrisk krets til strømlys, stikkontakt og garasjeportåpner, og det kan være lurt å gjøre elservicen mer fullverdig. Rørleggerarbeid er ikke påkrevd, men det kan være lurt å inkludere en vaske med vannforsyning og avløpsledninger.

Bunnlinjen

Som du kan se, er det mer komplisert å ringe til entreprenøren og spørre hvor mye en garasje vil koste, og det kan gi en rekke spørsmål. Vær forberedt på å bruke litt tid på å identifisere hvilken type garasje du vil ha og funksjonene. En ny garasje kan enkelt koste 37300€ eller mer, men en sunn investering i garasjen din kan skape det praktiske fristedet du vil ha - ikke bare et sted å lagre biler, men et sted å fikle med verktøy, henge med naboer eller utvikle hagearbeid ferdigheter. En fin garasje vil også være sterkt positiv hvis du en dag bestemmer deg for å selge huset ditt.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail