Bilder av landskapsarbeid for inngangsdører

Det vinrankede stakittgjerdet utstråler den typen varme som hyttestilen til landskapsdesign er kjent for
Det vinrankede stakittgjerdet utstråler den typen varme som hyttestilen til landskapsdesign er kjent for.
 • 01

  Symmetri for inngang foran

  Hvordan "lede seerens øye" ved hjelp av inngangsplantinger

  I landskapsarbeid for inngangsdører prøver du å oppnå flere mål. For eksempel vil du:

  • Match inngangsplantingen til din husstil og større omgivelser
  • Lag et innbydende miljø (med mindre målet ditt er personvern)
  • Led betrakterens øye fra gaten til døren

  I disse bildene av landskapsarbeid som viser inngangsdører, vil jeg gi eksempler på inngangsplantinger som viser hvordan hvert av disse målene kan oppfylles. Kommentarer følger med hvert av bildene.

  Denne designen trekker betrakterens øye til inngangsdøren ved å innramme den med greske urner plantet med dverg Alberta-gran.

  Inngangen til inngangsdøren som er vist ovenfor, ligger ikke så langt fra gaten, noe som reduserer behovet (samt potensialet) for landskapsarbeid. Men det har ikke stoppet eierne fra å gjøre inngangsporten mer innbydende og interessant. Bruk av plantede greske urner i et symmetrisk arrangement som vist på bildet ovenfor er populært i landskapsarbeid for inngangspartier. Symmetri er spesielt viktig for formell landskapsdesign. Et slikt design er absolutt i tråd med husstilen, som indikert av de imponerende klassiske kolonnene. Legg også merke til mursteinsveien som fører fra gjerdet til inngangsdøren; visuelt tar den opp murverket i huset rett over gaten, noe som tyder på at dette landskapet er hjemme i nabolaget.

 • 02

  Symmetri med busker

  Dette bildet viser et lærebokeksempel på symmetri i landskapsdesign.

  I motsetning til huset i det forrige bildet, setter denne seg nok fra gaten til å invitere til mer omfattende landskapsarbeid. Og eierne har tatt hagen sin opp på invitasjonen. Stien av granittplate som fører opp til inngangsdøren til inngangsdøren, er foret med buksbombusker og trekker betrakterens øye mot inngangsporten. Boxwood busker er veldig populære i slike formelle landskap design. Symmetri oppnås igjen ved selve inngangsporten ved hjelp av container-dyrkede planter, og blir opprettholdt selv i grunnlagsplantingens ensartethet. Jeg vil gi ytterligere eksempler på bruk av symmetri for frontinnlegg senere i fotogalleriet.

 • 03

  Hytteinngang foran

  Fra den stramme formelle stilen til de tidligere bildene, beveger vi oss til et eksempel på hyttestilen.

  De som nærmer seg denne hagen, blir praktisk talt invitert til å sette foten på steinstien og vinket mot døren. Den innbydende auraen er resultatet av en gammeldags, hjemmekoselig inngangsdesign rett ut fra sidene i "The Adventures of Tom Sawyer." Den vine -dekket stakittgjerde utstråler den type varme som hyttestil landskap design er kjent.

 • 04

  Dekorative gjerder

  Fekting trenger ikke å være alt om sikkerhet (å holde inntrengere) eller privatliv (blokkerer utsikten til naboene i hagen din). Gjerde som er avbildet her, har en mer kreativ oppgave: å lede betrakterens blikk mot inngangen.

  På dette bildet fører de miniatyrdekorative gjerdene betrakterens øye pent til inngangsdøren. Som på det forrige bildet brukes stakettstilen til disse dekorative gjerdene. Et vanlig element i landskapsdesign i hyttestil, har stakittgjerder en sjarm om dem som sjelden matches av andre gjerdetyper. I forbindelse med de fargerike snapdragonblomstene myker disse parallelle dekorative gjerdene hardheten til fortauet.

 • 05

  Brosteinssti foran inngang

  Det sølvfargede bladverket til støvete møllerplanter brukes i dette eksemplet for å myke en brosteinssti.

  Brosteinsstien her er visuelt mer interessant enn fortauveien i forrige bilde. Men selv for en så attraktiv vei kan de "tøffe kantene" tåle å bli myknet opp på en eller annen måte. Ellers ville brosteinsstien bli oppfattet som for sterk mot gresset - nesten som om den hadde "pålagt" seg plenen. Men med plantingene av støvete møllere og begonier ser det ut til å smelte bedre inn. Eventuelle plantinger hadde vært bedre enn ingenting. Men i dette tilfellet ser den støvete mølleren ut til å fungere spesielt bra. Dens sølvfargede løvverk henter fargen på brosteinsstien, og derved myker kantene ytterligere.

 • 06

  Landskapstrinn ved inngangen foran

  Når man må opp en skråning for å nærme seg inngangsdøren din, er landskapsarbeidstrinn vanligvis svaret.

  I eksemplene på landskapsarbeid for inngangsdører som vi har vurdert hittil, har bakken mellom gaten og inngangsporten vært jevn. I slike tilfeller er det ikke presserende å forfølge målene om å lede betrakterens blikk mot inngangsporten og gjøre veien til inngangen til huset innbydende. Snarere er de estetiske hensyn - uansett hvor beundringsverdig det er. Poenget er at besøkende til huset ditt til slutt vil finne inngangsdøren, uansett landskapsarbeid.

  Men det er en helt annen sak når besøkende må gå opp en skråning for å nærme seg inngangsdøren din. Du har en praktisk, funksjonell utfordring som du først og fremst skal håndtere. Du må installere landskapsarbeid som gir tilgang fra gaten til inngangsdøren til inngangsdøren. Ikke bare det, men det må være trygt og må ikke oppmuntre til jorderosjon i skråningen. Etter at funksjonalitet har blitt adressert, kan du vurdere "curb appeal" (estetikk).

  Denne utfordringen blir vanligvis møtt ved å installere landskapsarbeidstrinn, som på bildet ovenfor, selv om noen huseiere kanskje foretrekker et dekk på flere nivåer (med trapper som forbinder nivåene). For å bremse, rammer mursteinssøylene inngangen til trappene, og søylene er toppet med ananaspynt. Det hvite metallrekkverket henger sammen med de på verandaen over.

  Alt i alt vil jeg si at huseierne i dette tilfellet gjorde en utfordring til en mulighet. Det som kan sees på som en vanskelig skråning å klatre i stedet har blitt lerretet for en attraktiv inngangsport.

 • 07

  Mursteinsøyler, ananas dekor

  Er landskapsarbeidstrinn vanligvis svaret
  Når man må opp en skråning for å nærme seg inngangsdøren din, er landskapsarbeidstrinn vanligvis svaret.

  Hvordan du lander for en oppføring avhenger noen ganger av hva slags eiendom du bor på. Dette huset har god plass og drar nytte av å ta imot gjester med storhet og med ananasinnredning, i form av finials.

  Finials er de små, dekorative, terminalfunksjonene øverst på gavl, gjerdestolpe, lampe, lyktestolpe, steinvegg osv. Finials er valgfrie, og er ikke-strukturelle elementer: jobben deres er estetisk og gir et "ferdig" preg en hardscape- funksjon.

  I det tidligere landskapsbildet hvilte mursteinsøyler utsmykket med ananasinnredning ved foten av en trapp med landskapsarbeid. Her er vi tilbake på et jevnt underlag. Mursteinsøylene, som er større på denne eiendommen, er en del av en vegg. Faktisk, murstein kolonner være større her, for å matche omfanget av deres omkringliggende og å holde sine egne med imponerende utvalg av stauder plantet alle rundt dem.

  Ananas dekor har blitt brukt som et symbol på "velkommen" siden koloniale Europa.

 • 08

  Hedge åpner seg som gate inn i hagen

  Mange planteelskere liker å holde "hardscape" strukturer (for eksempel gjerder og vegger) til et minimum i landskapsarbeidet. Hekkplanter kan være en flott erstatning.

  Så langt, hvor skillet mellom gaten og eiendommen har vært preget av en slags fysisk barriere, har det vært i form av gjerder og vegger. Men for de som forakter et slikt "hardscape", har du et alternativ som hviler helt i planteriket: hekker. Et eksempel er gitt i dette bildet. Besøkende som kommer fra gaten må passere gjennom en åpning i hekken for å nærme seg inngangsdøren ved hjelp av en steinsteinsti.

 • 09

  Rullestoltilgangsramper

  Inngangene til inngangsdørene som krever ramper for rullestoltilgang, kan fremdeles være attraktive.

  En lang rampe for rullestolbrukere er ikke veldig behagelig for øyet å se på. Men på dette bildet er plantingen av pelargoner foran rampen så fargerik at øyet har en tendens til å konsentrere seg om blomstene, ikke trekonstruksjonen.

 • 10

  Faux inngangsport med stak

  Her fører en pukksti til en hvit stakittgjerde. Denne falske landskapsarbeidet "ønsker" seerne velkommen, men porten er hagekunst, ikke en ekte inngang.

  På et forrige bilde møtte vi allerede et eksempel på et hvitt stakittgjerde som ble installert utelukkende for estetikk: det fungerte ikke for å holde noen utenfor eiendommen det gjaldt. På bildet ovenfor har den hvite stakittgaten igjen en estetisk hensikt. En isolert struktur ytterst på hagen, den ønsker ikke besøkende velkommen mot et inngangsparti, men likevel gir det en innbydende sjarm til landskapet. Fordi hvite stakittgjerder plantet med blomster utstråler en hjemmekoselig følelse, kan de injisere slik varme i et landskap selv der de ikke er funksjonelle. Slike hvite stakittporter er eksempler på "faux landskapsarbeid": de gjør en ting, men si en annen, hvis du vil.

 • 11

  Fullskala symmetri ved inngangen

  I dette bildet av landskapsarbeid foran, vil du legge merke til oppmerksomhet på detaljer som går utover plikten.

  Ikke bare er det en fin bruk av symmetri på dette bildet, men huseiere avkortet også denne utsøkte landskapsarkitekturen med et snev av TLC: de rosa tulipanene i dørdekorasjonen henter de rosa tulipanene i containerhagene som flankerer inngangspartiet..

 • 12

  Plante urner på verandaen

  Noen fram oppføringer ikke bare ringe for symmetri: de skriker for det. Slik er tilfellet med denne frontinngangen, prydet av et utsmykket gjerde av smijern.

  Dette formelle huset kompletteres pent av de symmetrisk arrangerte planteurna på verandaen.

 • 13

  Innramming av frontinngang

  En beplanting trenger ikke å være plassert, smekk opp mot en frontinngang for å ha innvirkning på den..

  Denne beplantningen ligger ute på plenen, flere meter fra inngangsdøren. Men fra forskjellige punkter på gaten rammer de to dvergalbertranene pent inngangen.

  Hvis du er interessert i landskapsarbeid rundt frontoppføringer, vil du også sjekke ut tipsene mine om grunnplantinger.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail