Insiderhemmeligheter som bare landskapsarkitekter vet (men vil ikke fortelle deg)

Er det viktig å prioritere når du anlegger budsjett
Siden noen typer hardscape er ganske dyre, er det viktig å prioritere når du anlegger budsjett.

Enten det er å ha installert hardscape-funksjoner, utføre gjøremål eller velge planter til hagen, er det nyttig å bli klok over de innsidehemmelighetene som landskapsarkitekter ikke alltid deler med amatører. Å tenke som en profesjonell kan spare deg for mye penger, tid og frustrasjon. Best av alt: Å låse opp hemmelighetene til proffene kan hjelpe deg med å forvandle plantingen din fra bare en samling eksemplarer til et sofistikert landskapsdesign.

Prioriter dine hardscape-valg

Hardscape-funksjoner gir fantastisk struktur i hagen, men ikke alle er like nødvendige. Siden noen typer hardscape er ganske dyre, er det viktig å prioritere når du anlegger budsjett. Prioriter de prosjektene som er avgjørende for din glede av landskapet ditt.

For eksempel, selv om du kanskje blir begeistret over ideen om å få bygget en eliterrasse (fylt med utekjøkken osv.), Vil du ikke like det veldig mye hvis du baker i solen. En enklere uteplass med overbygd pergola kan være en bedre investering for deg. Det vil tilby et permanent, skyggefullt tilfluktssted hvor du kan ta med mat for å spise utendørs, prate med gjester eller bare nyte blomsterbedene du har laget i nærheten.

Bruk plenpleiehacks for å spare tid

Å ta godt vare på en plen er et tidkrevende arbeid. Heldigvis er det noen hacks som de som kjenner bruker for å spare betydelig tid, inkludert:

  • Legge ned en klippestripe
  • Klipping med en gressklipper

Etter at du har lagt ned en klippestripe og ser hvor mye tid det sparer deg, vil du sparke deg selv for ikke å oppdage hagenes hemmelighet tidligere. Den består av en rad utleggere som skiller gresset fra et tilstøtende område eller struktur. Du kjører hjulene på den ene siden av gressklipperen på toppen av denne stripen, og gir deg et rent snitt langs grensen (du trenger ikke å gå tilbake senere og "røre opp").

For eksempel, hvis du for øyeblikket har en plen som støter rett opp mot et kjettinglenke, fjerner du gresset langs gjerdelinjen og erstatter det med utleggere. Hvis du gjør det, blir du nødt til å kjøre strengtrimmeren langs gjerdelinjen etter klipping for å klippe gress som klipperen ikke kunne komme til.

Spar ekstra tid ved å bruke en gressklipper i stedet for å klippe med et påsettet. Ikke bare vil du unngå å måtte fjerne en pose, tømme den og legge den på igjen, men de finstrimlede gressklippene fungerer som en gjødsel til plenen (noe som sparer deg tid til å kjøpe gjødsel og bruke den).

Få en balanse mellom monotoni og variasjon

Svært få mennesker foretrekker monotoni fremfor variasjon i landskapsdesign. Den gode nyheten er at det er noen enkle måter å injisere den varianten på. En måte er rett og slett å variere seernivået i stedet for å holde alt på ett plan. En landskapsberm vil gjøre dette, men det vil også smart plantevalg. Dyr en rekke forskjellige planter, når det gjelder høyde. Gi overganger mellom dem for en jevn flyt.

La oss si at en rad med landskapstrær strekker den nordlige grensen til hagen din. For å bringe betrakterens øyehøyde ned et hakk, plant solelskende busker foran den. Fullfør den tredelte designen med en kant av bakkeplanter helt foran.

Den dårlige nyheten er at huseiere noen ganger lar seg rive med av variasjon. Fengslet av skjønnheten til mange planter når de handler, kjøper de en "prøvestørrelse" for hver av dem. De vil vokse ett av dette og ett av det. Resultatet er en hodge-podge, og designet lider.

Proffene er lidenskapelige nok til å prioritere den generelle designen, selv om det betyr å gjøre uten noen vakre individuelle planter. En innsidehemmelig landskapsdesigner sverger til ved å plante som planter sammen i oddetall og gjenta den grupperingen andre steder i hagen.

For eksempel kunne tre gullhaugspireaer dyrkes sammen i en blomsterkant ikke så langt fra gaten, supplert med en gruppering på tre til i en grunnlagsbed. Hver gruppering vil oppnå større innvirkning enn en ensom busk, mens repetisjonen bringer enhet til designet, binder seg i forskjellige deler av hagen.

Du er kanskje ikke enig i alt som gartnere anbefaler, men husk at fagfolk er profesjonelle av en grunn. De kunne ikke fortsette å jobbe hvis de ikke visste hvordan de skulle få mest mulig ut av pengene, jobbe effektivt og utføre design som de aller fleste vil finne tiltalende. Du vil tjene på å forstå deres tankeprosesser selv når du ikke følger deres forslag i sin helhet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail