Hytteplanter

Andre kjente stauder som lenge har vært brukt som hytteplanter
Andre kjente stauder som lenge har vært brukt som hytteplanter, i tillegg til de som er oppført av Brooklyn Botanic Garden, inkluderer.

En liste over tradisjonelle hytte hageplanter vil omfatte ganske forskjellige. Vi tenker sannsynligvis først og fremst på noen av de mest elskede blomstene i verden. I listen som følger vil du også se andre typer planter. Dette er fordi slike plantinger tradisjonelt sett var mer enn bare noe pent å se på. Det antas at bøndene som pleide dem trengte å høste mat, kulinariske urter (brukt til krydder osv.) Og medisinske urter fra plantingen.

Typiske trekk

I tillegg til urtene som er oppført nedenfor, kan den typiske hyttehagen ha inneholdt epletrær. Inkluderingen av brennesle på denne listen over tradisjonelle hytteplanter kan overraske noen. Det er en type "luke" som mange av oss tenker på som en plage, men brennesle, når den er tilberedt riktig, fungerer som en næringsrik pott.

Legg merke til at kristtornbusker og barlindbusker kunne ha fungert i hekker og tjent det praktiske formålet med å holde ut husdyr.

Tradisjonelle planter

Listen nederst på siden gir bare et utvalg av tradisjonelle hytteplanter. Klikk på lenkene som følger med oppføringene for å lære mer om de aktuelle plantene. Disse valgene for hytteplanter er basert på en liste over blomster i Shakespeare Garden i Brooklyn botaniske hage. Som deres nettsted sier, "Denne sjarmerende hagen i engelsk hytte-hagestil viser planter som er nevnt i Bards dikt og skuespill." Vær oppmerksom på at i noen tilfeller der Brooklyn Botanic Garden lister opp en bestemt art av en hytteplante, inneholder listen bare slekten for å unngå unødig pedantry. Dermed er "hagesalve" inkludert i listen ganske enkelt som "salvie". Vær imidlertid oppmerksom på at ornamental salvie, 'Victoria blue'salvia er også ansett som en hytteplante.

Foruten urtene som er oppført nedenfor, ville urter med duftende blader generelt trolig ha vært populære som hytteplanter. Det duftende bladverket til en urt som søt woodruff ville blitt verdsatt som en nyttig vare. Slike løvverk kunne ha blitt høstet og brukt til å skjule ubehagelig lukt i en jordbruksmiljø der det ikke var noe som å løpe ned til hjørnebutikken for å kjøpe Lestoil.

Andre muligheter

Andre kjente stauder som lenge har vært brukt som hytteplanter, i tillegg til de som er oppført av Brooklyn Botanic Garden, inkluderer:

Anbefalte varianter

Påskeliljer Ryllik Columbine
Gul alyssum Krokus Revehanske
Hyasint Klatring av hortensia Holly
Iris Død nesle Lavendel
Peon Orientalsk valmue Rose busker
Salvie Barlind Timian
Tulipaner Brennesle Blomstrende kvedebusker
Flerårige ungkarsknapper Biebalsam Maltesisk kors
Søte erter Avens Pearlbush
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail