Hvordan leie en søppelcontainer for husrenovasjon?

Vil du si at du vil leie en "førti gård"
For eksempel, hvis du leide en 40 kubikkmeter container, vil du si at du vil leie en "førti gård".

Ved riving eller riving av rom før renovering, vil du generere en betydelig mengde søppel.

I de fleste lokalsamfunn er det ikke tillatt å sende byggematerialer som tømmer, gips, metall og glass med din ukentlige søppeltjeneste.

Et utmerket valg for mellomstore til store husrenoveringsprosjekter er å leie en dumpster (eller avfallsbeholder). Sammen med å ansette et transportfirma, er containerutleie et praktisk valg for huseiere.

Bunnlinjen

 • Huseiere kan leie avfallsbeholdere på samme måte som entreprenører gjør for store prosjekter.
 • Parkering av containeren på gaten innebærer bytillatelser og ekstra kostnader.
 • Den optimale størrelsen for ombygging av hjemmet er omtrent 20 til 25 meter.
 • Hold fronten på containeren klar ved å bruke trafikkegler.
 • Kostnaden for en 20 meter container er ca 220€ i 5 dager pluss 97€ per tonn.

Kjenn lingo

Siden containerselskaper vanligvis har å gjøre med entreprenører, kan de bli utålmodige med en huseier som ikke kjenner terminologien eller detaljene ved å leie en avrulling.

 • Navn: "Container" og "roll-off" er begge akseptable vilkår for disse store metallkassene.
 • Yards dimensjoner: Containere leies i standard kubikk yard størrelser. I stedet for å si "kubikkmeter" kan du imidlertid også si "yard" eller "yarder." For eksempel, hvis du leide en container på 40 kubikk, vil du si at du vil leie en "førti gård".

Koste

I store storbyområder ville en 20-yard container være 220€ for leie som inkluderer avlevering, henting og en 5-dagers leie. Eventuelle ekstra dager vil være 11€ per dag. I tillegg koster det 97€ per tonn.

Du kan trenge tillatelse hvis den går på gaten

Det lokale håndhevelseskontoret for parkering eller byggetillatelseskontoret kan gi deg informasjon om tillatelser som trengs hvis du parkerer containeren på gaten.

Hvis du har plass til å plassere den på din egen eiendom, gjør du dette slik at du ikke trenger å bekymre deg for billetter, bøter eller tillatelser.

Bor du i en gate med et nabolag, er det nesten sikkert at bestemmelsene i huseierforeningskontrakten ikke tillater avrulling uten tillatelse. Unntak kan være tilgjengelige ved å møte for foreningens styre.

Hold plassen foran beholderen fri

Enten containeren skal på gaten eller eiendommen din, trucken som faller av og henter containeren trenger rom for å manøvrere.

Det er ingenting som er verre enn å ringe en irritert lastebilsjåfør fordi han ikke kan komme inn igjen.

Mer sannsynlig vil avrullingen rett og slett ikke bli plukket opp. I beste fall vil du bare bli forsinket i flere dager. I verste fall vil containerselskapet belaste deg for kjøreturen, en legitim kostnad.

Hvilken størrelse container å leie?

Du vil nesten helt sikkert trenge en container som er en størrelse større enn du tror du trenger.

Tepper, skrap av tre, gipsvegg ― alle disse avfallsproduktene tar opp volumet.

Betong, stein og smuss er mer vekt enn volum, og vanligvis kan du bare fylle beholderkvartalet fullt (bekreft dette hos utleieselskapet).

Se vegghøyde

Beholdere med lignende volum kan komme i forskjellige dimensjoner. En dimensjon du vil spørre utleieselskapet om er høyde. Det er vanskelig å løfte tyngre materialer over siden av en høy container, så spør om du kan få en lavere container.

Grunnleggende størrelser på containere

10 kubikk yard container

 • Størrelse: Se for deg en metallboks som er 12 meter lang, 8 meter bred og 4 meter høy.
 • Kommentarer: En ti gårdsplass vil ikke komme deg veldig langt hvis du gjør et betydelig hjemoppussingsarbeid. I beste fall kan du bruke den til å rive ut et lite bad.

20 kubikk yard container

 • Størrelse: Se for deg en boks som er 22 fot lang, 8 meter bred, 4,5 meter høy.
 • Kommentarer: Dette handler om den minste størrelsen på beholderen du noensinne skulle få. Dette vil romme avfallet fra et lite kjøkken eller et komplett bad uten å klemme og knuse.

30 kubikk yard container

Dette passer foran de fleste hus uten for mye klage fra naboer. Du kan plassere tepper, gips og tre i et 30-gårdsrom uten for mye problemer. Hvis du avhender betong eller stein, trenger du også en større container, siden du ikke kan fylle beholderen veldig høyt.

40 kubikk yard container

Se for deg en metallboks med samme lengde og bredde som de andre beholderne, men hele 8 meter høye. 40-yarden er et monsterrull som er ment for større renoveringsarbeider.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail