Tips for sikker, effektiv gressklipping

Må du sørge for å rive opp klippene etter at du har klippet
Hvis gressklippene rett og slett blir kastet ut av rennen, må du sørge for å rive opp klippene etter at du har klippet.

Å klippe plen er en av de ferdighetene som mange mennesker forestiller seg er for lett å kreve instruksjoner. Det er også en ferdighet som de fleste virkelig kan bruke god informasjon for. Her er noen tips om hvordan du klipper plenen trygt og med gode resultater.

Velg riktig slåmaskin

Enten du kjøper en slåmaskin eller låner utstyr, velg en slåmaskin som er riktig for jobben. Hvis plenen er mindre enn 500 m2, bør du vurdere å spole gressklipperen. Denne fortsatt relevante relikvien er mindre støyende enn gassklippere og enklere å bruke enn elektriske gressklippere med ledninger som kan være til sjenanse. For større plener er en gressklipper raskere, og alternativene for gressfangere og mulching vil spare tid på opprydding. Ikke bry deg med en rideklipper med mindre du har minst en hektar med plen å ta vare på.

En batteridrevet gressklipper er et flott alternativ på alle nivåer. Disse gressklipperne brenner ikke bensin og bruker ingen olje, så de er miljøvennlige. Og de fleste modeller er betydelig roligere enn gressklippere med bensinmotorer. Fordi de ikke har noen strømledninger, tar batteridrevne gressklippere raskt over det elektriske markedet, og mange produsenter tilbyr nå svært pålitelige modeller.

Hold klipperen i god stand

Før du begynner å klippe, se etter hindringer i klipperens blad området, spesielt hvis klipperen ble nettopp kjøpt. Tilsett litt olje til de bevegelige delene hvis de føles stramme. Hvis gressklipperen er mer enn ett år gammel, kan det hende at knivene må slipes, ellers vil plenen din se rufsete ut etter at du har klippet den. Et lite kjent faktum er at nye gressklippere har kniver som ikke er spesielt skarpe. En ny gressklipper vil prestere mye bedre hvis bladet slipes før den brukes første gang.

Noen mennesker er redde for ideen om et knivskarpt slåmaskinblad, men faktisk kutter et skarpt blad mer effektivt og er derfor faktisk tryggere enn et kjedelig blad. Det er lett nok å lære å slipe kniver, men hvis du er usikker, kan din lokale jernvareforretning tilby denne tjenesten eller kunne anbefale en kommersiell slipetjeneste.

En generell gressklipperjustering hver vår er en god ide, spesielt for bensindrevne gressklippere.

Still hjulhøyden riktig

Generelt bør varme sesonggress, som zoysia, kappes til en høyde på 1,30 cm til 2,50 cm, eller maksimalt 5 centimeter. Kjøligsesonggress, som bluegrass og svingel, trives i en høyde på omtrent 8 centimeter eller til og med 9 centimeter. Klippehøyden kan vanligvis justeres ved å heve eller senke hjulene på en slåmaskin. Se på siden av gressklipperen din for å finne låser eller brytere som lar deg justere høyden på hjulene. Moderne gressklippere kan ha fjærbelastet justeringsfunksjon som gjør at en enkelt spak kan justere høyden på alle fire hjulene.

Rydd gårdsplassen før du klipper

For sikkerhets skyld, fjern gjenstander og merk hindringer før du begynner å klippe plenen. Bruk en rive for å plukke opp grener, løse steiner, hundebein, små leker, flasker, bokser eller andre slike gjenstander. Alle gjenstander som ligger på bakken kan kjøres med stor hastighet ut av gressklipperen, og når hastigheter så høyt som 200 miles per time. Hvis det er lavtliggende gjenstander som ikke kan flyttes, for eksempel rør, merker du plasseringene slik at du ikke kommer borti dem ved et uhell.

Klipp tidlig og ofte

Å klippe plen er en av de ferdighetene som mange mennesker forestiller seg er for lett å kreve instruksjoner
Å klippe plen er en av de ferdighetene som mange mennesker forestiller seg er for lett å kreve instruksjoner.

For best mulig plen, klipp tidlig (om morgenen etter at dugg har tørket på gresset) og så ofte som gresset ditt krever. Hvis du leter etter en tidsplan, bør eiere av sunt (det vil si kraftig voksende) gress forvente å klippe minst en gang i uken i gjennomsnitt (annenhver uke vil det gjøre, hvis du er opptatt). I veldig vått, varmt vær må du kanskje klippe oftere enn ukentlig. Det er imidlertid bedre å bli styrt av gresshøyde enn av en bestemt tidsplan.

Fra en sunn plen er det best å klippe ofte. Som andre flerårige planter holder gressene seg sunne når ikke mer enn en tredjedel av ny vekst til enhver tid fjernes. Så klipp ofte for å trimme gressbladene med ikke mer enn en tredjedel av lengden.

Bruk riktig klippemønster

Riktig klipping innebærer frem og tilbake mønster - ikke klipping rundt i en spiral. Gå i et raskt gangtempo; går du for sakte, vil gress fange opp og tette bladene. Vurder gressklipping som en slags trening. Bruk et lignende frem og tilbake mønster hvis du bruker en klippeklipper, og fortsetter i pene, jevne rader. For å klippe rundt et blomsterbed eller tre, gjør du to runder rundt hindringen, først i den ene retningen, deretter den andre.

Du får de beste resultatene hvis du klipper i omganger med halv omgang - med den nye passeringen som overlapper forrige pass med halve klippebredden. Selv om dette kan virke som mer arbeid, tar det mindre tid og energi, fordi bevegelsen for gressklippingen er jevnere (mindre gress å kutte i hvert pass). Det sørger også for at du klipper alt du savner ved første pass - du trenger ikke å gå tilbake senere for å trimme opp grove eller rufsete flekker.

Endre opp dette mønsteret for hver klippeøkt. Hvis du klipper i nøyaktig samme mønster hver gang, kan klipperhjulene til slutt danne små hjulspor i plenen din. Hvis du endrer mønster, hindrer du også at knivbladene slår gresset i samme retning hver gang. Gresset vil stå rettere hvis du veksler slåtteretning.

Ryd opp etter klipping

Når du er ferdig, bruk en plenhark til å samle gressklipp. Det eneste unntaket fra dette er hvis du bruker en gressklipper, i så fall bør du la utklippene jobbe seg ned gjennom gresset og til slutt fungere som en gjødsel. Studier har vist at i løpet av en sommervekstsesong, slik at mulchklipp kan brytes ned i plenen, tilsvarer en full påføring av granulær gjødsel. Imidlertid er mulchklippere designet slik at gressklipp hakkes flere ganger mens de snurrer seg under klippedekket. Hvis gressklippene rett og slett blir kastet ut av rennen, må du sørge for å rive opp klippene etter at du har klippet.

Etter hver klipping må du rengjøre klippebladene med vann og sprute litt olje på de bevegelige delene for å forhindre rust.

Flere tips

  • Installere en gressklipper stripe rundt omkretsen av plenen gjør plenklipping gå mye mer jevnt.
  • La aldri barn leke i nærheten når du klipper plenen: noe kan fly ut av utkastrennen og forårsake skade. Du skal heller ikke ta barna "med på turen" på en rideklipper.
  • Når gressklipping er et skrånende område, forhindrer du ulykker ved å alltid klippe over skråningen, ikke opp og ned. Unntaket fra dette er når du bruker en ridende gressklipper, er sikrere når du kjører opp og ned i bakker.
  • Gressklipping bør gjøres når gresset er tørt. Våt gress kan føre til at du sklir, og fuktige utklipp vil klumpe seg og tette. Ved å klippe fuktig gress blir det også sårbart for soppsykdommer.
  • Hvis gress tetter til knivene eller utløpssjakten til en slåmaskin og motoren begynner å sputter, må du slå av motoren og sørge for at bladene har sluttet å rotere før du løfter klipperen forsiktig for å fjerne rusk.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail