Hvordan bli landskapsdesigner?

Hvordan hjalp landskapsdesignprogrammet deg mest på vei til å bli landskapsdesigner
Hvordan hjalp landskapsdesignprogrammet deg mest på vei til å bli landskapsdesigner?

Noen mennesker liker landskapsarbeid så mye at de ønsker å gå utover DIY-nivået; de ønsker å bli profesjonelle landskapsdesignere. Hvis det beskriver deg, vil det være nyttig for deg å høre hvilke skritt en bestemt person nå er vellykket i feltet, tok for å komme dit. Profesjonell landskapsdesigner, Paul corsetti, forteller historien sin i intervjuet som følger:

Spørsmål: Hva er inntrykket ditt av online-programmer rettet mot noen som ønsker å bli landskapsdesigner, men som ikke kan delta på skolen på heltid?

A. Jeg tror at så lenge programmet som undervises er basert på solid kunnskap om landskapsdesign, er det en flott start for teorien om design. Et godt program bør være praktisk å lære elevene ved å gjøre faktiske prosjekter, i stedet for å lese og undersøke hvordan andre gjorde jobben sin.

Spørsmål: Hva slags ferdigheter bør noen som ønsker å bli landskapsdesigner spesielt fokusere på finsliping mens de "jobber seg opp", det være seg i skolen eller på relaterte jobber?

Svar: Jeg vil anbefale å fokusere på å skaffe deg et bredt spekter av evner.

Å lære plantene dine og hvordan du arbeider med vanskelige jordarter er avgjørende hvis du vil bli landskapsdesigner. Du må gjenkjenne hvilken type jord du designer hager for. Hvis du ikke tenker på det, kan du ha en mislykket hage og et dårlig rykte om noen år.

Når en arbeider i slutten av konstruksjonen av ting, bør en landskapsdesigner lage notater om materialmengder, installasjonspraksis og eventuelle vanskeligheter. Jo vanskeligere en installasjon er, jo mer vil det koste klienten i det lange løp. En landskapsdesigner kan ha en vill fantasi og utmerket kreativitet, men når du designer steinblokker som skal plasseres i en hage hvor de må skrives inn over huset, vil klienten stille noen alvorlige økonomiske spørsmål! En annen tanke er å notere hvor lang tid det tar å utføre bestemte jobber. Jeg blir ofte spurt om hvor lang konstruksjonstiden vil være for å implementere designene mine.

En god landskapsdesigner bør nesten tenke som en entreprenør når han designer: å vite hvordan en konstruksjonsjobb vil fungere og å vite når man skal få øye på at en entreprenør er på sin grense for arbeidsferdigheter, noe som kan hindre prosjektet ditt. Er designet ditt for vanskelig å konstruere, eller fant du feil entreprenør? Det burde være et spørsmål du enkelt kan svare på som landskapsdesigner.

Når landskapsdesigneren ser etter måter å få en jobb til å bli jevnere for entreprenøren og lettere på en bygges budsjett, mens man fremdeles oppnår et fantastisk landskap, vil den landskapsdesigneren få flere henvisninger for fremtidig arbeid. Når designet er vanskelig og landskapsdesigneren blir enda vanskeligere, kan det hende at telefonen din ikke ringer så ofte.

Spørsmål: Er det noen spesielle landskapsdesignskoler du vil anbefale for noen som ønsker å komme inn i feltet?

A. Jeg kan fortelle deg om landskapskoleskolen jeg selv gikk på (Ryerson University, Toronto), selv om jeg ikke kan tilby mange anbefalinger utover det fordi jeg ikke har fulgt med på noen av programmene siden jeg var på skolen. Ryerson University tilbød et diplomprogram på 3 år og eliminerte det for å gjøre landskapsprosjektprogrammet til en grad (4-årig studie). Jeg tok det 3-årige programmet og gjorde deretter ytterligere 2 år på landskapsprogrammet.

I Ontario kan jeg teknisk sett ikke annonsere meg selv som landskapsarkitekt med mindre jeg er medlem av OALA (Ontario Association of Landscape Architects). På dette tidspunktet i karrieren har jeg ikke et landskapsarkitekt-stempel eller medlemskap med dem, så jeg må referere til meg selv som en "landskapsdesigner." Når man ser på arbeidserfaringen min, vil man si at jeg ikke har gått den tradisjonelle veien for å bli landskapsdesigner.

Det som er igjen i Ontario som fortsatt har et godt rykte er University of Guelph. Det som vil gjøre en god landskapsdesignskole er i utgangspunktet detaljene i programmet som en student lærer og hvor godt professorene som er involvert, kan undervise.

På skolen for landskapsdesign ble jeg lært å identifisere trær
På skolen for landskapsdesign ble jeg lært å identifisere trær og busker, og navnene og fargene på mange av dem også.

Q. om dine egne erfaringer fra landskapskole. Hvordan hjalp landskapsdesignprogrammet deg mest på vei til å bli landskapsdesigner?

EN. I utgangspunktet i landskapskoleskolen gikk vi gjennom mye praktisk arbeid. Vi vil ha faktiske byer eller byer til å kontakte skolen og tilby prosjekter som studentene kan ta på seg. Jeg kan tenke meg noen få prosjekter der vi faktisk satt på offisielle møter og presentasjoner av landskapsplankonsepter, møte med byplanleggere og slikt. Det var en flott opplevelse å lære oss hvordan ting var under ild.

I landskapsdesignskolen hadde vi noen ganger konkurranser for designprosjekter og fikk en viss frist for å fullføre dem. Noen prosjekter var strenge i den forstand: Fullfør det i tide eller ikke bry deg. De gjorde det for å vise tidsfrister i den virkelige verden og lære deg at uansett hvor mye arbeid du gjorde, hvis du ikke fullførte det i tide, ville du kaste bort tid, penger og krefter i den virkelige verden.

Som en tanke om de elektroniske programmene for å bli landskapsdesigner versus læring på heltid på skolen, jobbet det med jevnaldrende på landskapsdesignskolen og jobbet tett med professorene dine som lærte meg mest. Du lærte å jobbe som et team og godta innspill til designene dine. Kritikk er vanskelig å svelge, men når du setter prosjektet ditt opp på et skjermbrett foran alle de andre studentene og de tre professorene, og de sitter der og skyter hull i designet ditt, som du kanskje har brukt 20 timer på å pusse sammen og falle forelsket i, lærer du raskt at du ikke vet alt det er å vite. Å anerkjenne verdien av kritikk mot arbeidet ditt vil gjøre deg til en sterkere landskapsdesigner.Kritikk utfordrer deg til å gjøre det bedre med arbeidet ditt og får deg til å sitte der og se på hva du tegner og stille deg selv de vanskelige spørsmålene:

  • Ville dette passere i panelet med gjennomgang?
  • Hvor mange hull kunne de skyte inn i dette prosjektet?

Jeg har ikke det presset med professorene mine lenger; i stedet er det hos kundene mine nå. Hvis de ikke liker det, vil de nekte å betale meg? Må jeg starte på nytt eller bli sparket for ikke å få ideen om hva de vil se?

En av de tingene jeg likte mest på skolen for landskapsdesign var å lære grafikk og gjengivelse av tegninger. Det var en glede å lære hvordan fagfolk gjorde landskapstegninger og deretter ta den opplevelsen og gjøre den til noe som var mitt eget og unikt for mine hender. Jeg startet universitetsprogrammet mitt rett fra videregående skole med stor forståelse for kunst og fargebruk. Jeg var i stand til å bruke den kunnskapen på arbeidet jeg ble lært å gjøre. Da jeg fikk se hvordan jeg brukte markører for å gjengi tegningene mine, begynte moroa.

Spørsmål om eventuelle relaterte jobber du kan ha hatt etter at landskapsdesignskolen jobbet for noen andre, før du slo ut på din egen karriere som landskapsdesigner.

A. Mens jeg var på landskapsdesignskole (5 år) og litt etter at jeg var ferdig med programmet, gjorde jeg forsøk på å gjøre min egen entreprenør innen landskapsarbeid. Jeg oppdaget at det tok mange ressurser og dyktige arbeidere å holde denne jobben oppe. Jeg hadde gjort noen entreprenørarbeid noen ganger, men det vanskeligste var å finne dyktig arbeidskraft for å fullføre jobbene. Det endte med at jeg måtte kvitte meg med folk og fullføre arbeidet helt alene. Lange, lange timer og massiv hodepine fikk meg til å slutte å komme meg inn i disse situasjonene. På et tidspunkt bestemte jeg meg for å holde meg til å være hovedsakelig landskapsdesigner og gjøre konsulentarbeid og la en entreprenør håndtere konstruksjonen av designene mine.

Jeg jobbet for City of Toronto som gartner i en stor bypark (High Park). Jeg kalte det "å få betalt for å lære hagebruk." I skolen for landskapsdesign ble jeg lært å identifisere trær og busker, og navnene og fargene på mange av dem også. Men hvordan du kan jobbe med dem, beskjære dem, plante dem og pleie dem var ikke noe du kunne lære av bøker. I den jobben lærte jeg meg selv hvordan jeg skal beskjære store, tilgrovede busker og ha en tendens til delikate stauder. Jeg ble også lært om å vanne dem og holde ting i live under harde og varme sommertørker. Mangfoldet i åsene og flate områdene i parken lærte meg mye om mikroklima i et landskap og hvordan forskjellige forhold kunne støtte eller drepe forskjellige planter.

Derfra fikk jeg et jobbtilbud av en bekjent på hans forsyningsgård for stein og landskap. Han drev også en entreprenørvirksomhet, og jeg trodde dette ville være en god jobb for meg å begynne å bygge min forretningsklient. Jeg fant meg selv å jobbe lange timer og flytte mye tung stein. Jobben tillot meg å få mye produktkunnskap innen stein og bygningsmateriell knyttet til landskapsarbeid, da jeg jobbet i salgsslutten av virksomheten.

Sjefen min ba meg da om å prøve salgsarbeid ved å selge landskapsarbeidene sine i den andre enden av selskapet hans. Det var her jeg ble lært å prise jobber i detalj og presentere kontrakter for kunder. Jeg tror det var denne jobben som lærte meg hvordan jeg skal håndtere kunder på en-til-en-basis. Landskapsdesignskoleprogrammet mitt kombinert med min produktkunnskap og hagebrukbakgrunn gjorde at jeg kunne foreslå så mange ting og gi klienten en god forståelse av arbeidet.

Jeg forlot jobben på grunn av avstanden det var for meg å reise og de lange timene jeg jobbet. Jeg sluttet meg til et landskapsvedlikeholdsselskap og gjorde den jobben litt. De ble involvert med Home Depot Canada for å tilby landskapsinstallasjonstjenester. Jeg tok igjen rollen som selger for ett område. Igjen fant jeg meg selv å måtte selge jobben, bygge den for selskapet og jobbe for en liten lønn mens jeg gjorde det.

Jeg måtte sette meg ned og spørre meg selv: "Hvorfor tilbrakte jeg 5 år på landskapskole for å gjøre dette?" Det var omtrent den gangen jeg møtte Lawrence Winterburn på et høstshow der vi begge deltok (i eget utstillingsarbeid). Han likte designene mine, og han må ha likt meg, for han sa at vi trengte å snakke. Så vi gjorde det. Jeg bestemte meg etter å ha snakket med ham at det var på tide å starte opp min egen virksomhet og slutte meg til virksomheten hans, Garden Structure. Med litt hjelp og coaching fra ham har jeg ikke sett meg tilbake siden.

Beslektede artikler
  1. Landskapsdesign for nybegynnere
  2. Landskapsdesign fotogalleri
  3. Bakgårds landskapsdesign
  4. Gjør-det-selv-landskapsdesign
  5. Bilder av landskapsarbeid for inngangsdører
  6. Komponenter av flott landskapsarbeid
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail