Hvordan lage et enkelt murstein uteplass mønster for nybegynnere?

Det skal være 5 centimeter mellom toppen av sanden
Det skal være 5 centimeter mellom toppen av sanden og toppen av terrassekanten.
Oversikt
 • Total tid: 48 timer
 • Utbytte: 10 x 10 meter uteplass
 • Ferdighetsnivå: Mellomliggende
 • Anslått kostnad: 450€-600€

Terrasse murstein kan legges i en rekke forskjellige mønstre. Mønsteret er strengt tatt for utseende, og mursteinoverflaten vil utføre det samme uavhengig av mønsteret. For nybegynnere er det fornuftig å bruke et enkelt mønster som krever liten eller ingen klipping av murstein. Det beste alternativet er kanskje kurvveven, som er dekorativ og iøynefallende, men også veldig enkel å installere. Og hvis du velger å bygge en firkantet eller rektangulær uteplass og størrelse den slik at den passer til mursteinene, trenger du ikke å kutte noen murstein i det hele tatt.

De beste mursteinene å bruke til dette prosjektet er beleggstein eller mursteinbelegg. Disse er omtrent 5 centimeter tykke og har glatte, solide ansikter for å skape en fin gangflate. For et kurvvevdesign, som har et rutemønster, vil du at bredden på to murstein skal være lik lengden på en. Derfor er en ideell utlegningsstørrelse 10 centimeter bred og 20 centimeter lang.

Den enkleste måten å installere en uteplass på murstein er sandsettmetoden. Mursteinene legges på bakken, over et lag med komprimert grus toppet av landskapsstoff og et glatt sandlag. Etter at mursteinene er lagt, feier du sand inn i sprekkene mellom utleggerne for å låse dem på plass.

Koder og forskrifter

Ring bykontoret for å lære om alle krav til bygningskoder, reguleringslover eller arealbegrensninger som kan gjelde for prosjektet ditt. I de fleste områder trenger du ikke byggetillatelse for en enkel utlegningsplass, men regler for regulering og arealbruk kan spille inn. Hvis den foreslåtte terrassen ligger i nærheten av en eiendomslinje eller servitutt eller forkjørsrett, kan byen kreve en kartlegging av eiendommen og muligens annen dokumentasjon før du kan bygge.

Tips

Hvis leire murstein er ovnfyrt, er de hardere enn betong.

Det du trenger

Utstyr / verktøy

 • Målebånd
 • 8 innsatser
 • Liten slegge
 • Mason's line
 • Linjenivå
 • Skuffe
 • Rake
 • Langt, rett 2x4 brett
 • Snekkernivå
 • Håndstamp eller komprimator
 • Gummi klubbe
 • Kryssfinérskrap
 • Kost
 • Hageslange

Materialer

 • Beleggstein
 • Murstein terrassekant
 • Kompakt grus
 • Landskapsstoff
 • Sand

Bruksanvisning

 1. Merk terrassekantene

  Bruk innsats og murlinje for å lage layoutlinjer for terrassen. Baser dimensjonene på mursteinsbeleggstørrelsen; linjene skal representere murens ytterkant, ikke kanten. Du kan lage et oppsett med bare fire innsatser, men en bedre metode er å kjøre to innsatser i hvert hjørne, plassert omtrent 2 meter utenfor sidene av terrassen. Når du knytter linjer til innsatsen, markerer punktene der linjene krysser de faktiske hjørnene på terrassen. Dette oppsettet lar deg grave og klargjøre hele uteplassen uten at innsatsen kommer i veien.

  Forsikre deg om at strengoppsettet er firkantet ved å måle diagonalt mellom motsatte hjørner (der strengene møtes); oppsettet er firkantet når de diagonale målene er like.

 2. Hell strengene

  Plasser et linjenivå på hver layoutstreng og juster den ene enden av strengen opp eller ned etter behov, slik at linjen er perfekt. Senk deretter strengene i utforbakkeenden av terrassen 0,60 cm per meter terrasselengde. For eksempel, hvis terrassen er 10 meter lang, vil den skrå ned 6 centimeter fra den ene enden til den andre. Nedoverbakkeenden er der du vil at vann skal renne ut av terrassen; Vanligvis bør dette være enden lengst fra huset, slik at overflatevann kaster seg fra husets fundament.

 3. Grav området

  Grav ut terrassearealet til en dybde på 20 centimeter, og utvid utgravningen omtrent 15 centimeter utover mursteinsoppsettet på alle sider. Hell jorden for å følge layoutlinjene, og måle deg ned fra linjene mens du går for å opprettholde en dybde på 20 cm. Grav til full dybde langs de to sidene, grav deretter ut midten, sjekk med et langt, rett 2x4 brett og et nivå for å sikre at hele området er flatt og plant fra side til side; jordbunnen skråner mot nedoverbakkeenden, men vil være plan fra side til side. Tamp jorden grundig med en håndtamp eller en leid plate komprimator.

 4. Legg til en grusbunn

  Hell komprimerbar grus inne i det utgravde området til en dybde på 10 centimeter. Rake grusen jevn og jevn, hell den for å følge strengoppsettet, og tamp den slik at den blir grundig komprimert.

 5. Installer asfaltkant

  Feier du sand inn i sprekkene mellom utleggerne for å låse dem på plass
  Etter at mursteinene er lagt, feier du sand inn i sprekkene mellom utleggerne for å låse dem på plass.

  Installer asfaltkant langs kanten av terrassen, i henhold til produsentens anvisninger. Standard kantkant av plast er designet for uteplasser og er i stor grad skjult når mursteinene er på plass. Den er installert med metallspisser. Still murstein opp langs kantene for å sikre at kantplasseringen er nøyaktig (slik at du ikke trenger å kutte noen murstein). Kantingen skal passe tett mot mursteinene som passer. Fjern testmonterte murstein, og hold kantingen på plass.

 6. Tilsett sandlaget

  Legg landskapsstoff over grusen; dette undertrykker ugress og skiller grusen fra sandlaget. Hell 5 centimeter sand over landskapsstoffet. Bruk 2x4 som et påstøp for å glatte og jevne ut sanden. Det skal være 5 centimeter mellom toppen av sanden og toppen av terrassekanten. Fjern layoutstrenger og innsatser.

  Tips

  Sprøyt sanden med en mild tåke med vann til den er gjennomvåt. Dette hjelper til med å konsentrere og komprimere sanden.

 7. Legg første rad med murstein

  Legg de første mursteinene, start i det ene hjørnet og løp langs kantene for å fullføre en rad. Alterner hvert par av murstein slik at to er vannrette, så to er vertikale, og så videre. Trykk mursteinene forsiktig inn i sanden, og sett dem sammen så tett som mulig. Bank mursteinene med en gummiklubb for å sette dem i sanden, om nødvendig.

  Kjør en murlinje over den første raden, justert med forkanten på mursteinene. Trekk linjen stramt og fest den i endene med innsatser, eller klem dem bare til kantene. Rett mursteinene i første rad etter behov, slik at alle forkanter er jevne med linjen.

 8. Legg de resterende mursteinene

  Installer de resterende mursteinene, en rad om gangen, og flytt murens linje for hver rad. For komfort og for å forhindre flytting av de installerte mursteinene, legg et ark med kryssfiner på mursteinene for å knele på mens du jobber. Den siste raden skal passe tett mot kantene.

 9. Lås mursteinene med sand

  Spred sand over mursteinene, og fei deretter over terrasseflaten med en skyvekost for å bearbeide sanden i sprekkene. Sveip i flere retninger for å nå alle sprekker, og tilsett sand mens du går til sprekkene er fylt. Sprøyt uteplassen forsiktig med en hageslange for å legge sanden i sprekkene. Spred og fei mer sand i sprekkene, og spray igjen, til sprekkene er fullstendig fylt og sanden er satt.

 10. Fyll kantingen på nytt

  Fyll på bakkant av murstein med jord og torv eller annet landskapsmateriale. Dette skjuler kantingen delvis for å skape et ferdig utseende, og det hjelper å holde utleggere og kanter på plass.

Tips for å bygge en murstein

Hvis du trenger å kutte noen murstein for å passe til oppsettet ditt, kan du bruke en hammer og murmeisel eller en sirkelsag med et murblad. Men hvis du har mange kutt å lage, er det verdt det å leie en mursteinsdeler eller en murvetsag i en halv dag. Disse verktøyene lager mye raskere, renere kutt enn en hammer eller håndholdt sag. Det beste bladet å bruke til sagkutt er et diamantblad. Alternativt kan du bruke et slipende blad, men det kan slites raskt og vil ikke kutte så rent.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail