Hvordan gjøre ditt eget elektriske arbeid?

Men servicepanelarbeid er bare ett aspekt av elektrisk arbeid
Men servicepanelarbeid er bare ett aspekt av elektrisk arbeid.

Mange gjør det selv hjemme-renoverere er ikke redd for å ta opp en hammer og sag, men balk når det gjelder elektriske reparasjoner. Å gjøre ditt eget elektriske arbeid kan være en heldigvis ren oppgave som gir logikk og vitenskap - en avvik fra andre typer ombyggingsarbeid.

Gjør du DIY eller ansetter en proff?

Selv om du elsker å gjøre ditt eget hjemmearbeid, vil du av og til ønske å ansette fagfolk. Det er ingen skam i dette i det hele tatt. Proffene gjør dette arbeidet hver dag. Jobber som krever en bratt læringskurve for deg, er den andre naturen for dem. Ikke bare det, du har ikke nok tid til å gjøre alt.

Gjør det selv, elektrisk arbeid er forskjellig fra maling eller gulv. Makt er involvert. Selv når du tror du vet hva du gjør, kan du bli sjokkert. Å kombinere amatørisme med en kavaler holdning kan være en farlig ting.

Her er noen grunner til at du kanskje vil gjøre dine egne elektriske reparasjoner.

Elektrikere kan være knappe

Det er lett å finne folk som kan erstatte vinduene eller installere sidespor. De faller praktisk talt ut av himmelen. Men prøv å finne en elektriker når du trenger en. Sammen med rørleggere kan det være vanskelig å finne en god elektriker - spesielt en som har tid til å påta seg kontraktsarbeid for en gjør-det-selv-renoverer.

Elektrikere er dyre

Hvis du er innstilt på å spare penger på ombyggingskostnader, er det første stedet å begynne med dyktige bransjer som elektrikere. Ulempen med dette er selvfølgelig at "høyt dyktige" vil komme tilbake for å hjemsøke deg. Det er en læringskurve knyttet til elektrisk arbeid som du ikke finner i noe som rivningsarbeid.

Elektrisk arbeid er rent

Sammenlignet med installasjon eller riving av gipsvegger - eller andre former for renovering, er det elektriske arbeidet rent. Du kommer til å jobbe i et rent miljø for det meste, med mindre du er på et gjennomsøkingsrom eller loft. Sammenlignet med de fleste DIY-arbeid er det fantastisk pent. Når det er sagt, er det muligheten for perifert arbeid som ikke er så rent: bryte inn i gips for å få tilgang til kabler; å komme i rotete takhulrom; krype rundt i kjellere og gjennomsøkingsområder.

Det hele er logisk

Det er ikke noe klem med elektrisk arbeid. Alt er basert på velprøvde regler og metoder - alt veldig logisk. Du har bøker og bord for å veilede deg, og hvis noe ikke fungerer, er det en veldig reell grunn til at det ikke fungerer. Du kan ikke og bør ikke improvisere det elektriske arbeidet ditt. Det er ingen kanaltape, konstruksjonsliming, tilpasning eller fudging av elektrisk arbeid. Så hvis du er en regelfølger, kan elektrisk arbeid passe din stil.

Det er trygt

Er elektrisk arbeid trygt? Med passende forholdsregler er ikke elektrisk arbeid farlig. Selvtilfredshet i forbindelse med elektrisitet er imidlertid farlig.

Vurder dette: kretser kan trygt jobbes med så lenge strømbryteren er slått av. Når den kretsen er ødelagt, kan ikke strøm strømme til lyset eller veggvarmeren eller stikkontakten du tilfeldigvis jobber med.

Det er langt enklere enn mange DIY-renoverere kan forvente

Mange gjør det selv hjemme-renoverere blir avskrekket av ideen om å teste i det elektriske servicepanelet og installere nye kretser. Ja, kontakt med tappene i servicepanelet er en veldig seriøs virksomhet. Men servicepanelarbeid er bare ett aspekt av elektrisk arbeid. Den tunge løftingen av å kjøre nye kretser kan gjøres trygt av DIY-renoverere, og hvis de velger det, kan de ansette en elektriker for den siste jobben med å koble til servicepanelet. Eller enda bedre, bli utdannet på servicepanelet, og du kan trygt gjøre jobben selv.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail