Hva kan du forvente under en elektrisk inspeksjon?

Inspektøren vil også sørge for at det er riktig antall generelle belysningskretser
Inspektøren vil også sørge for at det er riktig antall generelle belysningskretser og generelle apparatkretser for hvert rom.

Enten det elektriske arbeidet for nybygg eller ombygging utføres av en autorisert elektriker, eller av deg, huseieren, inkluderer den riktige prosedyren vanligvis to anmeldelser fra en inspektør som er ansatt i samfunnets byggekodekontor. Elektriske inspeksjoner kan også finne sted av andre grunner, for eksempel når du vurderer å kjøpe et hus eller når du legger huset ditt ut for salg.

To runder med elektrisk inspeksjon

De mest omfattende inspeksjonene skjer når det gjøres elektriske arbeider som krever byggetillatelse, for eksempel under bygging av et nytt hjem eller større romtilbygg. Store ombyggingsarbeider til kjøkken eller bad krever også tillatelser og elektriske inspeksjoner. Målet med inspeksjonsprosessen er å sikre at gjeldende elektriske koder følges, for å sikre at installasjonen er trygg. I slike tilfeller må en elektrisk inspektør besøke deg ved minst to anledninger.

Den første kalles grov inspeksjon. Dette skjer når du har installert alle elektriske bokser, kabler, ledninger og ledninger til det punktet at du er klar for at veggene skal lukkes av overflater. Denne inspeksjonen må gjøres før isolasjonen er installert, slik at inspektøren har et oversikt over alle ledningene som går fra servicepanelet til inventar og apparater.

Den andre inspeksjonen finner sted når huset er ferdig, men før du får lov til å begynne å bruke plassen. Denne inspeksjonen kalles sluttkontrollen. På dette tidspunktet er alle veggene stengt, malingen er ferdig, gulvene er ferdige, og du er klar til å installere møblene. Forsikre deg om at alle kretsene fungerer, og at alle lysarmaturer er hengt og koblet til. Hvis inspektøren godkjenner arbeidet ditt nå, betyr det at det oppfyller profesjonelle standarder og at det er opp til kode.

Elektriske inspeksjoner kan være ganske perforerende og raske når en inspektør vurderer arbeidet til en profesjonell elektriker eller entreprenør som han kjenner og har jobbet med før. Det utvikles et tillitsnivå mellom inspektører og dyktige entreprenører, og inspeksjonene kan være litt mer enn formaliteter. Men du bør forvente en mer detaljert inspeksjon hvis du gjør det elektriske arbeidet selv. Det er god grunn til dette. Inspektører vil sørge for at amatørarbeid blir utført "opp til kode" og er helt trygt. Dette betyr ikke at du skal frykte inspeksjonene. Inspektører vil bare sørge for at arbeidet ditt er trygt, og de kan være en god informasjonskilde. Skulle du gjøre en feil, har du alle muligheter til å gjøre rettelsene,og inspektøren kommer tilbake så ofte som det tar for å sikre at arbeidet er trygt.

Hva inspektører ser etter

Men du bør forvente en mer detaljert inspeksjon hvis du gjør det elektriske arbeidet selv
Men du bør forvente en mer detaljert inspeksjon hvis du gjør det elektriske arbeidet selv.

Her får du en rask titt på hva en elektrisk inspektør ser etter under gjennomgangen av arbeidet:

  • Riktige kretser: Din inspektør vil kontrollere at huset eller tillegget har riktig antall kretser for det elektriske behovet i rommet. Dette inkluderer å sørge for at det er dedikerte kretser for apparater som krever det. Spesielt på kjøkken er det viktig at det er en dedikert krets som betjener hvert apparat som trenger et, for eksempel mikrobølgeovn, søppelkasser og oppvaskmaskin. Inspektøren vil også sørge for at det er riktig antall generelle belysningskretser og generelle apparatkretser for hvert rom.
  • GFCI- og AFCI-kretsbeskyttelse: GFCI-kretsbeskyttelse har vært påkrevd i noen tid for alle uttak eller apparater som er plassert utendørs, under klasse eller nær vannkilder, for eksempel vasker. Kjøkkenutstyr for små apparater, for eksempel, krever GFCI-beskyttelse. Inspektøren vil kontrollere at installasjonen inkluderer GFCI-beskyttede uttak eller strømbrytere der koden krever det. Et noe nyere krav er at de fleste elektriske kretser i et hjem nå krever AFCI (lysbue-feil kretsbrytere). Inspektøren vil også sjekke for å sikre at denne beskyttelsen følger kodekravene - enten ved bruk av AFCI-strømbrytere eller stikkontakter. Selv om eksisterende installasjoner ikke krever oppdateringer, må AFCI-beskyttelse inkluderes i enhver ny eller ombygd elektrisk installasjon.
  • Elektriske bokser: Inspektørene vil kontrollere at alle elektriske bokser er i flukt med veggen og at de er store nok til å imøtekomme antall ledere de vil inneholde, sammen med hvilke enheter som vil være inneholdt. Boksen skal festes ordentlig slik at enheten og boksen er sikre. Huseiere som gjør sitt eget arbeid, anbefales å bruke store, romslige elektriske bokser; ikke bare sikrer dette at du vil bestå inspeksjonen, men det gjør det lettere å fullføre ledningstilkoblingene.
  • Bokshøyder: Inspektørene måler utløp og byttehøyde for å se at de er konsistente. Vanligvis bør uttakene (mer korrekt kalt beholdere) være minst 30 centimeter over gulvet og brytere bør være minst 122 centimeter over gulvet. Dette er selvfølgelig underlagt visse kvoter. For et barnerom eller en handikapinstallasjon kan høydene være mye lavere for å gi tilgang.
  • Kabler og ledninger: Inspektørene vil gjennomgå hvordan kablene er festet i boksene. På det tidspunktet kabelen festes til boksen, skal kabelkappen stikke inn i boksen minst 0,60 cm, slik at kabelklemmene griper kabelen på kabelen, ikke selve ledningene. Det skal være minst 20 centimeter brukbar ledningslengde som strekker seg fra esken. Dette gir nok ledning til å koble til enheten og muliggjøre fremtidig trimming for å koble til erstatningsenheter. Inspektøren vil også sørge for at trådmåleren er passende til strømstyrken til kretsen-14-gauge-ledningen for 15-amp kretser, 12-gauge wire for 20-amp kretser, etc.
  • Kabelforankring: Inspektørene vil kontrollere om kabelforankringen er riktig. Kablene skal festes til veggpinnene for å feste dem. Hold den første stiften ikke far enn 20 centimeter fra en eske og deretter minst hver fjerde meter deretter. Kabler bør kjøres gjennom midten av veggpinnene for å beskytte ledningene mot inntrengning fra gipsskruer og negler. De horisontale løpene skal være minst 20 til 61 centimeter over gulvet, og hver gjennomføring av veggpinnene skal beskyttes av en metallbeskyttelsesplate. Denne platen holder skruer og negler i å treffe ledningen i veggene når gipsplaten er installert.
  • Ledningsmerking: Selv om det ikke kreves av koden, merker noen elektrikere og kloke huseiere ledningene de elektriske boksene for å indikere kretsnummeret og strømstyrken til kretsen. En inspektør blir sterkt beroliget når han eller hun ser denne typen detaljer i en ledningsinstallasjon.
  • Overspenningsvern: Hvis du har delikate elektroniske enheter som TV-er, stereoanlegg, lydanlegg og annet slikt utstyr, kan inspektøren anbefale å bruke isolerte bakkekontakter. Denne typen beholder beskytter mot gjeldende svingninger og interferens. Sammen med isolerte beholdere, vil overspenningsvern, enten individuelle eller hele husbeskyttere, beskytte disse sensitive elektroniske enhetene. Ikke glem elektronikkbrettene i vaskemaskinen, tørketrommelen, komfyren, kjøleskapet og andre følsomme apparater når du planlegger overspenning.

Bunnlinjen

For å spare deg selv for frustrasjon og hjertesorg ved å gjøre feil, er det lurt å spørre inspektøren om detaljene i nødvendige kretser og for instruksjoner før du begynner på noe arbeid. Noen inspektører har spesifikke preferanser som kan variere noe fra de offisielle kodekravene - og i dette tilfellet er det inspektøren som er loven. Inspektøren vil også sette stor pris på din åpenbare intensjon om å gjøre godt arbeid, og installasjonen din vil sannsynligvis passere lett når han besøker for å gjennomgå arbeidet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail