Samle og rengjøre kyllingegg

Det er to grunnleggende metoder for rengjøring av kyllingegg
Det er to grunnleggende metoder for rengjøring av kyllingegg: renseri og våtrengjøring.

Som en liten bonde, uansett om du oppdretter verpehøner til din egen familie eller selger egg på et bondemarked, vil du være sikker på at eggene er friske, rene og trygge. Riktig innsamling og rengjøring av kyllingegg er viktig for helsen til eggene, hønerne og de som spiser eggene.

Samle kyllingegg

Før du rengjør eggene dine, må du først samle dem. Og det er noen ting du kan gjøre for å sikre at eggene du samler er så rene som mulig og minimerer rengjøringsmengden som kreves senere.

Som en generell praksis, prøv å samle egg tidlig og ofte. Hvis du klarer det, samler du egg to ganger om dagen, noe som kan bidra til å holde dem rene. Det hjelper også til å forhindre at kyllingene spiser eggene. Å tillate egg å sitte over natten i reirbokser resulterer ofte i eggflekker eller ødelagte egg. Noen høner ser ut til å foretrekke å ligge på kantene av reirboksene eller til og med i dem. Over natten kan de kaste på eggene som er igjen i boksene, eller de tråkker på dem og knekker skjellene. Uansett, mangler en dag med egginnsamling vanligvis mye mer arbeid.

Et annet tips er å holde rede bokser godt fjærede. Forsikre deg om at hønsehusene har rikelig med spon eller halm. Hvis det er poop i rede boksene, må du rense det godt når du samler eggene og bytter ut halmen eller sponene. På samme måte, hvis en høne har ødelagt et egg, må du rense rotet grundig; Fjern alt vått og skittent halm. Nøye vedlikehold er en av de beste måtene å oppmuntre høner til å legge seg i rede boksene.

Rengjøring av kyllingegg

Hvis du lærer å rengjøre egg riktig, kan du forhindre at familien din og kundene dine - hvis du selger egg - blir syke. Det er to grunnleggende metoder for rengjøring av kyllingegg: renseri og våtrengjøring. Renseri foretrekkes fremfor våtrengjøring fordi det etterlater eggens naturlige antibakterielle beskyttende lag, kalt blomst, intakt og lar deg lagre eggene uten kjøleskap hvis ønskelig. Tørrrensing innebærer å tørke egget med en slipende svamp, loofah eller til og med fint sandpapir for å fjerne alt smuss og avføring fra skallet.

Hvis egg er veldig skitne eller har eggeplomme på skallene, kan det være nødvendig med våtrengjøring. Vask egg under varmt rennende vann fra en kran. Vannet må være varmere enn eggtemperaturen, men ikke varmt. Tørk hvert egg med et papirhåndkle, og legg det i en ren, åpen kartong eller rist. Rengjør de vaskede eggene ved å spraye dem med en løsning av blekemiddel fortynnet med vann.

Hvis du planlegger å selge eggene dine, kan du ta kontakt med fylkeskommunen for lokale og statlige regler som regulerer rengjøring av egg til salgs i ditt område.

Tips for lagring av egg

Når eggene dine er rene og tørre, pakker du dem i eggekartonger og merker kartongene med datoen eggene ble samlet inn. Generelt sett er det best å oppbevare egg i kjøleskapet. Våtrengjørte egg må kjøles ned, mens tørrengjørte egg (med blomsten intakt) kan kjøles eller oppbevares ved romtemperatur. Vanligvis varer alle egg lenger når de er nedkjølt.

Egg er gode i en måned etter datoen for oppsamlingen når de oppbevares i kjøleskapet. Eggene kan være gode i noen uker etter enmånedersmerket. Hvis eggene er eldre, kan du bake med dem eller koke dem hardt. Rengjørte egg kan holde seg ved romtemperatur i flere uker og bør vaskes umiddelbart før de blir kokt.

For å teste eggenes friskhet, bruk float-testen. Legg eggene i en bolle full av vann. Hvis et egg flyter, har det for stor luftlomme inne i skallet, noe som betyr at innholdet har fordampet for mye, og egget har sannsynligvis ødelagt. Kompost det. Du kan også bruke et sterkt lys for å se hvor mye luftrom det er inne i et egg; dette kalles candling.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail