Hvordan rengjør bærbare datamaskiner?

Her er et tips hvis du søler væske på den bærbare datamaskinen
Her er et tips hvis du søler væske på den bærbare datamaskinen, lukker den umiddelbart og bruker en tørr mikrofiberklut for å absorbere fuktigheten.

Noe av det beste med bærbare datamaskiner er at de kan brukes hvor som helst. Noe av det verste med bærbare datamaskiner er at de havner på klebrig restaurantbord, kimbelagte kjøkkenbenker og sjeldent vasket sengetøy. Og de tvilsomme overflatene berører bare ytterhuset. Tenk på hvor hendene dine har vært!

Unødvendig å si, bør bærbare datamaskiner rengjøres regelmessig for å holde dem bakteriefrie og fungere på sitt beste (mer om de muffinsmulene på tastaturet senere).

Tips

Her er et tips hvis du søler væske på den bærbare datamaskinen, lukker den umiddelbart og bruker en tørr mikrofiberklut for å absorbere fuktigheten. Sett den bærbare datamaskinen slik at tastaturet vender nedover for å tømme gjenværende væske. La den bærbare datamaskinen tørke helt før du trenger ekstra opprydding og før du starter den på nytt.

Hvor ofte du skal rengjøre den bærbare datamaskinen

Ideelt sett bør en bærbar datamaskin rengjøres minst en gang i uken for å fjerne bakterier og støv som kan forårsake funksjonsfeil.

Før du begynner

Før du rengjør, må du slå av den bærbare datamaskinen og koble den om nødvendig. Elektrisk strøm og væsker blandes ikke godt.

Det du trenger

Rekvisita

 • Oppvaskmiddel
 • Vann
 • Bomullspinner
 • Isopropylalkohol
 • Trykkluft (valgfritt)
 • Melamin svamp (Mr. Clean Magic Eraser), (valgfritt)
 • Håndklær for rengjøring av LCD-skjerm (valgfritt)

Verktøy

Bruksanvisning

 1. Bland en rengjøringsløsning for ytterhuset

  Nå som den bærbare datamaskinen din er slått av og ikke koblet fra strømmen, kan du blande en løsning av en del oppvaskmiddel til fem deler lunkent vann.

 2. Tørk av saken

  Dypp en av mikrofiberklutene i løsningen og vri den godt til den bare er fuktig, ikke drypper! Når den bærbare datamaskinen er lukket, tørker du av utsiden med den fuktige kluten. Hvis bunnen av saken har tungt smuss, kan det hende du må bruke melaminsvampen for å forsiktig fjerne skitten.

 3. Skyll og tørk saken

  Avslutt med å skylle kluten i vanlig vann, vri den igjen til den er fuktig, og tørk av hele saken en siste gang. La det lufttørke helt før du bruker det.

 4. Rengjør portene og kjøleåpningene

  Ta en titt på portene og ventilasjonene for å sikre at de er fri for støv og rusk. Du kan fjerne dem ved å bruke trykkluft. Bare vær sikker på å spraye fra en vinkel slik at støvet blåses bort fra åpningen, ikke dypere inn i den.

  Tørr mikrofiberklut til å tørke bort støv på LCD-skjermen
  Bruk en ren, tørr mikrofiberklut til å tørke bort støv på LCD-skjermen.

  Viften bak kjøleventilene er viktig for å holde den bærbare datamaskinen overopphetet. Men å sprøyte for mye trykkluft inn i bladene kan føre til at de spinner for mye og skader viften. Bruk en tannpirker eller bomullspinne for å holde knivene på plass når du gir viften en rask luftstråle for å fjerne støv.

 5. Rengjør og poler skjermen

  Bruk en ren, tørr mikrofiberklut til å tørke bort støv på LCD-skjermen. Hvis det er flekker eller andre ting på skjermen, dypp en ren mikrofiberklut i vanlig vann og vri den til den bare er litt fuktig. Tørk skjermen forsiktig fra topp til bunn for å fjerne smuss.

  Advarsel

  Det er to viktige "don'ts" når du rengjør en skjerm:

  • Ikke bruk et papirhåndkle eller noen skurende klut til å tørke av skjermen. De kan forårsake riper og etterlater.
  • Ikke spray noen form for vindusrenser, ammoniakk, eddik eller spritalkohol på skjermen. Det vil bli gjort skade som kan være irreversibel.
 6. Fjern løst rusk fra tastaturet

  Start rengjøringsprosessen ved å bruke en liten børste, en tørr tannbørste fungerer bra, for å løsne rusk mellom tastene. Du kan deretter tørke avfallet med en knapt fuktet mikrofiberklut. Du kan blåse bort søppel med trykkluft. Men med mindre du er veldig forsiktig og sprenger i 75 graders vinkel, kan du bare blåse rusk dypere inn i tastene.

 7. Desinfiser tastaturet og pekeplaten

  Tastaturet er vanligvis den germiest, smuldeste og skitneste delen av den bærbare datamaskinen. Å hoppe over vanlig rengjøring kan føre til hyppig sykdom fra bakterier og til og med redusere ytelsen til den bærbare datamaskinen.

  For å desinfisere området, bruk bomullspinner og isopropyl (rubbing) alkohol. Dypp vattpinnen i alkoholen og gi hver tast og pekeplate en god rengjøring. Alkoholen vil skjære gjennom oljene som er igjen av fingrene, og desinfisere området ved å drepe bakterier. Isopropylalkohol fordamper raskt og vil ikke skade elektronikken.

  Tips

  De fleste bærbare datamaskiner lar deg fjerne individuelle nøkler som kan trenge litt ekstra rengjøring. Bruk vattpinnen og alkoholen til å tørke av hele nøkkelen og til og med området under den. La nøkkelen og området lufttørke i et minutt, og bytt den ut.

 8. Rengjør periferiutstyr til bærbare datamaskiner

Hvis du bruker en ekstern mus, tastatur, styreflate eller ørepropper, må de også rengjøres. Bruk en lofri mikrofiberduk og litt spritalkohol for å gi alt en god rengjøring.

Og hva med vesken eller ryggsekken du bruker til å bære den bærbare datamaskinen? Når sist du rengjorde den? Å bli kvitt skitt, støv og søppel i vesken vil bidra til å holde den nylig rensede bærbare datamaskinen i sitt beste.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail