5 fargestifter du allerede har hjemme

Eddik er en av de mest effektive måtene å fjerne fargestift fra malte vegger
Eddik er en av de mest effektive måtene å fjerne fargestift fra malte vegger.

Fargestift på veggene - det er en uheldig ritual av foreldrepassasje, men oppryddingen trenger ikke legge til straffen. For en billig og effektiv måte å fjerne de fornærmende fargestiftene på, kan du henvende deg til vanlige husholdningsartikler og se dem forsvinne for øynene dine. Spesielt la eddik, det fantastiske universalrengjøringsmidlet, gjøre sitt.

Fjern fargestiften med eddik

Eddik er en av de mest effektive måtene å fjerne fargestift fra malte vegger. Eddiksyre i eddik bryter ned både voks og pigmentkomponenter i fargestifter. Hvis det fungerer på overflaten din, kan denne kjemiske reaksjonen spare mye skrubbekraft.

For å rengjøre fargestiften fra veggene, dypp en gammel tannbørste i ufortynnet hvit eddik og bruk den til å skrubbe bort flekken. Når du har fjernet alt støtende fargestift, tørker du av veggen med en ren, fuktig klut. Hvis du er bekymret for lukten av eddik, ikke bekymre deg: Når eddiken tørker, forsvinner lukten, og den etterlater ingen dvelende lukt.

Eddik er et nyttig rengjøringsmiddel for mange husarbeid. Det er et perfekt valg for denne oppgaven, fordi det er billig, ikke-giftig og trygt for de fleste overflater.

Advarsler

Test eddik på et lite område før du bruker den på hele flekken. Ikke alle malinger og overflater vil reagere gunstig på behandlingen, og du vil kanskje ha hell med et av alternativene som er forklart nedenfor.

Som med ethvert rengjøringsmiddel, unngå all kontakt med øynene og langvarig hudkontakt.

Flere fargestifter

Eddik er kanskje ikke det beste alternativet for hver veggflate. Hvis du oppdager at eddikprøven din ikke var en suksess, kan du prøve et av disse triksene.

Vanlig (ikke-gel) tannkrem er et verktøy som utallige foreldre har brukt for å fjerne barnets kunst fra veggene, og det har til og med vellykket fjernet rot etter permanente markører. Tannkrem kan hjelpe deg med å sikre at disse merkene ikke blir permanente - ikke på klokken din uansett. Bare skrubb tannkremen inn med en gammel tannbørste eller klut og skyll med vann.

Baking soda er et mildt slipende middel som også kan være effektivt. Dypp en fuktig fille i natron, skrubb den forsiktig inn og skyll med en annen fuktig klut.

Noen ganger fungerer det mest åpenbare svaret: En blyantgummi kan gjøre susen for små merker. Vær veldig forsiktig da du ikke vil gni av malingen, og bruk et enda lettere preg på tapet. Hvis en vanlig viskelær ikke fungerer, kan en kunstners viskelær gjøre trikset.

Vend deg til kjøkkenet eller badekaret

Løsningen på fargestifterproblemet kan være rett i kjøleskapet eller på badet. Foreldre har brukt majones, peanøttsmør, barberkrem og til og med håndkrem for å fjerne fargestifter fra maling. Prøv å gni den valgte "fjerneren" i fargestiften og la den stivne i flere minutter. Tørk den bare av med en fuktig klut.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail