13 Overraskende bruksområder for ketchup rundt hjemmet

La den virke i omtrent 15 minutter før du polerer
Hvis flekken er usedvanlig tung, smør på ketchupen og la den virke i omtrent 15 minutter før du polerer.

En av Europas favorittkrydder kan brukes til mye mer enn å dyppe pommes frites. Ketchup, som de fleste av oss har for hånden, kan brukes til å rengjøre mange ting rundt huset.

Nesten alle ketchupoppskrifter inneholder eddik og eddiksyre i eddik fungerer som et mildt rengjøringsmiddel for å skjære gjennom forskjellige typer smuss. Selv tomatene inneholder litt sitronsyre som sitroner som kan hjelpe til med rengjøring. Merket og prisen spiller ingen rolle. Generiske merkevarer fungerer bra for rengjøring.

Som med alle rengjøringsmidler, før du tar tak i et helt prosjekt, må du teste litt ketchup på et lite sted først for å se hvor godt det fungerer for oppgaven din.

Morsomme fakta

  • Ketchup finnes i 97% av europeiske hjem.
  • National Ketchup Day feires 5. juni.
  • Hver mann, kvinne og barn i Europa bruker omtrent tre flasker ketchup hvert år.

Gjør sølvglans

Det er frustrerende når du tar tak i favorittarmbåndet ditt i sterlingsølv for å ha på deg bare for å oppdage at det er plettet og at du er tom for sølvpolering. Nå for ketchupen. Påfør en ketchupdukke på en myk klut og spred den på armbåndet og gni bort. Skyll godt og tørk med en myk klut. Hvis flekken er usedvanlig tung, smør på ketchupen og la den virke i omtrent 15 minutter før du polerer.

Løsne påbrent mat

Hvis du har glemt en gryte på komfyren og latt maten brenne, kan ketchup bidra til å lette skrubbingen og spare litt albuefett. Dekk den brente maten rikelig med ketchup. Dekk til gryten og la den sitte over natten. Syrene hjelper deg med å løsne maten fra metallet, og deretter kan du vaske og skylle lettere.

Polsk kobber kjøkkenutstyr

Kobberpotter, panner og vannkokere er vakre og foretrekkes av mange kokker. Imidlertid kan de lett sverte. Fordel et lag med ketchup over kobberet og la det virke i 10 minutter. Gni med en myk klut og skyll godt. Hvis flekken er spesielt tung, dryss et tungt saltlag over ketchupen før du begynner å pusse. Saltets milde slitende virkning vil bidra til å fjerne flekken.

Berolige en boo-boo

De fleste av oss har noen små pakker med ketchup fra hurtigmatbestillinger som ligger i en skuff. Oppbevar dem i fryseren for å lage mini-ispakninger. Ketchupen fryser ikke så hardt som en isbit og vil formes rundt et barns skinnede kne eller en arm med et insektbit.

Buff messing

Messingbeslag på skap og dører og messingtilbehør som lysestaker og skåler kan skinne etter rengjøring av ketchup. Smør på et lag med ketchup og la det virke i 10 minutter. Gni med en myk klut og skyll godt. Tørk med en myk klut.

Forvis bugs

Hvis billyktene, grillen og støtfangerne dine er belagt med vanskelige å fjerne feil, er det ketchup til unnsetning. Coat de berørte områdene med ketchup og la den virke i minst 15 minutter. Ta tak i en skrubbebørste med myk bust og gi området en god rengjøring. Skyll godt og tørk.

Fjern rust fra metall

Kjøkkenutstyr, utemøbler og hageverktøy kan utvikle små rustflekker. Påfør et tykt lag med ketchup og la det sitte i 30 minutter. Gni med en myk klut og skyll godt. Denne løsningen fungerer best på små rustflekker, ikke på metall som er dekket helt eller korrodert med rust.

Skinn rustfritt stål

Hvitevarer og redskaper i rustfritt stål får ofte stygge vannflekker. Sprøyt litt ketchup på en myk klut og poler bort på metallet. Avslutt med å skylle med en fuktig klut og tørk deretter med en myk klut.

De-skunk hunder

Når hunden din møter en ganske skremt eller sint skunk (du vil vite når det skjer), vil du bli kvitt lukten så snart som mulig. Mange sverger til tomatjuice som en god luktfjerner, men et belegg med ketchup på pelsen vil fungere like bra. Lykopen, en kraftig antioksidant, i tomatene sammen med vitaminene A, C og K er til og med bra for Fidos hud!

Resirkuler disse ketchupflaskene

Når du har alt i hjemmet, hagen og garasjen din, og Fido lukter søtt, ikke kast våre ketchup-sprutflasker.

  • Skyll godt og bruk en for å lage den perfekte dispenseren for pannekakedeig eller cupcake glasur. Flasken er enkel å håndtere og forhindrer mye drypp.
  • Flaskene er også perfekte som en malingsdispenser for barnas fingermaling eller lim. Bare vær sikker på å merke hver container på riktig måte!
  • Til slutt, hvis du virkelig elsker ketchup. Spar opp 10 flasker i samme størrelse, fyll dem med litt sand eller ris, og lag et innendørs bowlingspill for barna.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail