Rengjør alt sitron-lime spray

En klar bonus for å bekjempe bakterier mens du rengjør! La sprayen sitte i flere minutter for tøffe
En klar bonus for å bekjempe bakterier mens du rengjør! La sprayen sitte i flere minutter for tøffe rengjøringsjobber.
Oversikt
 • Arbeidstid: 5 minutter
 • Total tid: 5 minutter
 • Utbytte: 2 kopper oppløsning
 • Anslått kostnad: 7,50€

Denne oppløftende allsidige sprayen kombinerer kraften til tre effektive grønne rengjøringsingredienser - sitroner, limer og eddik - og den kan brukes nesten hvor som helst i hjemmet ditt fra badet til kjøkkenet til vinduene. Bare pust inn den friske sitrusholdige duften, og du vil bli inspirert til å få gjort seriøs rengjøring hjemme hos deg! Ikke bare det, men med sine trygge, miljøvennlige og kostnadseffektive ingredienser som rengjør og desinfiserer naturlig, vil du ikke ha noe imot å bruke det sjenerøst siden det er så lett å piske opp en ny batch!

Det du trenger

Utstyr / verktøy

 • 1 sprayflaske

Materialer

 • Saft av en sitron
 • Saft av en lime
 • 1 kopp destillert hvit eddik
 • 1 kopp vann

Bruksanvisning

 1. Saft sitron og lime

  Saft sitron og lime og sil saften gjennom en naturlig klut eller ubleket kaffefilter i en målekopp for å fjerne all massen. Ellers kan massen tette sprøyten.

 2. Bland alle ingrediensene sammen

  Tilsett sitronsaft, limejuice, eddik og vann i en sprayflaske. Riste godt.

 3. Sprøyt det på et område som trenger rengjøring, og la det trekke i bløt

  Sprøyt det på alt som trenger rengjøring og la det sitte i noen minutter for å la mineralavleiringer løsne, fett oppløses, smuss å løfte og overflater som skal desinfiseres.

 4. Skyll området godt eller poler det rent

  Skyll godt med vann med mindre du gjør en rask rengjøring, eller rengjør speil eller vinduer, og tørk deretter med en ren, myk klut for å få en stripefri glans.

Eddik og vann i en sprayflaske
Tilsett sitronsaft, limejuice, eddik og vann i en sprayflaske.

Den lave pH (dvs. 2,0 pH for sitron og 2,2 pH for eddik) og syreinnholdet i sitrus og eddik (henholdsvis sitronsyre og eddiksyre) gjør det til et ugjestmildt miljø for mange mikroorganismer å vokse. Det er flott å bekjempe bakterier og mugg mens du rengjør!

Dessuten hjelper det høye surhetsnivået til sitroner, limer og eddik med å løsne mineralforekomster, som kalk og kalsium, og oppløse såpeskum på grunn av deres alkaliske natur. I tillegg hjelper dette rengjøringsmidlet med å fjerne flekker, som kaffe og te, så det er spesielt flott for rengjøring av kjøkkenvasker og mer.

Tips

 • Gjør om en gammel t-skjorte. Skjær den i rengjøringskluter og bruk en av bitene til å sile sitron og lime. Bruk en håndholdt sitruspresser. Disse er gode hvis du har en. Klem sitron eller lime "bakover" med innsiden av den mot dreneringshullene, slik at essensielle oljer, som er antiseptiske, antimikrobielle, antivirale og bakteriedrepende, frigjøres fra skallet når den komprimeres. En klar bonus for å bekjempe bakterier mens du rengjør! La sprayen sitte i flere minutter for tøffe rengjøringsjobber. For mineraloppbygging rundt inventar eller overdreven mugg i dusjen, gi denne sprayen litt mer tid til å jobbe før du rengjør den med en gammel tannbørste, eller skrubbebørste (to av de 10 beste verktøyene du kan bruke til din grønne rengjøring), henholdsvis. Skyll deretter godt.
 • Bruk den med litt natron for ekstra skrubbeaksjon. Prøv å drysse litt natron eller dette aromaterapi-rengjøringsmiddelet i vasken, badekaret, dusjen, toalettet, stekeovnen eller på koketoppen, og bruk sprayen for å dempe den for å lage en pasta. La den sitte en stund for tøffe jobber, og rengjør den med en cellulosesvamp eller skrubbebørste, og se på hvordan oppbygget såpeskum, smuss, fett, rust og lukt forsvinner. for bruk på marmor siden de kan etse overflaten. Eddik kan irritere øynene dine hvis kontakt oppstår. Skyll rikelig med vann i 5-10 minutter hvis produktet kommer i øynene. Advarsel: Bland aldri eddik med blekemiddel.. Det vil skape giftig klorgass. Så før du bruker eddikbaserte rengjøringsmidler, må du gjøre en mental sjekk for å forsikre deg om at du ikke blander den med noen blekemiddelbaserte rengjøringsmidler du kanskje har glemt om, for eksempel drop-in toalettskålrengjøringsmidler eller blekemiddel, for eksempel.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail