Sodium Laureth Sulfate Oversikt

Sodium laureth sulfate må ikke forveksles med natriumlaurylsulfat
Merk: Sodium laureth sulfate må ikke forveksles med natriumlaurylsulfat.

Sodium laureth sulfate er en hvit til gulaktig pasta eller væske som brukes som vaskemiddel og overflateaktivt middel i mange personlige pleie- og rengjøringsprodukter.

Andre navn

Sodium laureth sulfate er ofte referert til som SLES, men det kan også gå under flere andre navn som nevnt i Us Department of health & human services database for husholdningsprodukter og Environmental arbeidsgruppens huddyp kosmetiske database.

Vanlige synonymer: CAS # 009004-82-4; Laureth-8 karboksylsyre, natriumsalt; PEG- (57,8 eller 12) lauryletersulfat, natriumsalt; Polyetylenglykol (5, 7, 12, 400 eller 600) lauryletersulfat, natriumsalt; Natriumdodecylpoly (oksyetylen) sulfat; Sodium laureth- (57,8 eller 12) sulfat; Sodium lauryletersulfat; Natriumlaurylsulfatetoksylat; Natrium polyoksyetylenlauryleter sulfat

Kjemisk formel: CH3 (CH2) 10CH2 (OCH2CH2) 2OSO3Na

Merk: Sodium laureth sulfate må ikke forveksles med natriumlaurylsulfat. De to er forskjellige kjemikalier. Imidlertid er natriumlauretsulfat ofte laget av natriumlaurylsulfat.

Hvordan det fungerer

Sodium laureth sulfate fungerer godt som skum, renere og avfettingsmiddel. Så hvis du bruker et produkt som produserer mye skum, bobler eller skum, kan det veldig godt inneholde SLES.

Rengjøring bruker

Sodium laureth sulfate brukes ofte i vaske- og håndvaskemidler. I tillegg finnes det i rengjøringsmidler, tepperensere, toalettrengjøringsprodukter, flekk- og luktfjernere, universalrengjøringsmidler etc.

For å se spesifikke produkter som kan inneholde den, kan du prøve å søke i databasen Us Department of health & human services husholdningsprodukter, Miljøarbeidsgruppens "guide til sunn rengjøring" eller Good Guide. Du må heller ikke anta at bare fordi et produkt er "grønt" eller miljøvennlig at det ikke inneholder det. For eksempel bruker Simple Green Naturals Dish Washing Liquid det.

Andre bruksområder

Sodium laureth sulfate er ikke bare begrenset til rengjøringsbruk, det kan også finnes i mange produkter for personlig pleie, som sjampo, ansiktsrens, sminkefjerner, såper, kroppsvask, boblebad og til og med tannkrem! Sjekk den gode guiden eller miljøarbeidsgruppene for huddyp kosmetisk database for kosmetiske produkter som kan inneholde den. Tenk alvorlig helse- og sikkerhetseffektene av natriumlauretsulfat før du bruker produkter sammen med dem.

Regulering

Når natriumlaurethsulfat brukes i produkter for personlig pleie, overvåkes det av European Food and Drug Administration (FDA). For rengjøringsbruk overvåkes det av Environmental Protection Agency (EPA).

Helse og sikkerhet

I følge arbeidsgruppen for miljø kan natriumlaurethsulfat irritere hud, øyne og lunger.

Avhengig av hvordan den produseres, kan den også inneholde andre kjemikalier med ugunstige helseeffekter. Campaign for Safe Cosmetics forklarer at natriumlaurylsulfat ofte blir omdannet til mildere natriumlauretsulfat gjennom en produksjonsprosess som kan resultere i 14 dioksan, som er et sannsynlig kreftfremkallende menneske. Etylenoksid er et annet mulig biprodukt av produksjonsprosessen og regnes som et kreftfremkallende middel av det internasjonale byrået for forskning på kreft. Det som særlig gjelder er at verken 14 dioksan eller etylenoksid vises på ingrediensetiketter fordi de ikke er teknisk produktingredienser.

Miljøeffekter

Bortsett fra helse- og sikkerhetseffektene som er nevnt ovenfor, mangler miljødata.

Grønne alternativer

Det er mange produkter på markedet som ikke inneholder natriumlaurethsulfat, og som gjør like godt med en jobbrengjøring. Du ser kanskje ikke så mye skum eller så mye skum, men det betyr ikke at du ikke får jobben gjort! Sørg for å lese produktetiketter nøye, for selv noen produkter som markedsføres som grønne eller helt naturlige, kan inneholde det.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail