Hvordan drepe gress naturlig ved hjelp av aviser

Metoden som er skissert her vil drepe høyt gress så sikkert som det vil drepe kort gress
Metoden som er skissert her vil drepe høyt gress så sikkert som det vil drepe kort gress.

Organiske gartnere lurer ofte på hvordan man kan drepe gress og eliminere plener uten å bruke herbicider - og uten for mye arbeid. Det er en enkel og naturlig måte å gjøre jobben som forberedelse til å åpne opp plantesenger. Det er en metode som innebærer å bruke aviser til å kvele plenen, noe som også gir deg sjansen til å resirkulere avisene.

Jobben går ganske raskt hvis du har mange aviser å jobbe med. Men kvelingsprosessen tar flere måneder å spille ut, så denne metoden appellerer mest til gartnere som har tid på sin side. Legg avisene ned om høsten hvis du vil ha hagearbeid på stedet neste sommer.

Klipping er valgfritt

Noen gartnere som bruker denne metoden for fjerning av gress, begynner med å klippe gresset, men dette trinnet er valgfritt. Metoden som er skissert her vil drepe høyt gress så sikkert som det vil drepe kort gress. Det eneste argumentet for å plage med klipping er at det er lettere å få aviser til å ligge flatt på kort gress enn på høyt gress. Men begge tilnærmingene vil fungere, så det er virkelig opp til deg.

Legge avisene

For å drepe gresset effektivt, er det viktig å huske på to ting når du legger avisene over plenen:

 • Avislaget må være tykt: ca. 10 ark.
 • Overlapp hver 10-arks bunke med aviser med neste bunke på rad. Overlappingen skal være noen centimeter. På samme måte, når du begynner å legge en ny rad, overlapper du den med den første raden (slik at overlappingen skjer i begge retninger: opp og ned, pluss venstre mot høyre).

Når du begynner å legge aviser, kan du oppleve at du kaster bort for mye tid på å åpne avisdeler og telle arkene (for å komme til 10). Men når du fortsetter, vil du naturlig utvikle en raskere (hvis mindre presis) metode.

Du kommer til å lære omtrent hvor mange ark per seksjon (det være seg sport eller hva som helst) er normen med den aktuelle avisutgiveren. Når du har fått muligheten for det, begynner du ganske enkelt å legge seksjoner ned, uåpnet. Dette vil bety å legge flere individuelle "helvetesild" (for å bruke en analogi til taktekking av et hus), men det vil øke hastigheten på prosessen. Det er en snarvei som du vil utvikle en følelse for når du kommer i gang.

Selv om sprøyting av vann på avisene (for å hindre at de blåser rundt) kan virke som en god idé, men å fukte dem gjør det faktisk vanskeligere å jobbe med. De vil ha en tendens til å bryte fra hverandre når de er våte. Så hold avisene tørre mens du sprer dem.

Siden du skal bruke mulch som et siste trinn, er en bedre måte å holde avisene i å blåse ved å ha en bøtte med mulch hendig, slik at litt mulch kan påføres umiddelbart på avisene hvis vinden begynner å bli et problem.

Dekker avisene med mulch

Når du er gjennom å legge aviser, kan du gå tilbake og spre et lag med mulch (5 eller 15 centimeter) jevnt over avisene. Et tykt lag med mulch vil presse avisene tett mot plenen, noe som vil kvele gresset raskere. Nå som du er ferdig med å jobbe med avisene, spray litt vann over hele området. Dette vil ytterligere pakke ned mulken og få torv til å råtne raskere.

For å drepe gresset effektivt
For å drepe gresset effektivt, er det viktig å huske på to ting når du legger avisene over plenen.

Nå er det bare å vente (minst flere måneder) på at avislaget og mulken skal drepe gresset. Sod, aviser og mulch vil til slutt bryte sammen og legge næringsstoffer til jorden din. På det tidspunktet vil du være klar til å starte hagearbeid i rommet.

Aviser kontra papp

Mange gartnere vil gjerne konvertere et plenområde til en blomsterbed (uten å bruke herbicider) eller starte en grønnsakshage fra bunnen av, men tanken på rototilling, graving av torv for hånd eller til og med å leie en torvkutter kan være skremmende. Dette gjelder spesielt hvis du har et stort plenområde.

Å drepe gress ved å legge aviser på det er en flott løsning for noen gartnere, men andre synes selv denne metoden er litt for mye arbeid. Siden et ark fra en eske du bryter ned (bølgepapp) dekker et større område på en gang enn et ark avis, og siden papptykkelsen betyr at du ikke trenger å stable den 10 ark dypt, lurer noen naturlig på å legge papp er en bedre løsning enn å legge avis på grunn av hvor raskt jobben går.

En av innvendingene fra eksperter mot papp er at den er mer ugjennomtrengelig enn avis. Så det begrenser sterkt hvor mye luft og vann som kommer ned i jorden. Dette ville være dårlige nyheter for planter som vokser i nærheten av det.

Men dette er et klassisk tilfelle av behovet for å vurdere sammenheng før man trekker konklusjoner. I sammenheng med mulking mellom busker og / eller stauder i en blomsterbed, ville det være en forferdelig idé å bruke papp. Men hvis du bare ønsker å drepe gresset ditt slik at du kan åpne området for å plante noe annet senere (etter at papp har brutt sammen), holder ikke den innvendingen mot papp.

En mer alvorlig innvending mot papp vil bli reist av økologiske gartnere. Mens de fleste aviser i dag er trygge å bruke i hagen, er typen papp som finnes i fraktbokser mer kompleks og mer problematisk.

Bølgepapp består av et linerbrett på toppen, et annet linerboard på bunnen og det bølgepappede mediet i midten. Lim holder arket sammen. En pappeske kan også ha et voksaktig belegg, tape, klebrig etiketter, blekk for å produsere bokstaver eller dekorative funksjoner, etc.

En klistremerke for organisk hagearbeid vil være hardt presset for å spore opp materialene som brukes i hvert trinn for å lage bølgepapp for å sertifisere at de alle er organiske. En kompromissløsning ville være å bruke papp bare i områder der prydplanter skal dyrkes. Også, hvis du har mye papp å velge mellom, velg typen som ikke har matriser på og uten voksaktig belegg.

Disse hensynene til side, å drepe gress med papp fungerer veldig mye på samme måte som å drepe gress med aviser:

 • Legg pappet på toppen av gresset.
 • Dekk papp med mulch.
 • Slå ned hele området.
Beslektede artikler
 1. Hvordan starte en plen fra frø?
 2. Hvordan bli kvitt plenen din med Crabgrass?
 3. Hvordan kontrollere flått i gården din?
 4. Hvordan ser Crabgrass ut?
 5. De beste plantene for rådyrkontroll
 6. Busker som blomstrer på gammelt treverk (fjorårets vekst)
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail