Landskapsarbeid med hunder i tankene: tips til hundeeiere

Hvis du dyrker planter i en slik mulch i et solrikt område
Hvis du dyrker planter i en slik mulch i et solrikt område, velg tørkebestandige planter, siden stein blir varm om sommeren.

Det er ingen grunn til at du ikke kan være eier av både en hund og en attraktiv hage. Men landskapsarbeid med hunder i tankene gir utfordringer som kan kreve noen kompromisser. Vær forberedt på å utføre en balansegang mellom hva designeren i deg ønsker og hva det å eie denne typen kjæledyr krever.

Hvis hundene dine får lov til å løpe rundt i hagen, må du sannsynligvis gjøre justeringer når det gjelder hva du har på eiendommen din og hvordan du vedlikeholder den. Hvis du ikke klarer å lage noen innkvartering, kan hundene ødelegge hagen din.

Unngå urinflekker med hardscape

Hunder og plen blander seg ikke godt. For små områder, bør du vurdere å bytte fra en gresslett til hardscape, som består av ikke-levende landskapsmaterialer som murstein, betongbelegg og steiner. Fordelene med hardscape går utover løsninger for landskapsarbeid med hunder, siden hardscape tilbyr et lite vedlikeholds alternativ til gress som hindrer plenpleie, som ikke bare kan være arbeidskrevende, men også dyrt. Stein og mur er spesielt nyttig for pooch-eiere fordi de minimerer rotet som hundene lager gjennom graving, vannlating og vanlig gammel slitasje.

Benytt deg av mulch av pukk. Hvis du dyrker planter i en slik mulch i et solrikt område, velg tørkebestandige planter, siden stein blir varm om sommeren. Ikke plasser steinbarken direkte opp mot plantene.

Kjenn dine grastyper

Hvis du foretrekker gress og avviser ideen om å innlemme hardscape, bør du vurdere å bytte til en annen type gress. Noen gress holder bedre på fottrafikk, potetrafikk og ulike andre former for misbruk. Blant de varme sesonggressene er Bermuda-gresset blant de tøffeste. Hvis du trenger et kjølig sesonggress for landskapsarbeid med hunder, kan du prøve høyt svinggress.

Alternativer for grønt gress

Installasjon av en tøffere type gress løser bare ett plenpleieproblem som oppstår i landskapsarbeid med hunder: nemlig slitasje på gresset. Det vil ikke gjøre noe for å løse problemet med hundens urin. Noen ganger kalt "hundeflekker" eller "valpeflekker", dette er de stygge gule flekkene eller "forbrenningene" på gresset forårsaket av nitrogen og salter i hundens urin.

Men det er en type "grønt teppe" som løser problemet med urinflekker: kløver. Kløverplener har mange fordeler fremfor gressplener. Hvis du er hundeeier, vil du spesielt sette pris på at kløver ikke flekker slik gresset gjør etter å ha blitt utsatt for hundeurin.

Fortynnende urin hos hunden

Hvis du ikke klarer å gi avkall på den skjøre typen gress som valpen din påfører for øyeblikket, kan du fortsatt forhindre urinflekker med årvåkenhet. Når du ser en hund tisse i gresset, skynd deg til hageslangen. Slå på den og ta den med til området der hunden din nettopp har urinert. Tørk området med vann, skyll det og fortynn de skadelige elementene i urinen.

Gjerder for hundevennlige tun

En måte å holde hunder borte fra de delikate plantene i hagen din, er å bygge gjerder rundt dem. Inngjerdede hager har en egen sjarm og nyter noe av en gårdsplassfølelse. Piketgjerder av tre kan være spesielt attraktive, det samme kan tregittergjerder. Planter noen flerårige blomster bak et hvitt stakittgjerde, og du er godt på vei til å lage en engelsk landlig hage som vil gi deg uendelig glede.

Alternativt kan du bruke gjerder for å lage et bestemt område der hunden din kan streife rundt.

Wire bur

Hvis du trenger et kjølig sesonggress for landskapsarbeid med hunder
Hvis du trenger et kjølig sesonggress for landskapsarbeid med hunder, kan du prøve høyt svinggress.

Plasser ledningsmerder rundt trær og busker for å forhindre at urin fra hund når stammer og røtter og skader dem. På den måten kan hunder gjøre forretninger, og du kan slappe av og vite at hundens urin ikke vil drepe favorittplantene dine. Trådmerder er ganske enkle å bygge:

  • Kjøp en rull med kyllingetråd, høy nok til at hundene dine ikke kan hoppe over den.
  • Kjør fire innsatser i bakken rundt treet eller busken, omtrent 2 meter fra løvverk eller bark. Nå måler du omkretsen av det firkantede området som dannes av innsatsen.
  • Bruk denne målingen til å kutte av en ledningslengde.
  • Kjør ledningslengden fra stav til stav, og bind ledningen til stavene med hyssing eller glidelåser.

Resultatet er et innhegning som holder hunden din i sjakk. Vær imidlertid oppmerksom på at denne strategien representerer et alvorlig kompromiss for landskapsarbeidet ditt. Bruk den bare som en siste utvei. Kyllingtråd er ikke spesielt attraktivt, men du kan forbedre utseendet med dekorative stolper for innsatsen din.

Løsning av problemer med hundesti

Hvis et gjerde omgir eiendommen din, må du ikke prøve å dyrke planter i området rett ved siden av gjerdet. Hunder er territoriale, og deres favorittgang i en inngjerdet hage vil være rett langs gjerdet, noe som resulterer i stygge "hundestier".

I stedet for å bekjempe hundens forutsigbare tendens, kan du velge å installere steinganger over eksisterende hundestier. Nå vil alle være lykkelige: hunden har fremdeles sin vei, og du får et bedre hageområde. Steinveier utstråler sjarm og er et ønskelig tillegg til landskapsarbeidet ditt, uansett hundeproblemer.

Modifisering av hundens atferd

Her er hva som kan gjøres for å oppmuntre til ny atferd som løser problemet med urinflekk.

Et alternativ er å trene hunden din for å begrense toalettplassen til et bestemt område. For å lette opprydding må du sørge for at det angitte området har en overflate av smuss eller grus.

Noen har antydet at en endring i hundens diett (for eksempel å blande litt tomatjuice i hundemat) kan nøytralisere de skadelige elementene i hundens urin før den noen gang har sjansen til å skade gresset ditt.

Et dyrt (men levedyktig) alternativ er å investere i et elektrisk hundegjerde. I dette tilfellet, i stedet for å sette den langs hele omkretsen av eiendommen din, ville den bli installert på en slik måte at muten din ble begrenset til et bestemt område i hagen din. Bedriftene som selger disse produktene sender fagfolk hjem til deg ikke bare for å gjennomføre installasjonen, men også for å trene hunden din slik at de raskt vil tilpasse seg innesperringssystemet.

Plante-toksisitetsbevissthet

Hvis plantingen i hagen din har en betydelig grad av mangfold, er det en god sjanse for at du dyrker giftige planter uten å vite det. Du vil bli overrasket over hvor mange av de vanligste landskapsplanter og innfødte frivillige inneholder minst noen deler (blader, bær osv.) Som er giftige. Hvis du har hunder, katter eller små barn, må du lære mer om giftige planter.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail