Tips for dyrking av en grønn plen

Kanskje er det fordi de enkelte gressplantene fungerer i fellesskap
Kanskje er det fordi de enkelte gressplantene fungerer i fellesskap og sammen danner noe vi kjenner som "plenen."

Når du ser på naboens hage, sier du kanskje til deg selv: "Gresset er alltid grønnere på den andre siden." Fortvil ikke. Hvis du ser etter for mye tekke, gir plenen nok vann og lærer hvordan du klipper og bruker plengjødsel riktig, vil gresset være grønnere på begge sider av gjerdet (og kanskje til og med litt grønnere på siden din).

Ta tak i tekket

Thatch er et naturlig forekommende lag med primært dødt gress, og ligger på toppen av plenen din. Den består av udekomponerte stengler, stoloner, jordstengler og røtter. Hvis halmlaget blir mer enn ca 1,30 cm tykt, kan det være usunt for gresset ditt og bør fjernes gjennom en prosess som kalles avlukking.

Hvis plenens tåkeoppbygging er omtrent 1,30 cm, har du et mindre problem med plenetekst som det er ganske enkelt å håndtere. Et tykt lag (for eksempel 1,90 cm eller mer) krever bruk av en kjernelufter eller en vertikal slåmaskin. Begge kan leies fra ditt lokale utleiesenter.

Gi det nok vann

Hva er den årlige nedbøren som kan forventes i regionen din? I tørre klima er det nødvendig å installere et vanningsanlegg for å kunne dyrke gress. Men i det tåkete nordvestlige Stillehavet er det forståelig at mange velger å la Mother Nature gjøre vannet. For de fleste av oss andre vil ikke beslutningen om å ha et vanningsanlegg for vanning av plener være så tydelig. Kostnader er ofte den viktigste faktoren, men husk at på vannet kan et vanningsanlegg spare deg for penger fordi det er mer effektivt enn andre vanningsmåter.

Uansett hvilken metode du velger, må gresset ha nok vann på en jevn tidsplan for å forbli grønt og sunt. Mens overvanning kan føre til egne problemer, mangler en undervannet plen kraft og motstandskraft for å konkurrere med ugress og sykdommer, for ikke å snakke om å holde seg grønn.

Fôr for å bekjempe ugress

Vi vet at vi må gjødsle tomatplantene i hagene våre eller potteplanter på vinduskarmene våre. Men det er lett å overse nødvendigheten av å spre gjødsel over gresset vårt. Kanskje er det fordi de enkelte gressplantene fungerer i fellesskap og sammen danner noe vi kjenner som "plenen." Men det er mer nøyaktig å tenke på en plen som millioner av individuelle planter som må mates regelmessig.

Gjødsling av plenen går hånd i hånd med bekjempelse av plenen. Når gresset tar inn gjødselens næringsstoffer, vil rotsystemet utvide seg og begynne å dekke blanke flekker. Ugressfrø stoler på at de bare flekkene tar tak. Når du fjerner disse flekkene, treffer du ugress der det virkelig gjør vondt. Ideelt sett, takket være gjødsling og annet vedlikeholdsarbeid, vil du komme til et punkt der gresset ditt er så sunt at det trenger ut mest ugress.

Den beste måten å tilfredsstille sulten på torvplanter er med gjødsel med langsom frigjøring, som utvider fôringsperioden og er mindre sannsynlig å brenne gress enn andre formler. Du kan også velge å mate gresset ditt og bekjempe ugress samtidig ved å bruke en "ugress og mate" -gjødsel, som egentlig er mat for gress og gift for ugress. Husk at disse gjødselene ikke er organiske og kan bare påføres to ganger i året.

Følg en gjødselplan

Scotts-selskapet, en stor produsent av gjødsel, anbefaler å bruke plengjødsel i fire trinn. De nøyaktige datoene vil selvfølgelig variere fra region til region. En annen faktor er hva slags gress du dyrker. Les alltid pakketikettene nøye før du bruker dem, og velg hjernen til de ansatte ved lokale hagesentre eller en lokal utvidelsestjeneste.

Thatch er et naturlig forekommende lag med hovedsakelig dødt gress
Thatch er et naturlig forekommende lag med hovedsakelig dødt gress, og ligger på toppen av plenen din.

Hvis du bor i det nordøstlige Europa og hvis plenen din er en blanding av kjølig sesonggress, kan du begynne med å mate gresset i mai med et produkt som inneholder en pre-emergent for å forhindre krabbegress. fra å vokse. Følg opp i juni med en annen plengjødsel som utfører to jobber samtidig. I dette tilfellet er den andre jobben (foruten gjødsling) å kontrollere bredbladet ugress. For sistnevnte trenger du et produkt som inneholder et etter-voksende ugressmiddel designet for å drepe ugress som har begynt å vokse i plenen din.

I midten av sommeren, bugs og tørke er to av de største fiender av gresset. Scotts legger ut en kunstgjødsel kalt "SummerGuard" for å løse disse problemene. Den er designet for å bekjempe chinchbugs og mange andre, inkludert hjortflått som bærer Lyme Disease (merk imidlertid at for å drepe flått i børstede områder av landskapsarbeidet ditt, må du spraye med andre produkter). I følge selskapet forbedrer det også gressets evne til å "absorbere vann og næringsstoffer."

Sist, men ikke minst, ikke glem gresset når du overvintrer hagen din om høsten. Det er ikke vanskelig å huske hvilke gjødsel du skal handle etter på dette tidspunktet, fordi de ofte inneholder "vintergjødsel" i navnene. Disse produktene er designet for å hjelpe gresset ditt med å bygge et dypere rotsystem for å forvitre vinteren.

Men sørg for at du studerer etiketten til en vinterbeholderpose før du kjøper, slik at du kan lære innholdet av nitrogen-fosfor-kalium eller NPK. I The Myth of "Winterizer" gjødsel advarer Robert Cox, Cooperative Extension Agent for Colorado State University, at slike plengjødsel ikke vil forbedre vinterhardheten til gresset ditt med mindre de har tilstrekkelig høy nitrogen. Cox foreslår bruk av gjødsel med en NPK på 25-5-5 (eller deromkring), og sier: "Nitrogen påført om høsten er årets viktigste plengjødsling."

For de som foretrekker å ligge organisk, vil applikasjoner av kompost være svaret (eller i det minste en stor del av det). Hvis du holder gresset godt matet med kompost, har det større sjanse for å tette ut ugress (og unngå skadedyrsinvasjoner også). For å øve organisk gressgressbekjempelse på ugresset som dukker opp, må du ty til god, gammeldags håndtrekking. Hvis du velger denne ruten, vanner du området først siden ugress kommer lettere ut av våt jord enn av tørr mark.

Klipp i riktig høyde

I følge Cornell University Cooperative Extension, kan det å klippe plenen med en slåmaskin satt i riktig klippehøyde redde deg fra å måtte pakke gressklippene dine, selv om du ikke eier en klippe. Tommelfingerregelen foreslått av Cornell Extension er: "Klipp når gresset ditt er tørt og 3 til 9 centimeter høyt. Klipp det aldri kortere enn 2 til 6 centimeter eller fjern mer enn en tredjedel av bladoverflaten når du klipper. "

Poenget bak dette slåttetipset er at de verdifulle næringsstoffene i gressklippene kan gjøre plenen din litt god, til venstre rett der de ligger etter kutting, så lenge massen deres holdes på et minimum. Ved å følge denne tommelfingerregelen og kutte bare en centimeter av toppen av plenen din til enhver tid, holdes hoveddelen av gressklippene lave.

Å følge dette klippespissen betyr hyppigere kutting, for å være sikker (noe som også betyr at du blir nødt til å slipe klipperen oftere). Men resultatet blir en sunnere plen som blir matet av næringsstoffer som du ellers ville ha bort. Å kutte en plen for kort kan stresse den, spesielt i perioder med varmt vær. I tillegg stimulerer kutting av plenen vekst og øker tykkelsen. Du klemmer faktisk grasplanter hver gang du klipper, akkurat som du klemmer mange potteplanter eller hageblomster for å gjøre dem robuste planter.

Vær oppmerksom på at du ikke trenger å være så forsiktig med høyden du klipper plenen på når du klipper gressklipperen, siden gressklippene strimles opp finere. Dette fungerer mye bedre for de av oss som vanligvis ikke går rundt med målebånd på beltet.

Beslektede artikler
  1. 5 tips for landskapsarbeid på et budsjett
  2. Gardsikkerhetstips
  3. Rulleklippere - Gjennomgang
  4. Tips for sikker, effektiv gressklipping
  5. Hvordan rengjør du undersiden av gressklipperen?
  6. Hvordan håndtere gressklumper på plenen din?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail