Viktige verktøy du trenger for gipsarbeid

Den 10,20 cm lange kniven brukes til å feste leire på plass
Den 15,20 cm lange kniven og den 10,20 cm lange kniven brukes til å feste leire på plass og til teiping.
 • 01

  Introduksjon

  Du må kjøpe noen spesialiserte, så vel som noen ikke-spesialiserte verktøy for ditt DIY gipsprosjekt. Heldigvis kan du gå ut av din lokale jernvarebutikk med et komplett utvalg av gipsverktøy uten å ha ødelagt banken.

 • 02

  Tørrvegg t-firkant: dyrt, men avgjørende

  En gips T-firkant er i motsetning til andre typer rette kanter eller firkanter du kan kjøpe, ved at den har en full lengde på 122 cm som lar deg kutte hele bredden på et ark med gips.

  Ikke bare det, men hodet (tverrenden) på torget passer pent over kanten av gipsveggen og er langt nok til at du kan være trygg på at torget er perfekt på plass. T-firkanten er den klart største investeringen i DIY gipsvegging, men det er ingen akseptabel erstatning. Din trøst her er at gipsveggen T-firkant kan brukes til andre ting enn gipsvegg.

  Noen T-firkanter av gipsvegg, for eksempel de som er produsert av Empire, har et hode som kan justeres til 30, 45, 60 og 75 grader. Selv om det ikke er viktig å ha en justerbar tverrstang, er det sikkert fint.

 • 03

  Gipsveggkniv i størrelser 12, 6 og 10,20 cm

  Gipsveggkniver er spesialiserte, så andre typer kittkniver du kan ha i butikken din, vil ikke fungere. Det som er bra er at gipskniver ikke er dyre.

  Den 15,20 cm lange kniven og den 10,20 cm lange kniven brukes til å feste leire på plass og til teiping. 31 cm kniven brukes til fjæring og sluttstrøk. Du trenger enten 4 eller 15,20 cm (de er ganske utskiftbare) og 31 cm kniv.

  Hyde Tools selger en fin hyllekniv på 10,20 cm, perfekt for teiping.

 • 04

  Verktøykniv

  Hvis du allerede eier en verktøykniv, skal den fungere for gipsveggprosjektet ditt. Den eneste typen verktøykniv som ikke passer, er typen som har avtrekksblad. Du vil forsikre deg om at kniven din har utskiftbare kniver som er satt inn i et skruehåndtak for større stabilitet.

 • 05

  Batteridrevet bor for feste (ikke hammer og negler)

  Tilbake i gamle dager ble gipsplater festet til pigger med hammer og spiker. I dag bruker profesjonelle installatører av gipsplater skruepistoler som automatisk legger opp en ny skrue når de er klare for den neste. For ethvert større installasjon av gipsplater kan det være lurt å leie en slik skruepistol.

  For alle andre typer gipsarbeid vil en vanlig, 12V eller 18V trådløs boremaskin fungere. 12V trådløs kan gjøre susen; Hvis du vil ha mer kraft, kan 18V boret enkelt trekke skruer i trebolter hundrevis av ganger.

  Det er også hyggelig å ha en clutch på den trådløse boren, slik at borkronen slutter å dreie på et bestemt tidspunkt, i stedet for å fjerne skruehodet. Kabelboringer vil gi deg frustrasjon hvis du prøver å bruke dem til gipsprosjekter av to grunner: ledningen og vanskeligheten med å kontrollere dreiemomentet på boret.

 • 06

  Slipestang og slipeplater

  Slipeplater i mesh passer på enden av slipemaskinen med vingemuttere. Deretter skruer slipemaskinen og en slipestang sammen.

  Hyde Tools selger en fin hyllekniv på 10,20 cm
  Hyde Tools selger en fin hyllekniv på 10,20 cm, perfekt for teiping.

  Tips: Vanlige kosthåndtak har samme tråder og fungerer i stedet for å måtte kjøpe en spesialisert "slipestang".

  Slipearkene kommer i to typer, begge trenger du: grovt glassfibernett med åpne hull, og ark som ser ut som vanlig sandpapir. Glassfibernettet lar gipsstøvet passere gjennom slik at du ikke kaker opp slipeflaten. Sandpapir arketypen er nødvendig for finere sliping. Det tar mye lengre tid før gipsstøvet kaker på denne fine overflaten, og det er mulig å rengjøre det med vispekost innimellom.

 • 07

  Slipesvamp av gipsplater, slipende og ikke-slipende

  En slipesvamp ser merkelig nok ut som en av de kjøkkenvaskerne for gryter og panner. Den har en veldig slitende overflate på den ene siden, og en jevnere overflate på den andre siden. Ikke stol på slipesvampen for alle dine slipingsformål; det er bare for touchups.

  Den andre typen slipesvamp er bokstavelig talt en svamp. Den har ingen grov overflate. Det er en stor svamp som er spesifikk for tørre vegger og brukes til våtsliping.

  En grunnleggende type ikke-slipende svamp er Goldblatt Drywall Sanding Sponge. Den har en glatt side og en litt grovere side.

 • 08

  Gipsskruer

  Ikke lenger bruker gipsinstallatører gipsspiker: spesialskruer er det gipsfestet du velger i dag.

  Gipsplate skruene kommer enten i grov tråd eller fin-tråd varianter. Grovtrådsskruer trekkes enkelt inn i treet og er så nyttige at du vil finne deg i å bruke dem til andre forbedringsprosjekter.

  Den 1,60 cm skruen har en tendens til å være den mest praktiske lengden for alle gipsprosjekter. Fine trådskruer brukes til innramming av metall, mens grove tråder brukes til trebolter.

 • 09

  Jab så

  En stekksag er et av de verktøyene som er så utrolig uunnværlig for en jobbskjæring av gips, men praktisk talt verdiløs for andre oppgaver. Likevel er dette et verktøy du absolutt må kjøpe.

  En stiksag er en håndsag med et seks-tommers blad (avhengig av modell), spisset spiss og grove tenner. Det fungerer nesten som en "kniv med tenner", en veldig tøff og solid form av en takket kjøkkenkniv. Spissen er skarp nok til å trenge gjennom gipsvegg, men ikke så skarp at den vil kutte fingeren når du bruker et lett trykk.

  Funksjonen "jabbing" er hovedtrekket til jab-sagen. Når du ikke har en kant til å starte kuttet, må du plassere den skarpe enden på sagen vinkelrett på skjæreflaten og smakke håndtaket med hælen på den frie hånden. En streik med en hammer eller gummiklubb vil også gjøre.

  Jab-sager er best for korte rette kutt og nesten alle avrundede kutt, for eksempel firkanter for elektriske bokser og sirkler for innfelt lys.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail