Den riktige måten å lage hjemmelaget glassrenser på

"Vinegar Glass Cleaner" eller "Rubbing Alcohol and Vinegar Glass Cleaner" er gode etiketter
"Vinegar Glass Cleaner" eller "Rubbing Alcohol and Vinegar Glass Cleaner" er gode etiketter.

Lag ditt eget glassrenser av ingredienser du sannsynligvis allerede har i skapet ditt. Du trenger ikke å bruke store penger på et rengjøringsmiddel som kan ha kjemikalier du ikke liker, og ærlig talt fungerer det ikke bedre for å gjøre vinduene rene.

Når du har byttet til hjemmelaget glassrenser, vil du kunne bruke den samme sprayflasken igjen og igjen i stedet for å kjøpe en ny flaske hver gang du går tom. Å ha mindre å avhende er bedre for miljøet enn noe "grønt" rengjøringsmiddel du kan kjøpe i butikken.

Klar til å prøve hjemmelaget glassrenser? Her er to måter å gjøre det på.

Rengjøringsmiddel for eddikglass

Du vil trenge:

  • 1 del hvit eddik
  • 1 del vann
  • En sprayflaske

Fyll sprayflasken med like deler eddik og vann. Bruk deretter på samme måte som et glassrengjøringsmiddel. Hvis du foretrekker en duftende spray, kan du lage duftende eddik.

Fordelene med å bruke eddik som glassrenser? Du vil spare penger, og det vil ikke være sterke kjemikalier eller røyk. I tillegg fjerner den effektivt fingeravtrykk og annet vindusskitt og etterlater ikke striper

Eddik og alkoholrengjøringsmiddel

Dette rengjøringsmiddelet fordamper raskt, slik at du ikke ender med flekker, er billig og fungerer like bra som de fleste kommersielle glassrengjøringsmidler.

Du vil trenge:

  • 1 kopp spritalkohol
  • 1 kopp vann
  • 1 ss eddik
  • Sprayflaske

Bruk en kopp gnidningsalkohol, en kopp vann og en spiseskje eddik per batch. Fyll sprayflasken og bruk som glassrengjøringsmiddel. Oppbevares i et kjølig skap borte fra varmekilder, fordi alkoholen gjør denne blandingen brannfarlig.

Tips for rengjøring av glass

Bruk avis i stedet for papirhåndklær eller filler for å rense glass. Det er hemmeligheten bak vinduer uten striper. Hvis du ikke abonnerer på en avis, kan du hente kasserte aviser på en kaffebar eller frokostkafé i nabolaget.

Advarsler og forsiktighetsregler for bruk av rengjøringsmidler

Merk alltid innholdet på rengjøringsflaskene. Merk det tydelig med store bokstaver med det som er i flasken. "Vinegar Glass Cleaner" eller "Rubbing Alcohol and Vinegar Glass Cleaner" er gode etiketter. Det er også lurt å legge til datoen da du blandet ingrediensene. Hvis du ikke får gode resultater, kan den datoen fortelle deg hvorfor.

Oppbevar rengjøringsprodukter atskilt fra ingrediensene. Du vil ikke forveksle sprit med å drikke alkohol eller bruke fortynnet eddik i en oppskrift.

Advarsel

Ikke bruk tomme rengjøringsflasker på nytt. Kjøp en ny flaske til glassrengjøringsmidlet. Både eddik og alkohol fungerer som løsemidler og vil plukke opp spor av andre kjemikalier som var i en gammel sprayflaske. Selv om du har en grad i kjemi, er det lurt å unngå uønskede kjemiske interaksjoner. Med en ny, ren flaske trenger du ikke bekymre deg for utilsiktede reaksjoner. Oppbevar alle glassrengjøringsmidler utilgjengelig for barn og kjæledyr. Ingrediensene kan være irriterende, og å gni alkohol er brannfarlig.

Flere bruksområder for eddik

Du vil kjøpe eddik i liter når du ser alle måtene du kan bruke den rundt huset. Foruten å være et godt rengjøringsmiddel, kan eddik brukes til å lage helse- og skjønnhetsprodukter, for å kvitte seg med skadedyr, og til og med for å rense et toalett.

Beslektede artikler
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail