Den ultimate sjekklisten for rengjøring av baderom

Bruk en fuktig klut til å tørke av dusjstangen
Hvis du har et dusjforheng, bruk en fuktig klut til å tørke av dusjstangen og gardinringene for å fjerne støv og såperester.

Bad er et av de mest brukte rommene i et hjem, og det betyr at de trenger mye oppmerksomhet for å holde dem rene. Siden badet fungerer som fangst for å rense kroppene våre og holde de skitne klærne våre i et varmt, fuktig miljø, er det det perfekte miljøet for bakterier og sopp å trives med mindre du rengjør det riktig.

Heldigvis er de fleste overflatene enkle å rengjøre og med litt oppmerksomhet daglig og en grundigere rengjøring ukentlig, kan hele rommet holdes glitrende rent og friskt.

Hva trenger du

Rekvisita

 • Toalettrengjøringsmiddel
 • Vindusvasker
 • All-purpose baderenser
 • Destillert hvit eddik
 • Bakepulver
 • Desinfiserende servietter

Verktøy

 • Toalett børste
 • Sprayflaske
 • Vaskesko
 • Svamper, mikrofiberkluter eller tørkepapir
 • Skrubbebørste
 • Kost og støvsuger eller vakuum
 • Mopp
 • Bøtte

Daglig rengjøring

 1. Tørk av inventar

  Bruk et desinfeksjonsmiddel eller en svamp til å tørke benkene, kranene og vasken etter hver bruk for å fjerne sprut og søl. Ta alltid et nytt tørk for å rengjøre drypp på toalettseter eller gulv.

 2. Vegger og dører med tørr dusj

  Bruk en nal eller et håndkle etter hver dusj for å tørke ned veggene på dusjkabinettet og dørene eller karet for å forhindre at det dannes såpe avskum og flekker vann. Lukk dusjforhenget slik at det tørker raskere.

 3. Heng opp fuktige håndklær og badematter

Heng fuktige håndklær og badematter slik at de tørker så raskt som mulig for å forhindre muggvekst.

Tips

Bytt håndkle hver dag siden de deles og blir skitne raskt. Dette er spesielt viktig hvis noen i husstanden har forkjølelse eller virus.

Ukentlig rengjøring

For å utnytte tiden din best, begynn på toppen av rommet og arbeid deg nedover. Lagre badegulvet til sist, slik at du kan fange eventuelle drypper eller rot du lager mens du rengjør.

Tips

Les instruksjonene på alle rengjøringsprodukter på badet. Du får de beste resultatene hvis du gir produktene tid til å jobbe. Sprøyt dem på og vent i minst fem minutter slik at de kan begynne å bryte fra seg skitten, noe som gjør det lettere å tørke bort. Å bruke litt tålmodighet betyr at du må gjøre mindre skrubbing.

 1. Vask håndklær og badematter

  Samle og vask alle håndklær, vaskekluter, håndklær og badematter. Hvis du har små kastetepper, ta dem med ut for å riste ut hår og støv. Sjekk pleiemerket, men de fleste er vaskbare. La teppene lufttørke for å forhindre skade på gummiunderlaget.

 2. Rengjør og desinfiser toalettet

  Start med å legge til en kommersiell toalettskålrenser i bollen. Gi det en rask sving, og lukk lokket for å gi renere tid til å jobbe. Tørk av utsiden av armaturene med et desinfiserende serviet eller med en svamp og universalrengjøringsmiddel.

  Hvis du bor i et område med hardt vann, må du takle flekker ukentlig for å gjøre det enklest å fjerne.

  Avslutt med å skrubbe det indre av bollen - ikke glem å rengjøre under felgen - og skyll deretter.

 3. Rengjør dusjen eller badekaret

  Enten du har keramiske fliser, glassfiber eller stein dusjkabinett, bør det rengjøres grundig ukentlig for å fjerne såpeskum og eventuelle muggproblemer på overflater. De samme produktene som rengjør dusjen kan brukes på et badekar.

  Ta deg tid til å fjerne hår fra avløp og adresser eventuelle tettefett før de blir verre.

  Hvis du har et dusjforheng, bruk en fuktig klut til å tørke av dusjstangen og gardinringene for å fjerne støv og såperester.

 4. Rengjør vasken og benken

  Fjern alt fra vasken og benken. Bruk et universalrengjøringsmiddel for badet eller en blanding av natron og noen dråper eddik for å fjerne tørket kosmetikk, tannkrem og smuss fra alle overflater.

  Skyll godt med vanlig vann og tørk med en myk klut for å forhindre vannflekker. Hell en kopp natron og 0,5 kopp destillert hvit eddik i avløpet for å holde vannet rent.

  Tips

  For å gjøre rengjøringen enkel, plasser tannbørste og såpeholdere på det øverste stativet på oppvaskmaskinen.

 5. Tørk av lysbrytere, skaphåndtak og dørhåndtak

  Kan du bruke stoffbeleggfeste på støvsugeren eller en støv av mikrofiber for å fjerne støv
  Hvis ventilen ikke kan fjernes, kan du bruke stoffbeleggfeste på støvsugeren eller en støv av mikrofiber for å fjerne støv.

  Lysbrytere og veggen rundt dem får mye flekker og smuss. Skapbeslag og dørhåndtak kan være grobunn for bakterier og bakterier. Rengjør hvert område godt med et desinfiserende serviet eller rengjøringsmiddel.

 6. Rengjør speil

  Når vasken og benkeplaten er ren, rengjør du speil med et kommersielt glassrengjøringsmiddel eller spray på destillert hvit eddik. Skinn med en mikrofiberklut for å forhindre striper og støvrester. Ikke glem småhånd og barberspeil!

 7. Tøm søppelbøtta

  Tøm søppelbøtta. Hvis du bruker søppelsekker, må du ha flere statister i søppelbøtta for enkel utskifting.

 8. Rengjør badegulvet

Nå som alt annet er rent, kan du feie eller støvsuge badegulvet for å fjerne hår, smuss og støv. Rengjør gulvet som anbefalt for keramiske, stein- eller vinylfliser eller laminatgulv.

Månedlig rengjøring

Avhengig av hvor mye bruk badet ditt får, bør disse oppgavene gjøres månedlig eller sesongmessig. Ta deg litt tid til å sjekke disse elementene og gjør litt dyp rengjøring.

 1. Støvdørkarm, vindushylle og gulvlister

  Se opp og ned på flekker som kan fange støv. Pleieprodukter som hårspray kan føre til at overflater blir klissete og tiltrekker seg mer støv enn i andre rom.

 2. Rengjør ventilasjonsdekselet og lysarmaturene

  Bruk en solid trinnstige og bruk en skrutrekker for å fjerne ventilasjonsdekselet, hvis mulig. Fyll vasken med varmt vann og litt oppvaskmiddel. Legg på ventilasjonsdekselet og la det trekke i 10 minutter. Tørk av smuss med en myk klut eller skrubbebørste. Tørk helt og sett sammen igjen.

  Hvis ventilen ikke kan fjernes, kan du bruke stoffbeleggfeste på støvsugeren eller en støv av mikrofiber for å fjerne støv.

  Sjekk lysarmaturer for støv, døde insekter og utbrente pærer. Rengjør etter behov.

 3. Rengjør skuffer, servantskap og medisinoppbevaring

  Gå gjennom skjønnhets, rengjørings- og førstehjelpsforsyninger og kast eventuelle utløpte produkter. Kast ubrukte medisiner på riktig måte. Rengjør sminkebørster og skjønnhetsverktøy godt for å drepe bakterier.

  Dette er et godt tidspunkt å sortere håndklær og annet sengetøy og lage en liste over hva som må byttes ut.

 4. Rengjør et tett dusjhode

  Hvis dusjhodet ditt spruter og vannstrømmen er svak, bør den rengjøres. Med bare litt destillert hvit eddik kan mineralavleiringer og såpeskum lett fjernes.

 5. Rengjør søppelbøtta

  Hvis du ikke bruker søppelkasser, kan bunnen av søpla være en petriskål. Bruk varmt vann, et universalrengjøringsmiddel og en skrubbebørste for å gi det en god rengjøring.

 6. Vask dusjforhenget og rengjør vindusbehandlinger

  Hvis du bruker et dusjforheng, bør det og plastforingen vaskes månedlig. Gardiner, nyanser eller persienner bør også rengjøres for å fjerne støv og flekker.

 7. Gjør en rask inspeksjon

Ta deg tid til å se under vasken og rundt inventar for å fange eventuelle små lekkasjer eller drypp. Dette vil spare deg for penger og hjertesorg senere.

Sjekk hvert område (bruk om nødvendig en lommelykt) for vekst av mugg og mugg, og utrydd den umiddelbart.

Beslektede artikler
 1. Fjern spinatflekker i 6 enkle trinn
 2. Hvordan rengjøre en komfyrtopp?
 3. Hvordan rengjør jeg hageverktøy?
 4. Hvordan rengjør jeg en essensiell oljediffusor?
 5. Hvordan rengjør jeg bakgrunnsbilde?
 6. 8 Rengjøringshack som ikke fungerer
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail