Hva du bør vite om innblåsning av celluloseisolasjon?

Kostnadseffektive metoden å blåse inn celluloseisolering med løs fylling
Men med lukkede vegger er det fortsatt den mest praktiske og kostnadseffektive metoden å blåse inn celluloseisolering med løs fylling.

Når du installerer isolasjon i en eksisterende lukket vegg eller på et loft, vil det sannsynligvis være et løsfyllingsprodukt som kalles innblåst celluloseisolasjon. Med et loft er denne typen isolasjon bare ett alternativ sammen med de andre populære alternativene, glassfiberbatteri eller blåst inn glassfiber. Men med lukkede vegger er det fortsatt den mest praktiske og kostnadseffektive metoden å blåse inn celluloseisolering med løs fylling.

Hva er løsfylling av celluloseisolasjon?

Cellulose isolasjon er en type av tre- eller papirbasert produkt. Den brukes til å fylle tomme rom i den strukturelle delen av et hus for å bremse overføringen av varme eller kulde. Celluloseisolasjon er tykk, tett og klumpete, med en konsistens omtrent som dunfjær. Hovedverdien av denne formen og størrelsen er at isolasjonen kan passe inn i lukkede områder (for eksempel vegger) og kan tilpasse seg hindringer som ledninger og kanaler (finnes både i vegger og på loft).

Celluloseisolasjon kan teknisk sett komme fra hvilken som helst cellulær plantekilde, for eksempel maiskolber eller sisal. Men kommersiell celluloseisolasjon kommer vanligvis fra tre, og mer spesifikt fra papir: resirkulerte aviser, papp, kontorpapir og andre vanlige papiravfallsprodukter. Av denne grunn anses celluloseisolasjon som et miljøvennlig hjemmeprodukt.

Hvordan celluloseisolasjon blåses inn i hjemmet

Den vanligste typen som huseiere vil møte, kalles løsfylling av celluloseisolasjon. Dette er litt forskjellig fra en annen type celluloseisolasjon, som er designet for å blåses på åpne vegger, omtrent som sprayskum. I denne andre typen hjelper fuktighet som er introdusert i sprayen cellulosen til å feste seg til veggen. Med løs fylling er imidlertid cellulosen tørr.

For å fylle ferdige vegger bores hull i gipsen eller gipsveggen for å tillate tilgang til blåsesmunnstykket. For loft blåses celluloseisolasjon parallelt med bjelkene. Den kan brukes av seg selv til å fylle ut bjelkelommer som ikke har isolasjon eller er lagt som et tykt lag over toppen av eksisterende glassfiberisolasjon.

Installasjonsprosessen for tørr celluloseisolasjon ser slik ut:

  1. Tettpakket cellulose blir matet inn i beholderen til en isolasjonsvifte drevet av en elektrisk motor. Roterende tenner eller tenner på bunnen av beholderen fluffer opp cellulosen.
  2. Den cellulose blåses inn på loftet eller vegger via lange, fleksible rør som går fra viften til en påføringsdysen.
  3. Cellulosen tillates å fylle hulrommene eller teppet eksisterende isolasjon. Det legges ikke noe trykk på cellulosen; det er lov å bosette seg over tid.
  4. Veggene er lappet opp og malt over.

Fordeler med isolering av cellulose

Det er en rekke fordeler med å bruke celluloseisolasjon fremfor andre typer:

  • Løsfylling av celluloseisolasjon kan legge seg rundt og tilpasse seg de fleste hindringer som finnes i vegger og loft.
  • Løsfyllingscellulose er relativt billig, men har likevel en R-verdi på ca. 3,5 per tomme tykkelse, sammenlignet med glassfiberens R-verdi mellom R3 og R4 per tomme.
  • Når vegger allerede er ferdige, er det en av få måter å tilsette isolasjon på, å injisere løsfyllet celluloseisolasjon. Et alternativ er å trekke ned gipsveggen og bruke glassfiberflater.
  • Celluloseisolasjon står rimelig godt opp mot insekter og skadedyr fordi den behandles med borater.

Ulemper ved celluloseisolasjon

Det er også noen ulemper med celluloseisolasjon:

  • Mens avsetning er en av fordelene med innblåst celluloseisolasjon, kan dette også være et problem, for det meste med vegger. Over tid kan isolasjonen pakke ned og danne lommer over de faste områdene. Disse lommene blir kuldebroer som overfører varme eller kulde til huset. Å bosette seg på loft er mindre problematisk av to grunner. For det første kan loftrom være overfylte for å gjøre rede for bosetting. For det andre, når celluloseisolasjon på loft legger seg, dannes ingen tomme rom.
  • Når cellulose suger opp fuktighet i lukkede områder, kan det ta lang tid å tørke ut. Fukt kutter R-verdien dramatisk og kan føre til dannelse av mugg og mugg. Stivt eller sprøytet skum står bedre opp mot fuktighet.

Betraktes celluloseisolasjon som grønn?

Hva er løsfylling av celluloseisolasjon
Hva er løsfylling av celluloseisolasjon?

Med cellulose er miljøvennlighet et diskutabelt spørsmål. På den ene siden kan den betraktes som grønn fordi den bruker opptil 85 prosent resirkulerte materialer. Imidlertid er de resterende 15 prosentene, som inkluderer boratbehandling, mindre enn grønt fordi det er en kjemisk behandling.

Glassfiberisolasjon kan også bruke resirkulerte materialer. Owens-Corning, et av de største navnene innen glassfiberisolasjonsproduksjon, rapporterer at det bruker mellom 53 og 73 prosent resirkulerte materialer etter forbruker. Så den grønne fordelen med celluloseisolasjon kan være mindre signifikant enn den noen ganger er portrettert.

Celluloseisolasjon vs. andre typer

Med lukkede vegger har du få andre valg enn å blåse i isolasjon. Med mindre hjemmet ditt gjennomgår noen ombygginger der veggene åpnes, må hull kjedes inn i veggene og injiseres isolasjon. Her er den tradisjonelle favoritten innblåsing av celluloseisolasjon, selv om sprøyteskum blir stadig mer vanlig.

Med åpne vegger kan du montere rulleisolering av glassfiber, selv om det også er mulig å bruke skumisolering på spray.

For loft er bjelkene ofte åpne og tilgjengelige, og kan dermed isoleres med enten blåst inn cellulose eller glassfiberrør. Imidlertid, på grunn av hindringer som ledninger (og bare på grunn av sin lette letthet), blir celluloseisolasjon ofte også blåst inn på loft.

Er blåst isolasjon av cellulose en brannfare?

Celluloseisolasjonens kildepapir i rå tilstand er brennbart. Imidlertid blir celluloseisolasjon under produksjon behandlet med borater, som er klasse I brannhemmere. Klasse I refererer til vanlige brennbare stoffer som tre og papir, i motsetning til klasse II brennbare stoffer, som brennbare væsker, fett, bensin, olje, etc.

Som en demonstrasjon av celluloseisolasjonens brannhemmende kapasitet, er det mulig å bruke en blåselys for å fordreie en krone som hviler på et seng med celluloseisolasjon som holdes i hånden. Ikke bare forblir cellulosen upåvirket selv mens øre begynner å smelte, men cellulosens isolasjonsverdi er slik at det ikke føles varme av hånden som holder eksperimentet.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail