Alt du trenger å vite om å kjøpe en gressklipper

Det er mange stiler av gressklippere å velge mellom
Det er mange stiler av gressklippere å velge mellom, inkludert rideklippere, skyveklippere, selvgående gressklippere og til og med selvdrevne robotklippere.

Enten du er en førstegangshuseier som investerer i verktøy for plenpleie eller en erfaren profesjonell som ønsker å oppgradere ditt arsenal av kraftutstyr, vil du sannsynligvis ha en gressklipper for å gjøre landskapsarbeid til en raskere og enklere opplevelse. Med en gressklipper av høy kvalitet i skuret ditt, vil du kunne klippe gresset i hagen din på kortere tid og med mer nøyaktighet, og spare deg for å måtte betale en profesjonell hageanlegg.

Gressklippere er relativt greie maskiner. Alle gressklippere har hjul, slik at du kan navigere rundt i hagen din og klippe gresset mens du går for et pent, jevnt resultat. Selv om utformingen kan variere, er de fleste produktene som selges i dag roterende gressklippere, som bruker en motor for å produsere kraft og snurre et horisontalt blad. Bladet roterer med så høy hastighet at det skjærer gjennom gresset når det treffer det, og vanligvis er disse bladene plassert i et dekk, et foringsrør som hindrer gress og andre gjenstander i å fly mens du bruker maskinen. Imidlertid er det fremdeles gammeldags hjulklippere tilgjengelig, som snurrer et vertikalt blad ved å bruke momentet som du skaper eller trekker enheten manuelt.

Det er mange stiler av gressklippere å velge mellom, inkludert rideklippere, skyveklippere, selvgående gressklippere og til og med selvdrevne robotklippere. I tillegg kan gressklippere enten være manuelle, gassdrevne eller elektriske, og elektriske opsjoner er fordelt enda lenger inn i tråd og trådløs design.

Mens de fleste gressklippere koster noen hundre dollar, er det budsjettalternativer tilgjengelig for mindre enn 75€ og avanserte modeller med tusenvis av prislapper - du kan virkelig bruke et hvilket som helst beløp når du handler en gressklipper. Stilen og funksjonene til ditt valg vil til slutt diktere hvor mye du skal ut når du kjøper dette plenpleieverktøyet, så her er alt du trenger å vite for å ta en informert beslutning.

Hva skal du se etter i en gressklipper?

Det er flere faktorer du bør tenke på når du kjøper en gressklipper. Disse inkluderer:

 • Plenstørrelse: Som en generell tommelfingerregel anbefales skyveklippere kun for de som har en yard på 0,5 acre eller mindre. Eventuelt større enn dette, og du vil sannsynligvis ha problemer med å samle opp energien for å klippe hele området, ettersom du må skyve gressklipperen rundt. Selv med en selvgående gressklipper er dette en slitsom oppgave, spesielt om sommeren!
  Hvis du har mer enn 0,5 mål hage å klippe, har du det bedre med en rideklipper som du vil sitte på når du navigerer rundt plenen din.
 • Terreng: Du vil også vurdere terrenget på hagen din når du kjøper en gressklipper. Er det stort sett flatt og klart? Eller er det åser og hindringer å navigere? Huseiere med små, relativt flate plener nøyer seg vanligvis med en standard skyveklipper eller til og med en rulleklipper, men hvis du har bakker å navigere i, kan en selvgående slåmaskin ta noe av belastningen ut av oppgaven, siden den bruker motoren for å drive hjulene, og gi deg en hånd når du er på en bakke. På samme måte, hvis du har steiner, blomsterbed, fontener eller andre plenpynt å klippe rundt, kan det være lurt å vurdere en gressklipper uten svingradius, som kan styres rundt hindringer mye lettere enn en standard kjøretur.
 • Strømforsyning Som nevnt ovenfor er det to hovedmåter å drive en gressklipper-gass og elektrisitet - og hver metode har fordeler og ulemper. Gassklippere har vanligvis mer kraft og kan lett vare hele klippesesjonen, men vedlikehold er litt mer komplisert, og disse maskinene starter ofte med en trekkledning, noe som kan være vanskelig for noen å bruke.
  På den annen side er trådløse elektriske gressklippere roligere, renere og lettere å starte, men de er generelt ikke like kraftige og kan ikke kjøres så lenge per lading. Elektriske gressklippere med ledning gir deg ubegrenset kjøretid, men noen synes det er ubeleilig å ha en ledning som ligger bak når du klipper.
 • Dekkstørrelse: Dekkstørrelse dikterer i hovedsak hvor brede knivene på klipperen din er - et større dekk betyr større kniver. Dekk varierer fra rundt 20" til 70" eller større, men de fleste huseiere velger en bredde på mellom 30" og 60".
  Hvorfor betyr dekkstørrelse noe? Bredere dekk kan kutte større stier på hvert pass, noe som betyr at det vil ta kortere tid å klippe plenen, men bare hvis hagen din er relativt flat og jevn i form. Bredere dekk kan kutte rette stier raskt, men de gjør det vanskeligere å navigere rundt hindringer som blomsterbed, trær og busker. Mindre dekk er lettere å manøvrere, men krever flere passeringer på rette, åpne områder.
 • Gressklipp: Gressklippere kan takle kuttet gress på flere måter. Det billigste alternativet er å bare kjøpe en sideutslippsklipper som spytter gressklipp ut på plenen din. Mange huseiere lar bare gressklippene ligge igjen på hagen sin, da de vil gå i oppløsning og fungere som gjødsel, og hjelper til med å dyrke en frodig, vakker kledning. Imidlertid, hvis utklippene dine er tykke og / eller klumpete, kan de ha motsatt effekt og skade plenen din. I disse situasjonene må du rake utklippene og gjøre mer arbeid for deg selv.
  Det andre vanlige alternativet er en slåmaskin med bagger. Disse maskinene er vanligvis dyrere, siden du må kjøpe en pose separat, men de sparer deg for å måtte rive hagen din, ettersom de samler utklipp mens du går. Men hvis du har en stor hage, må du huske at du kanskje må tømme sekken mer enn en gang når du klipper. Du må også finne en måte å avhende klippet du samler på, enten du komposterer dem eller poser dem for å bli resirkulert.
 • Tilbehør: Hvis du velger en ridende gressklipper, vil du kanskje ha en som er kompatibel med forskjellige redskaper, da dette i stor grad kan øke maskinens nytteverdi. Noen populære tilbehør (som du må kjøpe separat) inkluderer tippevogner, raker, plenluftere, gjødselspredere, plenruller og mer.

Hva er den beste typen gressklipper for meg?

Du kan bli overrasket over å lære hvor mange typer gressklippere som er der ute. Her er de mest populære alternativene du kanskje vil vurdere:

Kjører gressklipper

Rideklippere er populære blant huseiere, og vil gi deg muligheten til å sitte på toppen av maskinen og kjøre den rundt med rattet. Du kan også se varianter av ridende gressklippere som du styrer med fangstang i stedet for hjul.


Denne stilen av gressklipperen gjør det enkelt og uanstrengt å klippe store gressområder, men de er større og derfor vanskeligere å oppbevare. For ikke å nevne at ridning av gressklippere er dyrere enn andre stiler, fra 750€ og topper rundt 2240€

Skyv gressklippere

På den annen side er det skyveklippere som krever mer manuell innsats fra din side. Denne stilen av gressklipperen krever at du skyver den rundt i hagen, ved å bruke musklene dine for å skape nok fart gjennom høyt gress - en dreneringsoppgave om sommeren, spesielt hvis hagen din er på den større siden. Push-gressklippere er mindre og betydelig billigere enn rideklippere, og koster vanligvis mellom 75€ og 300€

Selvgående gressklipper

Disse maskinene ligner på slåmaskiner, men de krever mindre arbeidskraft for å fungere. Selvgående gressklippere bruker kraft fra motoren til å snu hjulene - som i bilen din - noe som betyr at du ikke trenger å skyve dem rundt plenen. I stedet veileder du dem bare når de løfter tungt.


Selvgående gressklippere, som vanligvis koster mellom 220€ og 670€, er ekstremt fordelaktige hvis du har en skrånende hage eller mer areal å dekke, og de har en tendens til å gi en jevnere kutt, da du ikke rykker dem rundt. Du har imidlertid ikke så mye kontroll over hastigheten som med standard skyveklippere.

Elektriske gressklippere

Elektriske gressklippere drives av elektrisitet i stedet for gass. De kommer i både trådløs og kablet stil, og mens de fleste er push-klippere, er det også noen selvgående og ridemuligheter tilgjengelig. Noen mennesker foretrekker elektriske gressklippere fordi de skaper mindre forurensning og vanligvis er roligere enn gassmodeller. I tillegg er de generelt lettere å starte ved å bruke en trykknapp i stedet for en trekkledning.

Ulempen med elektriske gressklippere er at de er mindre kraftige enn gassklippere og kanskje ikke klarer å fullføre kutt på en lading hvis hagen din er stor og du har en trådløs gressklipper. Elektriske skyveklippere koster vanligvis mellom 75€ og 150€, men selvgående eller kjøremuligheter kan variere opptil 750€ eller mer.

Gressklippere uten svingradius

Gressklippere uten svingradius, også kalt ZTR gressklippere, gjør det enkelt å navigere rundt i hagen din. Denne typen kjøremaskin har hjul foran som svinger i skarpere vinkler, noe som gjør det raskt og enkelt å svinge og trimme rundt hindringer i hagen din. Denne avanserte funksjonen gjør disse slåmaskinene dyrere - de koster vanligvis 1490€ eller mer.

Rull gressklippere

Folk tenker vanligvis på rulleklippere som gammeldagse gressklippere. Disse maskinene bruker et loddrett blad som snurrer nord-til-sør, og i motsetning til de fleste gressklippere i dag har de generelt ikke motor. I stedet får momentet du skaper mens du skyver på maskinen bladet til å snurre.

Du kan også se varianter av ridende gressklippere som du styrer med fangstang i stedet for hjul
Du kan også se varianter av ridende gressklippere som du styrer med fangstang i stedet for hjul.

Rulleklippere er bare praktiske for de med veldig små plener, ettersom de krever en stor mengde arbeidskraft for å drive. Imidlertid er plussiden at dette er en av de billigste gressklippestilene, og koster mindre enn 75€

Robotgressklippere

En av de fremtredende stilene til gressklippere er robot- eller "smart" gressklipperen, som lar deg klippe hagen din uten å løfte en finger. Når du har satt opp en kantledning rundt området du vil klippe, vil en robotgressklipper gjøre jobben alene, så du kan bare lene deg tilbake og se på. Mange robotklippere kan overvåkes eller planlegges via smarttelefonen din, og de er mye roligere enn gassklippere, ettersom de går på strøm.


Som enhver ny teknologi er det ulemper ved denne typen gressklipper. For det første må du sette opp kantledningen, og de fleste robotmodeller kan ikke navigere i ujevnt terreng eller ekstreme bakker. I tillegg vil du sørge for at hagen din er fri for pinner eller andre hindringer som potensielt kan skade maskinen din, så det er ikke en helt praktisk opplevelse.


Avhengig av størrelsen og egenskapene til robotklipperen din, kan den koste alt fra 450€ til 1490€

Ledende produsenter

Når du søker etter en gressklipper, vil du sannsynligvis komme over flere merkenavn igjen og igjen. Her er hva du kan forvente fra populære produsenter av gressklippere:

Honda: Honda er kjent for sine dytte- og selvgående gressklippere av høy kvalitet, som vanligvis er i den øvre enden av prisspekteret. Disse gressklippere er kjent for sin holdbarhet og ytelse, siden de er utstyrt med flotte motorer og tvillingblad for et mer presist kutt. I dag kan du finne dette merket på de fleste store navneforbedringsbutikker.

Toro: Toro lager ZTR gressklippere, i tillegg til push- og selvgående modeller. Maskinene deres er spesialdesignet for å kutte store stier, noe som gjør jobben din raskere, og mange modeller har nyttige funksjoner som justerbare ganghastigheter, oppreist lagring og elektriske startknapper. Flertallet av kjøreslåmaskinene har fangststyring, og du finner dette merket på Home Depot.

John Deere: Kanskje et av de mest kjente merkene til gressklippere er John Deere, som har eksistert siden midten av 1800-tallet. Selskapet tilbyr både bolig- og kommersielle gressklippere som er kjent for ytelse, klippekvalitet og ulike muligheter for gresshåndtering. Det er mange vedlegg tilgjengelig for dette merket, og du kan finne disse produktene på Lowe's.

Husqvarna: Husqvarna tilbyr et bredt utvalg av avanserte verktøy for gresspleie, inkludert de fleste alle stiler av gressklippere. Enten du er på utkikk etter en ZTR, standard kjøretur, selvgående eller skyveklipper, er du sikker på å finne en Husqvarna-modell på toppnivå som er enkel å bruke og bygget for å vare. Dette merket er på den dyrere siden, og du kan finne produktene på Lowe's eller Home Depot.

Craftsman: Et annet merke for gressklippere er Craftsman, og du kan finne produktene deres på Ace Hardware. Dette merket lager push, selvgående og ridende gressklippere, og det har et positivt rykte som produsent av både verktøy og plenutstyr.

Tilbehør

Det er en rekke tilbehør tilgjengelig for å legge til ekstra funksjonalitet til gressklipperen. Det kanskje vanligste tilbehøret er en bagger som fanger utklipp når du klipper plenen. Disse er tilgjengelige for både walk-behind og ride-on gressklippere, og de kan gjøre livet ditt mye lettere hvis du ikke vil la utklippene strødd rundt hagen din.


Det er mange andre tilbehør til gressklippere tilgjengelig, men mange er eksklusive for kjørestiler. Noen populære alternativer inkluderer:

 • Hjelpevogner for transport av verktøy og materialer
 • Dump vogner
 • Snøfresere
 • Plenluftingsverktøy
 • Gjødselspredere
 • Plenruller

Garantier

Med mindre du er dyktig til å fikse kraftutstyr, vil du sannsynligvis ha en garanti for å beskytte din nye gressklipper. De fleste produsenter tilbyr begrensede garantier i et bestemt antall år, vanligvis rundt 4 til 5 eller et bestemt antall timer. Disse garantiene dekker imidlertid bare mangler i materiale eller utførelse under normal bruk og vedlikehold.


Avhengig av hvor du kjøper din nye gressklipper, kan du kanskje kjøpe en ekstra beskyttelsesplan mot et tilleggsgebyr. For eksempel tilbyr Home Depot en 3-årig beskyttelsesplan som dekker svikt på grunn av strømstøt, støv, varme, mekaniske feil og mer. Hvis du vanligvis er tøff på maskineriet ditt, kan denne typen tilleggsdekning være en god investering.

Klar til å kjøpe? her er noen av våre favoritt gressklippere:

 • De beste rideklippere
 • De beste push-gressklippere
Beslektede artikler
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail